Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131270 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wojdal

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #765 dnia: Lipca 14, 2011, 15:41:30 »
    Na pewno nie mam za mało pamięci bo grałem przed formatem wiele razy w te mody ,a teraz wyskakuje ten błąd nawet po reinstalacji i modów i warbanda.

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #766 dnia: Lipca 14, 2011, 16:30:32 »
    witam!

mod dziala elegancko, ale mam pewne pytanko bo praktycznie każdy zamek, wioska maja ponad 1k ochrony :O i jak sie takie zamki zdobywa:O idzie jakoś zrobić, żeby gra miała jakiś sens??

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #767 dnia: Lipca 14, 2011, 16:36:14 »
    Na pewno nie mam za mało pamięci bo grałem przed formatem wiele razy w te mody ,a teraz wyskakuje ten błąd nawet po reinstalacji i modów i warbanda.
    Czy tak trudno samemu z tego wywnioskować gdzie leży problem O_o? Przed formatem było wszystko dobrze. Po formacie z kolei nic nie działa. Hmmm... Poddaje się. Nie mam pojęcia czego to wina...

-płyta instalacyjna windowsa jest skopana i np jakichś bibliotek brakuje
    -niewłaściwe, nieaktualne, źle pobrane (niepotrzebne skreślić) sterowniki
    -piracki, źle przegrany windows
    -brak podstawowych umiejętności z zakresu obsługi komputera ;]

Można by tak długo. Może niech jeszcze raz zrobi ci formata ktoś kto wie jak się to robi i na pewno nic nie popsuje.

mod dziala elegancko, ale mam pewne pytanko bo praktycznie każdy zamek, wioska maja ponad 1k ochrony :O i jak sie takie zamki zdobywa:O idzie jakoś zrobić, żeby gra miała jakiś sens??

A niby czemu nie ma sensu? Zamierzasz w pojedynkę podbijać te zamki? Podbija się na kampaniach bo z ekipą 2000+ chłopa żaden garnizon nie straszny ;]

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #768 dnia: Lipca 14, 2011, 16:42:56 »
    no dobra, ale lepiej sie gra jak sie zamki zdobywa traci, a nie stoi taki zamek z 3 tysiąca luda(mam takie 2) i wątpie żeby udało mi sie zrobić taka kampanie wojenna:D

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #769 dnia: Lipca 14, 2011, 16:54:21 »
    1000 chłopa w zamku to trochę dziwne. U mnie bywały garnizony po 400-500 no był i jeden z tyloma ale to był ostatni bastion jednej z frakcji i po prostu wszyscy lordowie tam siedzieli. A zebranie dobrej kampanii wojennej to pestka jak się jest marszałkiem i jeśli przynajmniej połowa lordów odpowie na wezwanie i jeszcze król się przyłączy (przeciętnie koło 400 chłopa ciągną) to nie ma zamku którego by nie dało się zdobyć :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #770 dnia: Lipca 14, 2011, 16:56:32 »
    tylko ja tu nie mówie o 1000 tylko o 3000:O a inne zamki 500-800 to lajtowo ale 3k to podziękuje idzie jakieś pilki z nativa podmienic:D?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #771 dnia: Lipca 14, 2011, 18:20:40 »
    O problemie tłocznych zamków już pisano, podobno łatka 2.4 miała naprawić ten błąd....

Jezeli chodzi o działanie mojego Florisa...W końcu sukces...
    Po reinstalacji systemu i poinstalowaniu składników, odpaliłem Florisa.Na ok.50 dni gry wyskoczył mi tylko jeden C++ Run time, który zakończył pomyślną chwilę...Stało się tak podczas ostatniej bitwy z 300 ludem(ustawienia, prawie max ;))
    Jeżeli chodzi o sprawność, działanie, mechanikę wygląd i przyjemność z gry, wersji rozszerzonej 2.41a, jest na najwyższym poziomie.
    Otóz postanowiłem rozpocząć grę od nowa, z nowym bohaterem :D
    Na samym początku skoncentrowałem się na atakowaniu rozbójników, łapaniu niewolników i powiększaniu mojej lokaty w banku.Jak na razie jeżdżę z 30 osobowym oddziałem, w nędznej zbroi(tych górskich rozbójników)z szybkim koniem i dużą tarczą.Na koncie mam 120000 i na wypłatę man jakieś 17000 :D
    Przed chwilą dołączyłem się do Swadii(mają najbardziej przechlapane) z wielkimi honorami, po tym jak pomogłem przepędzić Nordów z pod Suno.
    Co dalej?Zobaczymy.Czas chyba zmienić zbroje i broń na coś ostrego, bo rozpoczęła się walka z kimś, kto lata w czymś lepszym niż rajtuzy i skórzany kaftan...

Pozdrawiam

PS.Czy ktoś pracuje przy spolszczeniu?Gram wraz z nim i mógłbym pomóc wyłapywać wszelkie braki, błędy....

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #772 dnia: Lipca 14, 2011, 18:22:36 »
    Czy jest możliwość aby wyłączyć w tym modzie zastosowane animacje walki? , zwłaszcza animację ciosu kopią na koniu bo niestety ale spieprzyła całą zabawę w walce na siodle, a przez to i wielki minus dla moda, bo walka pieszo teraz też nie jest zbyt przyjemna wręcz irytująca.

Offline Satia

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #773 dnia: Lipca 14, 2011, 18:26:25 »
    Czy jest możliwość aby wyłączyć w tym modzie zastosowane animacje walki? , zwłaszcza animację ciosu kopią na koniu bo niestety ale spieprzyła całą zabawę w walce na siodle, a przez to i wielki minus dla moda, bo walka pieszo teraz też nie jest zbyt przyjemna wręcz irytująca.
    podmieniasz plik actions.txt. na ten z nativa i masz nativowskie ataki...
    TADAM !

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #774 dnia: Lipca 14, 2011, 19:11:08 »
    Chyba nowe warbandowe patche zepsuły sklepy we Florisie. Nie można kupić butów, rękawic, ani amunicji (luzie skarżą się na to też w Native)

Offline Satia

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #775 dnia: Lipca 14, 2011, 19:18:54 »
    Chyba nowe warbandowe patche zepsuły sklepy we Florisie. Nie można kupić butów, rękawic, ani amunicji (luzie skarżą się na to też w Native)
    Zgadza się, zaleca się wrócić do wcześniejszej wersji (zalecany nosteam) warbanda.

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #776 dnia: Lipca 14, 2011, 19:22:21 »
    Podobno najnowszy patch (1.143) miał to naprawić. Jeszcze nie sprawdzałem, więc nie jestem tego pewny.

Offline warband25

• Użytkownik
    « Odpowiedź #777 dnia: Lipca 14, 2011, 19:53:42 »
    Mam problem.Zainstalowałęm tego Florisa i do tego spolszczenie,jak włacze to wszystko cacy,a jak włączam dołącz do karawany itd. i ma byc bitka to czarny ekran i nic tylko restartr.Przy każdej próbie walki.O co chodzi?Warbanda mam oryginalnego.

Offline Wojdal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #778 dnia: Lipca 14, 2011, 20:13:42 »
    Ale to po instalacji Moda przestło działać bo przed instalacją Florisa mody mi działały.

Offline warband25

• Użytkownik
    « Odpowiedź #779 dnia: Lipca 14, 2011, 20:17:23 »
    Zrobiłem jak byłó w FAQ i teraz gra w ogóle mi się nie włącza.

RGL ERROR

Error on creating shaders.Out of memory video

Teraz się włącza.Ale jak tylko zetrę się z jakimś przeciwnkiem ekran zaczyna skakac,jak zminimalizuję grę i z powrotem zmaksymalizuje,to przez chwilę działa,a potem znowu i po paru razach Microsoft error runtime library visual+++.O co tu kurde chodzi?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2011, 22:08:03 wysłana przez warband25 »