Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131364 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #780 dnia: Lipca 14, 2011, 22:08:46 »
    Zrobiłem jak byłó w FAQ i teraz gra w ogóle mi się nie włącza.

RGL ERROR

Error on creating shaders.Out of memory video

Miałem to samo po reinstalacji systemu.Zainstaluj ponownie sterowniki do grafiki zastosowując resetowanie ustawień, oraz zmień pliki stronnicowania na ręczne min.1.5x ram, max.3x ram
    Floris śmiga, ale do czasu szarży 200 koniuszy.Nowo zastosowana fizyka kurzy masakruje system wyrzucając C++ run time error

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #781 dnia: Lipca 14, 2011, 22:33:45 »
    Ale to po instalacji Moda przestło działać bo przed instalacją Florisa mody mi działały.

Ciekawe jak to jest możliwe ? Najlepiej swoje nieumiejętności zwalić na modyfikacje. O ile mi wiadomo to każda modyfikacja ma swój własny folder, który nie nadpisuje żadnych plików gry. Więc, powiesz mi jak to jest możliwe ?! Geezzzz

Offline warband25

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #782 dnia: Lipca 15, 2011, 06:49:59 »
    No dobra ale skoro mam świetnego kompa jak to możliwe...?

Zainstalowałem ponownie sterowniki i dalej to samo.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2011, 07:21:57 wysłana przez warband25 »

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #783 dnia: Lipca 15, 2011, 13:49:05 »
    Nie było FAQ było źle, jest FAQ to jest jeszcze gorzej. Teraz winne, że nie działa to Mod i FAQ. Można i tak :/ Jak się wie cokolwiek o swoim sprzęcie to wtedy z łatwością zlokalizuje się to co przeszkadza w działaniu moda i spokojnie każdy rozgarnięty człowiek znajdzie w FAQ co trzeba lub jeśli tam czegoś brakuje to sensownie przedstawi swój problem na forum.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline warband25

• Użytkownik
    « Odpowiedź #784 dnia: Lipca 15, 2011, 14:07:52 »
    Zamiast pomóc,chrzanisz bez sensu.Jak nie wiesz co to mogło byc to się w ogóle nie wypowiadaj:/

Offline Gergold

• Użytkownik
    • Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...
    « Odpowiedź #785 dnia: Lipca 15, 2011, 17:14:48 »
    Mod fajny, wszystko mi śmiga, poza jedną drobnostką, jak chce odwiedzić swój obóz, to wywala mnie do pulpitu...czy ktoś może wie jak czemuś takiemu zaradzić?

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #786 dnia: Lipca 15, 2011, 18:02:34 »
    już było pisane o tym i chyba nikt nie podał odpowiedzi, ale powiem Ci ze nie ma po co go odwiedzać bo nie ma tam nic ciekawego oprócz 3 namitów i full koni;)

Offline Wojdal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #787 dnia: Lipca 16, 2011, 07:58:43 »
    Ciekawe jak to jest możliwe ? Najlepiej swoje nieumiejętności zwalić na modyfikacje. O ile mi wiadomo to każda modyfikacja ma swój własny folder, który nie nadpisuje żadnych plików gry. Więc, powiesz mi jak to jest możliwe ?! Geezzzz

No po prostu coś zwaliłem instalując Florisa o to chodzi do Florisa nic nie mam Jagodo. Zainstalowałem inne mody dla próby i nie działa tylko Floris i cRPG taki na przykład WFaS działa.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #788 dnia: Lipca 17, 2011, 00:33:02 »
    Witam!
    Grając dziś przez chwilę w Floris postanowiłem sprawdzić w jakich warunkach występują błędy - tak otóż błędy powróciły ;/
    Grę sprawdzałem w każdej konfiguracji i w każdej wyrzucała...To kiedy i z jaką częstotliwością, zależało oczywiście od jakości tekstur, ilości trupów jak i żywych na polu bitwy, itp.itd.
    Jak na razie zauważyłem, że gra ma skłonność psuć się po bitwach(brak zależności od wielkości, terenu itp.).Kolejną rzeczą jest brak spadku ilości klatek.Przy najwyższej konfiguracji, jaką testowałem miałem min.50, aż tu nagle "C++runtime..." Na to jak na razie jest rada.Co bitwę wyłączyć grę, i załączyć na nowo - działa, ale denerwuje.
    Jeżeli chcemy pograć ze 3 bitwy, polecam co taką częstotliwość restartować komputer - "na świeżo" można rozegrać naprawdę ładną potyczkę z BS na 300...
    Nie wiem od czego jest to zależne, ale logicznie, można rzec, że problem tkwi w optymalizacji modyfikacji(zaraz na mnie naskoczycie, wiem), ale dla porównania włączyłem Brytenwaldę(jak ktoś grał, to wie, że "kwadratów" tam nie ma, bo gra z Caldaria in darkness i Pl wygląda świetnie), na konfiguracji prawie max, bs 300, i po czterech dużych bitwach nic...Jutro sprawdzę PoP, ale jak dobrze pamiętam, to przed formatem grałem na 300-350 BS i na najwyższej konfiguracji, bez problemowo...

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #789 dnia: Lipca 17, 2011, 08:49:35 »
    Nie wie ktoś, jak zmienić kolor własnego królestwa? Można przemalować wszystkie frakcje z wyjątkiem własnej. Tweakowanie nie działa.

edit: A, przepraszam, Tweakowanie działa, wystarczy ztweakować przed stworzeniem królestwa.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2011, 08:59:04 wysłana przez Hrabia Darkula »

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #790 dnia: Lipca 17, 2011, 09:56:23 »
    Witam, kiedyś jak grałem to była możliwość zmiany nazwy swojej postacie na mapie,a teraz nie moge znaleź gdzie tego moge szukac?

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #791 dnia: Lipca 17, 2011, 11:35:35 »
    Witam!
    Grając dziś przez chwilę w Floris postanowiłem sprawdzić w jakich warunkach występują błędy - tak otóż błędy powróciły ;/
    Grę sprawdzałem w każdej konfiguracji i w każdej wyrzucała...To kiedy i z jaką częstotliwością, zależało oczywiście od jakości tekstur, ilości trupów jak i żywych na polu bitwy, itp.itd.
    Jak na razie zauważyłem, że gra ma skłonność psuć się po bitwach(brak zależności od wielkości, terenu itp.).Kolejną rzeczą jest brak spadku ilości klatek.Przy najwyższej konfiguracji, jaką testowałem miałem min.50, aż tu nagle "C++runtime..." Na to jak na razie jest rada.Co bitwę wyłączyć grę, i załączyć na nowo - działa, ale denerwuje.
    Jeżeli chcemy pograć ze 3 bitwy, polecam co taką częstotliwość restartować komputer - "na świeżo" można rozegrać naprawdę ładną potyczkę z BS na 300...
    Nie wiem od czego jest to zależne, ale logicznie, można rzec, że problem tkwi w optymalizacji modyfikacji(zaraz na mnie naskoczycie, wiem), ale dla porównania włączyłem Brytenwaldę(jak ktoś grał, to wie, że "kwadratów" tam nie ma, bo gra z Caldaria in darkness i Pl wygląda świetnie), na konfiguracji prawie max, bs 300, i po czterech dużych bitwach nic...Jutro sprawdzę PoP, ale jak dobrze pamiętam, to przed formatem grałem na 300-350 BS i na najwyższej konfiguracji, bez problemowo...

Najwidoczniej wszystko zależy od sprzętu na jakim gramy. Ja mogę grać 24h bitwa po bitwie i mi nic nie wywala. Oczywiście nie muszę też zapisywać stanu gry za każdym razem gdy ukończę bitwę i na nowo uruchamiać grę. Jak wcześniej pisałam osoby o słabym sprzęcie powinny zainteresować się modyfikacją Floris Basic Mod Pack - Nie ma zmiłuj się.
    A jeżeli chodzi o wysypywanie gry w trakcie bitwy to nawet sam autor modyfikacji zaleca ustawienie na nie więcej niż 120 dla osób o słabym sprzęcie.
    Tutaj, to ja nie będę miła - Z tego co pamiętam ałtsajder to masz słaby komputer(tak przynajmniej pisałeś), więc jak możesz przeprowadzać testy w każdej konfiguracji, skoro sam mówiłeś, że gra tobie kuleje nawet na najmniejszych ustawieniach ? MOże porobimy testy twojego sprzętu i mojego na Floris Expanded Mod Pack 2.41a z wszelkimi wykresami i skrenami z gry ? Udowodnię Ci, że gra chodzi idealnie bez żadnego wysypywania się do windowsa.

Nie wie ktoś, jak zmienić kolor własnego królestwa? Można przemalować wszystkie frakcje z wyjątkiem własnej. Tweakowanie nie działa.

edit: A, przepraszam, Tweakowanie działa, wystarczy ztweakować przed stworzeniem królestwa.

W opcjach modyfikacji możemy wszystkim królestwom zmienić kolor.

Witam, kiedyś jak grałem to była możliwość zmiany nazwy swojej postacie na mapie,a teraz nie moge znaleź gdzie tego moge szukac?

Jak wyżej. W opcjach możemy zmienić wszystko imię postaci, nazwę naszego królestwa jak i jego kolor.

« Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2011, 11:40:11 wysłana przez Jagoda »

Offline warband25

• Użytkownik
    « Odpowiedź #792 dnia: Lipca 17, 2011, 13:53:45 »
    Osoby o słabym sprzęcie?To dlaczego mi na moim sprzęcie (super sprzęcie) nie działa?i

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #793 dnia: Lipca 17, 2011, 14:13:57 »
    Może sterowniki masz złe lub nie masz ich wcale? Może nie czyścisz tempa? Skąd mamy wiedzieć. To tak jakbym poszedł do lekarza i powiedział "nic Panu nie powiem a teraz proszę o diagnozę" ;-)

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #794 dnia: Lipca 17, 2011, 14:22:08 »
    Osoby o słabym sprzęcie?To dlaczego mi na moim sprzęcie (super sprzęcie) nie działa?i
    Odpowiedź jest prosta, brakuje ci tego oraz masz źle zainstalowane tamto. Do tego te tentegowniki są źle ustawione, dokładnie mówiąc to tam masz tamto źle ustawione.