Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131277 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #675 dnia: Lipca 05, 2011, 19:42:49 »
    na wersji angielskiej zacina mi się wtedy jak wezmę zadanie od kupca.

No to już coś :) A tak na poważnie to graj na angielskiej tylko przejrzyj FAQ i zrób wszystko dokładnie krok po kroku tak jak jest napisane. Jeśli to nie pomoże to nie mam pojęcia co zrobić.

@Uther to że battlesizer nie działa jest co najmniej dziwne , ale przecież można zmienić ilość wojska w opcjach gry. Spróbuj może zadziała.

Editvv@krzysiek333 miałeś folder z native i plik sounds.txt przenieść do Florisa!!!

PS Ja chyba zacznę pić bo na trzeźwo to nie wytrzymam ;)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2011, 19:48:32 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline krzysiek333

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #676 dnia: Lipca 05, 2011, 19:44:17 »
    adamk23  : zastosowałem się do FAQ pkt. 2 wywaliłem wszystko , folder sounds i plik sounds z florisa , potem z native również  - jednak nadal mam ten sam błąd :)

chyba ,że coś źle zrozumiałem :)

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #677 dnia: Lipca 05, 2011, 20:32:36 »
    Siemka. Ściągnąłem moda, zainstalowałem, załatałem itp. a tu problem. Jak wchodzę do miasta, pojawiają się skryptowe errory, a w pewnym momencie zacięło mi CAŁEGO kompa tak, że musiałem go z prądu wyłączyć bo nic nie pomagało. O co chodzi?
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #678 dnia: Lipca 05, 2011, 21:47:01 »
    O ile wiem to w angielskiej wersji było to samo, te Współpracujący oznacza stosunek tego lorda do jego króla. A te drzewko genealogiczne nie wiem skąd się wzięło.

Gdzie? pokaż mi w którym miejscu. Ta informacja powinna pojawiać się przy okienku Lorda, a nie przy imionach. Coś mi się zdaje Twinfire, że ściemniasz. Tak samo jak to miało miejsce z córką lorda. Uważam, że spolszczenie powoduje konflikty, a ty nie potrafisz tego naprawić, lub ci się nie chce. Gram na Florisie od lutego tego roku i nigdy nie miałam takich cyrków jak ty, niby rzekomo masz nawet w wersji angielskiej. :/

Może Jagoda się pomyliła i dała linki do 2.3?
    ściągaj z linków z tego postu: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,148140.msg3589074/topicseen.html#msg3589074

Poprawiłam link. Po prostu dawno nie zaglądałam do tego linku.

Hej,

teraz pytanie ode mnie. Jak zmienić we Florisie ilość wojsk w bitwie? Korzystam z battlesizera do warbanda- nie działa, widziałem coś w opcjach moda- nie działa. Ilość wojsk jest około 200, nigdzie takiej liczby nie wpisałem... Ktoś miał podobnie?

Ja w zeszłą sobotę ściągnełam sobie Battlesize ponownie by zwiększyć ilość wojsk z 701 na 751 i u mnie działa prawidłowo.

Siemka. Ściągnąłem moda, zainstalowałem, załatałem itp. a tu problem. Jak wchodzę do miasta, pojawiają się skryptowe errory, a w pewnym momencie zacięło mi CAŁEGO kompa tak, że musiałem go z prądu wyłączyć bo nic nie pomagało. O co chodzi?

Ściągnij najnowszą wersję moda 2.4. Następnie Hotfixa, który uaktualni ci do Floris 2.41a i odpal grę (bez spolszczenia). Powinno działać poprawnie.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #679 dnia: Lipca 05, 2011, 21:56:14 »
    To teraz mówicie że bez spolszczenia. Było tak wcześniej.....
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #680 dnia: Lipca 05, 2011, 21:59:01 »
    Nie wiem czemu pojawił się nagle taki wysyp problemów z Florisem , może to wina tej nowej łatki. Co do spolszczenia to wyłapałem sporo błędów ale nie są one tak uciążliwe żeby nie dało się grać ( u mnie nie było żadnych errorów tylko pomylone dialogi) chociaż osobiście wróciłem do wersji angielskiej :) Wracając jeszcze do tych problemów to było ich u mnie co niemiara ale wszystko dało się rozwiązać bo szczerze mówiąc to nie wina moda tylko mojego kiepskiego sprzętu. Jak da się zauważyć po postach Jagody u niej modzik śmiga aż miło:) po prostu najpewniej co niektóre nasze konfiguracje sprzętu dostają przy nim świra ( np w PoP'ie 3.302 często coś się psuło przy kartach Redona).

Editvv: No nie wiem czy spolszczenie aż tak by wpłynęło na działanie gry. Zdarzyło mi się już różne rzeczy z plikami robić i jakoś takich kwiatków nie było. Wrzucałem nawet spolszczenia z podstawki i poza przekładańcem polsko-angielskim nic się nie działo.

Edit2: Fakt to jest argument. Tak więc pozostaje gra po angielsku ( i to są te sytuacje kiedy człowiek zaczyna rozumieć po co się uczył języków w szkole xD )
    « Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2011, 22:17:05 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #681 dnia: Lipca 05, 2011, 22:02:31 »
    We wcześniejszych postach, ktoś wspominał, że miał podobny problem po zainstalowaniu spolszczenia.

Edit:
    Zgadza się. Ale wcześniej ktoś napisał, że po dodaniu spolszczenia pojawiły się czerwone load skrypty. A wcześniej ich nie było.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2011, 22:11:26 wysłana przez Jagoda »

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #682 dnia: Lipca 06, 2011, 07:48:03 »
    Ehh. Wyłączyłem spolszczenie, a ,,czerwone load skrypty" mam nadal. Do tego jak wszedłem w  Bank Reports to znowu mi zacięło kompa. Musiałem proces wyłączyć bo inaczej nie szło :( Chyba będę musiał sobie Florisa odpuścić :( :( :(
    Jacek Piekara

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #683 dnia: Lipca 06, 2011, 09:04:28 »
    Ehh. Wyłączyłem spolszczenie, a ,,czerwone load skrypty" mam nadal. Do tego jak wszedłem w  Bank Reports to znowu mi zacięło kompa. Musiałem proces wyłączyć bo inaczej nie szło :( Chyba będę musiał sobie Florisa odpuścić :( :( :(

Hotfixa zainstalowałeś?? Bo z tego co wyczytałam, to przypuszczam, że nie. Bo gdybyś zainstalował hotfixa to nie miałbyś problemów z bankiem ;)

A jeżeli Floris Expanded Mod Pack 2.41a nie daje rady to spróbuj wersie Basic, a nie expanded. Aczkolwiek nie wiem czym to jest spowodowane, że u większości ludzi Floris kuleje. U mnie działa i dostarcza mi naprawdę wiele frajdy.

Pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2011, 09:07:39 wysłana przez Jagoda »

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #684 dnia: Lipca 06, 2011, 13:18:22 »
    Gdzie? pokaż mi w którym miejscu. Ta informacja powinna pojawiać się przy okienku Lorda, a nie przy imionach. Coś mi się zdaje Twinfire, że ściemniasz. Tak samo jak to miało miejsce z córką lorda. Uważam, że spolszczenie powoduje konflikty, a ty nie potrafisz tego naprawić, lub ci się nie chce. Gram na Florisie od lutego tego roku i nigdy nie miałam takich cyrków jak ty, niby rzekomo masz nawet w wersji angielskiej. :/
    Ja gdy grałem jeszcze po angielsku to lord się zwał np. Lord-Unfriendly Plais. Chodziło tu o stosunek tego lorda do jego króla ( dzięki czemu wiedzieliśmy że można go łatwo przekabacić na swoją stronę ), ja te Unfriendly zmieniłem na Wrogi. A w okienku lorda powinien się znajdować jego stosunek do gracza.
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Na żadnej imprezie nie ma brzydkich kobiet, jest tylko za mało alkoholu."
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #685 dnia: Lipca 06, 2011, 13:37:11 »
    Ja gdy grałem jeszcze po angielsku to lord się zwał np. Lord-Unfriendly Plais. Chodziło tu o stosunek tego lorda do jego króla ( dzięki czemu wiedzieliśmy że można go łatwo przekabacić na swoją stronę ), ja te Unfriendly zmieniłem na Wrogi. A w okienku lorda powinien się znajdować jego stosunek do gracza.

Taaaa, chyba w modyfikacji noszącej nazwę Bullshit, a nie Floris :D

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #686 dnia: Lipca 06, 2011, 14:50:05 »
    Ang :
    Taaaa, chyba w modyfikacji noszącej nazwę Bullshit, a nie Floris :D
    Ang :
    (click to show/hide)
    Pl :
    (click to show/hide)
    Plik ang :
    (click to show/hide)
    Plik pl :
    (click to show/hide)

EDIT : Ruler - władca -- tak więc oznacza to że te "dodatki" odzwierciedlają stosunek lorda do jego włascy
    « Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2011, 14:58:12 wysłana przez Twinfire »
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Na żadnej imprezie nie ma brzydkich kobiet, jest tylko za mało alkoholu."
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za

Offline Medien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #687 dnia: Lipca 06, 2011, 17:16:05 »
    Mam problem ponieważ, gdy wygram walke gra sie zetnie i wyskakuje raport o bledzie moge go wyslac lub nie wysylac, noi oczywiscie gra sie wylacza. prosze o pomoc

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #688 dnia: Lipca 06, 2011, 17:40:16 »
    Mam problem ponieważ, gdy wygram walke gra sie zetnie i wyskakuje raport o bledzie moge go wyslac lub nie wysylac, noi oczywiscie gra sie wylacza. prosze o pomoc

FAQ i jeszcze raz FAQ. Zrób to co jest tam napisane i jeśli problem nadal występuje wtedy pisz.

Offline Medien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #689 dnia: Lipca 06, 2011, 18:00:50 »
    Zrobilem to co tam napisales i teraz mam

RGL ERROR

Error on creating shaders: Out of video memory!

Teraz to nawet Mount and Blade nie chce mi sie wlaczyc :/

Mój sprzęt :

4 GB ram [ wykrywa 3.250 GD ram bo mam XP ]
    Karta graficzna - NVIDIA GeForce 9800 GT [ 1 GB ]
    Procesor - AMD Phenom(tm) 9650 Quad-Core
    Płyta Główna - FOXCONN A6VMX

EDIT - Przeinstalowalem moda i wgralem go... Teraz dziala dobrze :D

« Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2011, 18:44:29 wysłana przez Medien »