Witam.
Żeby nie było. Ja nie wyśmiewam się z ciebie. Ale prawda jest taka, że bez przerwy ludzie psioczą i narzekają na Florisa - Że jest do bani, że stwarza tylko same problemy, że nie nadaje się do niczego innego jak tylko do wywalenia do śmietnika. A spójrz na mnie. A raczej na top, co ja piszę. Ja mam tego moda od lutego i w ogóle nie miałam z nim problemów. Owszem pamięć mam dużą 6GB i to tą raczej z górnej pułki, ale nie piszę tego po to, jak niektórzy uważają, by się tym chwalić. Piszę to po to, że wybrałam sobie florisa, bo spełniał moim wymaganiom. Nie chodzi tylko o wymagania względem modów i skryptów jakie w sobie zawiera, ale wymagania systemowe. Ja też mam RGL Error, ale tylko w tedy, gdy w trakcie głównego wczytywania modyfikacji chcę zminimalizować grę. Ale tak to w ogóle żadnych problemów i powiem otwarcie, że modyfikacja jest boska. Granie w Florisa sprawia mi wiele frajdy. Owszem, są modyfikacje które mnie wkurzają, jak na przykład zamki, a raczej faza ich zdobywania. Wolałabym ich nie mieć, bardziej preferuję zamki z Native. No ale cóż, przełknę to jakoś, ja nic nie będę kasowała. A ludzie ciągle piszą, że coś kasują, a potem płacz, że to, czy tamto nie działa. Jeżeli Floris Expanded Mod Pack jest dla kogoś za "mocny", czyli ma za duże wymagania sprzętowe to jest jeszcze wersja Floris Basic Mod Pack, która też ma sporo do zaoferowania. Nie można oczekiwać, że słoń będzie tańczył jak baletnica - Proste.
Jeżeli chodzi o programy to za wiele nie trzeba myśleć żeby wiedzieć co ściągnąć. Ja ściągając sobie modyfikację Florisa, które de facto nie była jeszcze na tym forum znana, a przynajmniej nie była opisana to sama sobie ściągnęłam Microsoft Visual C++ 2008, a potem 2010. Po zainstalowaniu Florisa ściągnęłam wszelkie sterowniki do mojej maszyn. Zrobiłam defragmentacje dysku i skandisk, a jeszcze przed tym przeskanowałam Florisa w poszukiwaniu wirusów. Nawet odinstalowałam M&B Warband i zainstalowałam Florisa na świeżutką instalację. Zawsze tak robię z każdą grą. Za przykład może posłużyć gra w którą grałam ponad dwa lata X3 Konflikt Terrański gdzie mam ponad 8GB samych modów i skryptów i bez przerwy coś tam doinstaluje lub odinstaluje i wszystko śmiga jak należy. Za kolejny przykład może posłużyć Oblivion lub Fallout 3 do każdej z gier mam około 15GB modów, skryptów i kompilacji. Ja takich problemów nie mam, bo nauczyłam się tak postępować z każdą grą i wiesz co?.... Może nie uwierzysz, ale to naprawdę działa.