O problemie tłocznych zamków już pisano, podobno łatka 2.4 miała naprawić ten błąd....
Jezeli chodzi o działanie mojego Florisa...W końcu sukces...
Po reinstalacji systemu i poinstalowaniu składników, odpaliłem Florisa.Na ok.50 dni gry wyskoczył mi tylko jeden C++ Run time, który zakończył pomyślną chwilę...Stało się tak podczas ostatniej bitwy z 300 ludem(ustawienia, prawie max ;))
Jeżeli chodzi o sprawność, działanie, mechanikę wygląd i przyjemność z gry, wersji rozszerzonej 2.41a, jest na najwyższym poziomie.
Otóz postanowiłem rozpocząć grę od nowa, z nowym bohaterem :D
Na samym początku skoncentrowałem się na atakowaniu rozbójników, łapaniu niewolników i powiększaniu mojej lokaty w banku.Jak na razie jeżdżę z 30 osobowym oddziałem, w nędznej zbroi(tych górskich rozbójników)z szybkim koniem i dużą tarczą.Na koncie mam 120000 i na wypłatę man jakieś 17000 :D
Przed chwilą dołączyłem się do Swadii(mają najbardziej przechlapane) z wielkimi honorami, po tym jak pomogłem przepędzić Nordów z pod Suno.
Co dalej?Zobaczymy.Czas chyba zmienić zbroje i broń na coś ostrego, bo rozpoczęła się walka z kimś, kto lata w czymś lepszym niż rajtuzy i skórzany kaftan...
Pozdrawiam
PS.Czy ktoś pracuje przy spolszczeniu?Gram wraz z nim i mógłbym pomóc wyłapywać wszelkie braki, błędy....