Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131363 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #795 dnia: Lipca 17, 2011, 17:47:36 »
    Jagodo...Porównując działanie wersji 2.3 a 2.41a, to różnica jest kolosalna...
    Jeżeli chodzi o sprzęt, to już wcześniej pisałem:
    AMD Phenom II Quad -Core 945(3GHz)
    Kingston DDR3 2x2GB 1066MHz (CL7)
    GeForce CUDA 260GTX Gainward 1792MB
    Zasilacz Modecom Feel 500ATX
    No i świeżutka Vista z sp 2
    Może sprzęt nie jest śnieżynka(2 lata,więc mocarzem jakimś nie jest), ale dla porównania Wiedźmina 2 przeżuł...(ostatnio się dowiedziałem, że na nowszych sterownikach do karty chodzi jeszcze lepiej...)

PS.Macie jakieś problemy przy zapisywaniu(używając F12).Kilka razy mnie wyautował, ale save nie został uszkodzony...

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #796 dnia: Lipca 17, 2011, 18:14:02 »
    Osoby o słabym sprzęcie?To dlaczego mi na moim sprzęcie (super sprzęcie) nie działa?i

To tak jak z tuningowanym autem ;) Jeżeli nie umiesz nim jeździć, to na nic ci to, że ma wspaniałe osiągi, ty ich i tak nie wykorzystasz w pełni.
    Za przykład możemy wziąć to, że za niemożliwość grania w jakąkolwiek modyfikację obarczałeś winą Florisa, który de facto nie nadpisuje żadnych plików. Jedyne co robimy to wklejamy folder w modules. No ale cóż, jak nie wiemy co robić to czepiamy się pierwszej lepszej możliwość obwiniania i obarczania kogoś lub czegoś. Ale na pewno nie siebie, bo skądże, przecież mam  super sprzęt i mam tak "świecki" umysł. To nie może być nic innego, to nie może być moja wina, to musi być Floris :/
    Oczywiście tak najprościej.

Ja po raz setny napiszę, że nie mam problemów z RGL i C++. Jezeli mamy problem z RGL to zwiększamy pamięć wirtualną, wyłączamy antyviry  i inne programy, które wręcz żrą naszą pamięć. jeżeli to nie działają to idziemy i kupujemy dodatkową pamięć ram i po problemie. Ja mam 6GB i raz mi tylko wyskoczył taki błąd, gdy w trakcie wczytywania gry zminimalizowałam okno gry. Jeżeli chodzi o C++ to ściągnęłam sobie, jak to jest sugerowane w sieci Microsoft Visual 2010. Co najmniej raz w tygodniu sprawdzam czy do mojego Windowsa są aktualizacje. To taki mały plus jak ma się oryginalną wersję widnowsa. Oczywiście na sprawne funkcjonowanie Florisa mogą składać sieteż inne programy z Microsoftu, o których nie mam nawet pojęcia. Ale jak można wyjaśnić to, że gram od lutego tego roku w Florisa i chodzi jak pszczółeczka ?
    Jeszcze jedno jak mi wyskakuje jakiś błąd w trakcie wczytywania gry, to minimalizuje ekran i spisuje to co jest napisane w tym okienku. Następni9e włączam przeglądarkę internetowa i szukam w google. Na milion procent znajdę tam rozwiązanie na nurtujący mnie problem.
    Nie trzeba geniuszu, by gra działała prawidłowo. Rozumiem to, że ałtsajderowi wywala grę, ma słabszy komputer i chłopak nie ukrywa tego i tutaj ma u mnie plusa, że stara sie za wszelką cenę je rozwiązać. Widać, że chłopak ma głowę na karku. Ty warband25 natomiast piszesz, że masz super kompa, a za niemożliwość grania obwiniasz modyfikację :/ To takie lamerskie.
    Cóż prawdopodobnie dostanę warna za  to, ale mi już dosłownie ręce opadają.
    Pozdrawiam.

Offline szpsz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #797 dnia: Lipca 17, 2011, 18:18:59 »
    a ja mam inne pytanie - na jakim warbandzie to najlepiej pojdzie ?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #798 dnia: Lipca 17, 2011, 18:27:57 »
    a ja mam inne pytanie - na jakim warbandzie to najlepiej pojdzie ?
    Na wersji 1.134 ale i na nowym patchu też podobno daje radę.

PS. A ja jeszcze raz napiszę, że mam słaby jeśli nie najsłabszy sprzęt z użytkowników Florisa i też jakoś mi działa bez problemów (te co były dało się rozwiązać). Jak to ktoś kiedyś powiedział: "Jak się chce to i na samej feldze można daleko dojechać" :P
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline szpsz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #799 dnia: Lipca 17, 2011, 20:14:16 »
    OK dzięki,
    gdy ściągnąłem upewniłem się co do wersji w pliku read me.
    Oczywiście, mam tę wersję - jednak jest jeden problem.
    Po blisko 2 minutach gry, gra się klaci i zawiesza.

Nie wiecie w czym może być problem ?
    Spróbuję ustawić detale na max minimum.

Moja konfigutacja do 2giga ramu, procek E5300 dual 2,6, karta graf Ati Radek Hd 4800 series.
    Powinno śmigać z tego co piszecie ;)

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #800 dnia: Lipca 17, 2011, 20:33:34 »
    Szczerze zawiodłem się na polityce we Florisie. Po założeniu królestwa jest strasznie mało opcji zarządzania.
    Jak przydzielać zamki i wioski lordom?
    Jak wypowiedzieć innej frakcji wojnę i proponować pokój/inne traktaty?
    Jak namówić obcego lorda do przyłączenia się do mojego królestwa?

Przecież te opcje były dostępne nawet w Native, czemu nie ma ich we florisie???

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #801 dnia: Lipca 17, 2011, 20:57:22 »
    Szczerze zawiodłem się na polityce we Florisie. Po założeniu królestwa jest strasznie mało opcji zarządzania.

Szczerze,to ja się prawie zawiodłem jak za każdym razem Tworzyły się dwa, te same fornty...tym razem jest inaczej.Grając Swadią, spraliśmy Nordów, Rhodoków(Ci drudzy odpuścili, podpisali pakt o nieagresji).Nordowie, uderzając na Praven(?), podpisali wyrok śmierci i wraz z Vearginami(? - nigdy nie mogę zapamiętać tych nazw:p) rozpoczęliśmy I-szy rozbiór Królestwa Nordów.Sarranidzi trzaskają się nawzajem z Rhodokami ale tylko wtedy, gdy pomiędzy nimi(Sarranidami) a Swadią wygasa sojusz...
    Khanat już  sobie odpuścił,  godzi się na wszystkie ustępstwa...ogólnie jest wesoło.

Jeżeli chodzi o 3 pozostałe.Jeżeli dobrze pamiętam do rozdawania posiadłości i spraw dyplomatycznych są ministrowie, którzy kiedyś tam się do nas zgłoszą...

PS.Taka jedna ważna rzecz!!!Grzebiąc troszkę w ustawieniach systemu, przypomniała mi się opcja w zarządzaniu energią.Miałem na optymalną, po zmianie na wydajność, zauważyłem poprawę we Florisie.
    Jagoda!Dążę do znalezienia rozwiązania, bo oprócz pożerającej pamięć chmury kurzu podczas bitwy(wiem, wygląda świetnie...), nie zauważyłem większych zmian w teksturach.Jeżeli znalazłbym sposób, aby powrócić do tej z wersji 2.3, za pomocą jakiejś komendy, czy podmiany jednej tekstury, byłbym "wery hepi"Jeżeli to zdałoby egzaminu, z podkulonym ogonem zainstaluje wersję "Little", i przestanę wam marudzić....
    « Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2011, 21:06:33 wysłana przez ałtsajder »

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    « Odpowiedź #802 dnia: Lipca 17, 2011, 21:08:15 »
    Mam 4 ministrów. Mogę najwyżej zmienić politykę wewnętrzną. Zamki mogę rozdawać jedynie kiedy je zdobędę, a np. wioseki, które są pod miastem i należą do mnie nie można rozdawać.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #803 dnia: Lipca 17, 2011, 22:49:55 »

Mam 4 ministrów. Mogę najwyżej zmienić politykę wewnętrzną. Zamki mogę rozdawać jedynie kiedy je zdobędę, a np. wioseki, które są pod miastem i należą do mnie nie można rozdawać.

Co do rozdawania włości to jest możliwość rozdawania wiosek swoim lordom. Dziwne, że u ciebie tego nie ma. Mogę zrobić screena na dowód, że jest taka możliwość. Mam nadzieję, że mam jeszcze tego save, bo obecnie nie gram w Warbanda. Na dzień dzisiejszy zatracam się w Obliviona.

Co do wypowiadania wojen, zakładania sojuszy i podpisywania pokoju i innych traktatów mamy od tego naszych doradców. Możemy również wysłać emisariusza - jednego z naszych NPC by podpisał traktat, sojusz i inne rokowania dyplomatyczne. Hrabio Darkula, poszukaj takich opcji w rozmowy z naszymi NPC i u doradców. Może słabo szukałeś, bo zapewniam ciebie, że polityka Florisa jest bardzo rozbudowana.

Pozdrawiam.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    « Odpowiedź #804 dnia: Lipca 17, 2011, 23:36:13 »
    Już wiem co się stało. Kiedy zwolniłem Ministra i zastąpiłem go jednym ze swoich towarzyszy, ilość dostępnych opcji zwiększyła się diametralnie. Teraz jest OK, choć przedtem nie wyglądało to najlepiej.

Offline faren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #805 dnia: Lipca 18, 2011, 07:11:45 »
    Witam, mam problem z modem:

podczas ładowania gry, zaraz po teksturach gra się zawiesza i pojawia się błąd RGL"get_object failed for body: bo_bushes02_b" czy to brakuje pliku jakiegoś? Ustawienia wizualne mam najniższe, podkręciłem pamięć RAM i nic.

Offline Satia

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #806 dnia: Lipca 18, 2011, 09:15:21 »

podczas ładowania gry, zaraz po teksturach gra się zawiesza i pojawia się błąd RGL"get_object failed for body: bo_bushes02_b" czy to brakuje pliku jakiegoś? Ustawienia wizualne mam najniższe, podkręciłem pamięć RAM i nic.
    Reinstalacja gry pomoże...

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #807 dnia: Lipca 18, 2011, 09:25:32 »
    Nie trzeba od razu reinstalować... wystarczy wybrać w menu płytki opcję napraw

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    « Odpowiedź #808 dnia: Lipca 18, 2011, 09:44:50 »
    Jeśli działa Native, nie musisz nieczego reinstalować, ani naprawiać. Zainstaluj od nowa tylko moda, a jeśli to nie pomoże, musisz ściągnąć jeszcze raz.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #809 dnia: Lipca 18, 2011, 09:54:38 »
    Już wiem co się stało. Kiedy zwolniłem Ministra i zastąpiłem go jednym ze swoich towarzyszy, ilość dostępnych opcji zwiększyła się diametralnie. Teraz jest OK, choć przedtem nie wyglądało to najlepiej.

No widzisz, ciesze się, że w końcu udało ci sie rozwiązać ten problem. Ja tam swoich NPC nie powołuje ich do mojej rady. Osobiście uważam, że bardziej przydają się w szeregach mojej armii - są niezastąpieni.

Tak jak pisał Satia. Reinstalacja gry.

Jeśli działa Native, nie musisz nieczego reinstalować, ani naprawiać. Zainstaluj od nowa tylko moda, a jeśli to nie pomoże, musisz ściągnąć jeszcze raz.

No nie do końca. Należy brać pod uwagę, że nasz internet nie jest taki szybki. Przynajmniej nie każdy ma takie dobre łącze. Szybciej odbędzie sie reinstalacja gry, niż ściągniecie nowej modyfikacji Florisa. Jeżeli nie pomoże opcja naprawy/reinstalacji, to dopiero w tedy należy pobrać Florisa. To tylko takie moje małe spostrzeżenie, ale kto by się tam mnie słuchał ;)

Pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Lipca 18, 2011, 10:35:00 wysłana przez Jagoda »