Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131271 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #855 dnia: Lipca 24, 2011, 18:50:50 »
     Chidori spróbuj wywalić wszystkie dźwięki.

Offline Bandaro123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #856 dnia: Lipca 24, 2011, 23:35:50 »
    Dobra, ja mam pomyślne wieści: MOD DZIAŁA!!! Nie mam pojęcia czemu, po prostu uruchomiłem (na directxie 7, ale wcześniej też tak robiłem i były błędy) i żadnego errora. Jak Jagoda mówiła, aż dziw że je miałem. Jestem ciekaw czy działa tak samo stabilnie w bitwach po kilkaset ludzi, póki co miałem Battle Sizer na 150, ale pewnie czas to zmienić.

A jestem ciekaw jak jest z tymi bankami, mam wrażenie że depozyt w wysokości 2000 nic mi nie daje. W raporcie o budżecie nic nie pisze o jakichś odsetkach, a w raporcie o banku kwota jest bez przerwy ta sama. Jak to z nim jest? Czy to automatycznie zmniejsza żołd wojska o odsetki?

Posiada ktoś 20-30 wojaków 7 poziomu? Ja jeszcze jestem nic nie znaczący najemnik, więc u mnie najwyższy poziom to 4, reszta za dużo... kosztuje ;] A kawaleria szczególnie. Na początku gry chciałem zobaczyć kawalerzystę 7 poziomu, awansując go cheatami, ale palec mnie rozbolał i sobie dałem spokój. ;D Oczywiście to atut, w końcu będę wykorzystywał jakieś inne wojska a nie tylko 100-200 swadiańskich lub sarranidzkich kawalerzystów.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #857 dnia: Lipca 25, 2011, 01:32:37 »
    Dobra, ja mam pomyślne wieści: MOD DZIAŁA!!! Nie mam pojęcia czemu, po prostu uruchomiłem (na directxie 7, ale wcześniej też tak robiłem i były błędy) i żadnego errora. Jak Jagoda mówiła, aż dziw że je miałem. Jestem ciekaw czy działa tak samo stabilnie w bitwach po kilkaset ludzi, póki co miałem Battle Sizer na 150, ale pewnie czas to zmienić.

A jestem ciekaw jak jest z tymi bankami, mam wrażenie że depozyt w wysokości 2000 nic mi nie daje. W raporcie o budżecie nic nie pisze o jakichś odsetkach, a w raporcie o banku kwota jest bez przerwy ta sama. Jak to z nim jest? Czy to automatycznie zmniejsza żołd wojska o odsetki?

Posiada ktoś 20-30 wojaków 7 poziomu? Ja jeszcze jestem nic nie znaczący najemnik, więc u mnie najwyższy poziom to 4, reszta za dużo... kosztuje ;] A kawaleria szczególnie. Na początku gry chciałem zobaczyć kawalerzystę 7 poziomu, awansując go cheatami, ale palec mnie rozbolał i sobie dałem spokój. ;D Oczywiście to atut, w końcu będę wykorzystywał jakieś inne wojska a nie tylko 100-200 swadiańskich lub sarranidzkich kawalerzystów.

No to masz szczęście...mi nawet w 7ce nie idzie...

Z bankami jest tak, że  kasę z banku dostajesz do kieszeni po rozliczeniu.Na początku ta kasa jest mała, ale gdy urośnie....ja mając jakieś 620000 na koncie dostaje co jakiś czas ponad 80000

Zobaczysz jak Cię zaboli(niekoniecznie palec), jak podczas jednej bitwy stracisz tych 20-30 na 6-7 poziomie.Inwestuj w pierwszą pomoc, to może jakiś się uchowa!
    Jeżeli chodzi o awansowanie kawalerzystów, to polecam rozjeżdżanie bandytów...

Pozdrawiam!

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #858 dnia: Lipca 25, 2011, 03:40:56 »
    Bandaro123
    Z banku dostajesz raz na tydzień odsetki do kieszeni a nie na konto. Z tego co pamiętam to w bogatych miastach jest to ok 15% depozytu.
    Po co cheatami oglądać jednostki skoro w menu obozu można obejrzeć drzewka wszystkich królestw?
    Co do wysokolevelowych jednostek to ja nigdy na siłę nie dążę, żeby jak najwyżej awansować jednostki. Na wyższych poziomach trudności i tak padają jak kaczki bez względu na to czy to 3 czy 7 poziom;]

Polecam grać Rhodokami. We Florisie mają w końcu sensowną armię. Trochę kuszników ze wsparciem Kondotierów potrafi narobić niezłego zamieszania.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #859 dnia: Lipca 25, 2011, 09:29:11 »
    Bandaro123
    Po co cheatami oglądać jednostki skoro w menu obozu można obejrzeć drzewka wszystkich królestw?
    Co do wysokolevelowych jednostek to ja nigdy na siłę nie dążę, żeby jak najwyżej awansować jednostki. Na wyższych poziomach trudności i tak padają jak kaczki bez względu na to czy to 3 czy 7 poziom;]

Polecam grać Rhodokami. We Florisie mają w końcu sensowną armię. Trochę kuszników ze wsparciem Kondotierów potrafi narobić niezłego zamieszania.

1.Może woli zobaczyć je w akcji?

2.Z tym się  nie zgodzę.Dobrze prowadzona kawaleria, jest w stanie narobić szumu i przetrzebić wrogie szeregi...no chyba, że walczysz nimi na górzystym terenie lub w lesie, co uważam, totalnym bezsensem - spada wydajność, poza tym kiepsko się walczy

Offline Bandaro123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #860 dnia: Lipca 25, 2011, 13:20:45 »
    @Up
    Nie, nie, po prostu nie wiedziałem że takie drzewko jest O_o. To upraszcza sprawę.

Ja póki co używam armii Nordów i kilku Vaegirów, których zaciągnąłem na początku gry i jakoś przeżyli wszystkie walki które toczyłem. Rdzeniem są Doświadczeni Berserkerzy - starcza na wszelkiego rodzaju bandytów, zanim dojdą są obrzuceni gradem oszczepów, kiedy oszczepy się kończą ruszają do ataku i dzięki liczbie, oraz wsparciu innych jednostek wybijają niedobitki. Opowiem się pewnie po stronie Rhodoków lub Nordów, dobra, mają dobrą tanią piechotę.
    Z Lordami się nie tłukę, chyba że bitwa jest z góry wygrana. Wtedy mogę dostać jakiegoś lorda w niewolę, a wraz z nim okup. ;D

Niektórzy żołnierze mają wyższy lvl ode mnie! A postać importowana.

Offline _Prorok_

• Użytkownik
    « Odpowiedź #861 dnia: Lipca 25, 2011, 15:06:00 »
    Modzik super, ale mam pytanko, przy zaczynaniu nowej gry dałem aby wszyscy towarzysze pojawili się w karczmie, część sobie zrekrutowałem, a części nie gdyż nie miałem tyle złota, po parunastu dniach wróciłem do karczmy a nie było tam już żadnego towarzysza, co jest nie tak? Gdzie oni się podziali?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #862 dnia: Lipca 25, 2011, 15:56:16 »
    Modzik super, ale mam pytanko, przy zaczynaniu nowej gry dałem aby wszyscy towarzysze pojawili się w karczmie, część sobie zrekrutowałem, a części nie gdyż nie miałem tyle złota, po parunastu dniach wróciłem do karczmy a nie było tam już żadnego towarzysza, co jest nie tak? Gdzie oni się podziali?
    Porozjeżdżali się po całej mapie...pozwiedzaj trochę miasta a na pewno ich znajdziesz.

Offline _Prorok_

• Użytkownik
    « Odpowiedź #863 dnia: Lipca 25, 2011, 16:03:17 »
    Czyli nie zniknęli tylko się gdzieś plątają? Jak tak to dobrze. :)

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #864 dnia: Lipca 25, 2011, 18:40:37 »
    Gdy rozpoczynasz grę masz opcję bodajże "Assemble all NPC's in tavern" (Zgromadź wszystkich NPC'ów w tawernie) która jest domyślnie zaznaczona.

Offline _Prorok_

• Użytkownik
    « Odpowiedź #865 dnia: Lipca 25, 2011, 21:19:41 »
    No właśnie tak zrobiłem, część zabrałem ze sobą a reszty nie, a jak potem wróciłem to już ich nie było

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #866 dnia: Lipca 26, 2011, 14:27:49 »
    @Prorok nic się nie stało, że nie dałeś rady ich wszystkich zabrać bo tak jak pisał wcześniej ałtsajder po prostu rozjechali się po różnych miastach. Teraz wystarczy trochę pojeździć po tawernach i na pewno wszyscy po jakimś czasie się znajdą :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline _Prorok_

• Użytkownik
    « Odpowiedź #867 dnia: Lipca 26, 2011, 15:11:47 »
    A można wiedzieć ilu ich wszystkich jest?

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #868 dnia: Lipca 26, 2011, 15:27:46 »
    Łącznie z dodanym w tym modzie "Florisem" w grze jest 17 bohaterów.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #869 dnia: Lipca 26, 2011, 15:28:17 »
    A można wiedzieć ilu ich wszystkich jest?

Wszystkich NPC-ków w Florisie jest siedemnastu. Autor modyfikacji dodał jednego towarzysza - siebie samego czyli Florisa ;) Najem tego rycerza kosztuje, bagatela 20.000 denarów ;) Ale mimo to warto go nająć, ponieważ ma dobre doświadczenie i dobrze wyposażony.