Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131272 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matihoda15

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #660 dnia: Lipca 05, 2011, 13:36:48 »
    Nareszcie spolszczenie całkowicie nic bez niego nie kumałem (Uwierzcie z Angielskiego leże i kwicze):).

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #661 dnia: Lipca 05, 2011, 14:13:38 »
    Spolszczenie zrobiło mi dziwną rzecz z imionami lordów. Otóż każdy lord ma przy imieniu dodatek w postaci Przyjazny, Podejrzliwy, Współpracujący etc. Może nie był by to problem, gdyby to miało jakikolwiek związek z rzeczywistością bo teraz mam np z Lordem Dundushem stosunki na poziomie 64 a nazywa się Lord Niechętny(?) Dundush.
    Jeszcze ciekawiej to wygląda podczas przydzielania lenn gdy mam listę moich lordów. Nie dość, że jest tam wszystko powyższe to na dodatek pół drzewa genealogicznego(syn tego i tamtego, brat...., siostrzeniec...,), posiadane lenna i jeszcze jeśli jest w niewoli to ma dopisek "więzień"(ale oczywiście nie gdzieś na końcu tak by miało to jakiś sens i było pomocne tylko wklejone przypadkowo gdzieś po środku;/).
    Da się to jakoś zlikwidować? Naprawdę ciężko się połapać w tych moich wasalach gdy każdy zamiast normalnego imienia ma mini wypracowanie.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #662 dnia: Lipca 05, 2011, 14:23:55 »

robiłem wszystko wedle instrukcji , jednak :( niestety przy włączaniu gry i ładowania się dokładnie w miejsciu ładowania tekstrur mam RLG Error - gdzie nigdy mi sie to nie trafiło ;p przy florisie.

Mam win7 czy w tym może być problem?

Ja też mam Win7 i wszystko działa jak należy. Odnośnie C++ to znajdziesz odpowiedź w FAQ, który znajduje się na pierwszej stronie tego watka.

Jak bym była na twoim miejscu, to robiłabym krok po kroku. Czyli po wykonaniu punktu 1 uruchamiam gre, Punkt drugi uruchamiam gre i tak w końcu na pewno dojdziesz do tego, co kaszani twojego florisa :D

Spolszczenie zrobiło mi dziwną rzecz z imionami lordów. Otóż każdy lord ma przy imieniu dodatek w postaci Przyjazny, Podejrzliwy, Współpracujący etc. Może nie był by to problem, gdyby to miało jakikolwiek związek z rzeczywistością bo teraz mam np z Lordem Dundushem stosunki na poziomie 64 a nazywa się Lord Niechętny(?) Dundush.
    Jeszcze ciekawiej to wygląda podczas przydzielania lenn gdy mam listę moich lordów. Nie dość, że jest tam wszystko powyższe to na dodatek pół drzewa genealogicznego(syn tego i tamtego, brat...., siostrzeniec...,), posiadane lenna i jeszcze jeśli jest w niewoli to ma dopisek "więzień"(ale oczywiście nie gdzieś na końcu tak by miało to jakiś sens i było pomocne tylko wklejone przypadkowo gdzieś po środku;/).
    Da się to jakoś zlikwidować? Naprawdę ciężko się połapać w tych moich wasalach gdy każdy zamiast normalnego imienia ma mini wypracowanie.

Tak wygląda tłumaczenie modyfikacji na zasadzie wytnij/wklej, na dodatek z zupełnie innej modyfikacji :/ No cóż, Twinfire chciał dobrze, ale tak spolszczeń raczej sie nie robi. Dlatego ja spasowałam ze spolszczania, bo wystarczy jeden znaczek źle postawić i "crasch" :/ A tekstu  jest od groma do przetłumaczenia.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #663 dnia: Lipca 05, 2011, 14:50:05 »
    Jaka jest strata pomiedzy półtoraręczniakiem a jednoręcznym mieczem??
    Mam Kingslayera (najlepszy półtorak na równi z Two-Handem) i ma on 53 obrażeń. Dzierże go w jednej ręce wraz z tarczą i teraz sprecyzuje moje pytanie. Czy dostaje jakąś kare odnośnie używania go w jednej ręce? Czy moze lepszym zamiennikiem (jeżeli kara oczywiście jest spora) będzie miecz z obrażeniami 37? Zasięg wtedy bedę miał mniejszy o 5 (110), ale szybkość równą...
    Wygląda to tak, jeśli chodzi o obrażenia:
    broń jednoręczna nie ma żadnej kary z tarczą, na koniu, w ogóle. Półtorak dostaje karę -15% na koniu oraz z tarczą, dwuręczniak konno ma karę -23,5%. Bronie drzewcowe, które można uzywać z tarcą("jednoręczne") konno lub z tarczą mają karę -28%. Drzewcowe, przy których nie można używać tarczy, konno - kara -35%
    Nie wiem jak to jest z prędkością, półtorak konno lub z tarczą ma chyba około -20% do szybkości, dwuręczniaki pewnie więcej(może -35%?)

Offline krzysiek333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #664 dnia: Lipca 05, 2011, 14:53:47 »

tak wygląda mój problem :)

PS: Próbowałem na rozdzielczości 800x600 jak i również w hd :)

Pozdrawiam

Offline vipcio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #665 dnia: Lipca 05, 2011, 14:54:14 »
    Jakby co ja też mam Windows 7
    Robiłem tak:
    1.Floris Expanded Mod Pack 2.4 wypakowałem do katalogu modules
    2.Potem wypakowałem Bugfixa i spolszczenie tam.
    3.W opcjach dałem jeżyk poslki i 800x60 32bits
    4.włączyłem grę .
    Nadal tak mam że jak tworzę postać to historia jest po angielsku i nie mogę wybrać umiejętność (tego środkowego pasku nie widać) tam gdzie jest przywództwo, leczenie ran itd. Ten po lewej i prawej to widzę.
    Wiec nie wiem co jest. A jak chcę dać Print Screen to kopiuję zdjęcie do Painta i jest cały czarny ekran. Ale na przykłąd ja daję Print Screena strony internetowej to wszystko działa.

Offline huth

« Odpowiedź #666 dnia: Lipca 05, 2011, 14:57:30 »
    krzysiek <-  Jak dla mnie jest to uszkodzony ściągnięty mod, spróbuj ściągnąć jeszcze raz, chyba że już to robiłeś, a nie doczytałem...

Offline Karwi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #667 dnia: Lipca 05, 2011, 15:06:53 »
    @HUtH Dzięki wielkie. Gdzieś wyczytałem że kara do dwuręcznego była 30%, ale nijak to się miało do rzeczywistości. Czyli rzecz ujmując mój "Zabójca Królów" nie ma sobie równych:D

Jeżeli byłaby potrzeba, mogę pomóc w spolszczeniu przedmiotów.
    Trochę zajmuje się mediewistyką, i przez to nie miałbym problemu z nazwaniem pojedyńczych broni/zbroi.

Offline krzysiek333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #668 dnia: Lipca 05, 2011, 15:14:40 »
    Hmm właśnie to wyskakuje po ściągnięciu "świeżego" florisa dokładnie z tego linku :  http://www.megaupload.com/?d=GOJMNH09

a na starym (wersja 2.3 + update do 2.4) wyskakują czerwone errory po wejściu do miasta lub rozpoczęciu bitwy.

Pozdrawiam.

PS: Spróboje sciągnać teraz florisa z 1 wątku jednak on jest jakiś dziwny :P nie potrafie sobie z nim poradzić...

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #669 dnia: Lipca 05, 2011, 15:19:22 »
    O ile wiem to w angielskiej wersji było to samo, te Współpracujący oznacza stosunek tego lorda do jego króla. A te drzewko genealogiczne nie wiem skąd się wzięło.
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Na żadnej imprezie nie ma brzydkich kobiet, jest tylko za mało alkoholu."
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za

Offline krzysiek333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #670 dnia: Lipca 05, 2011, 15:22:29 »
    Hmm pobieram jeszcze raz florisa z 1 wątku , jednak nazywa się on :  Floris Expanded Mod Pack 2.3.7z -> to oznacza ,że będę musiał jeszcze sciągnąć tego update do wersji 2.4 ? czy to porostu pomyłka  w nazwie ??

Offline huth

« Odpowiedź #671 dnia: Lipca 05, 2011, 15:38:26 »
    Może Jagoda się pomyliła i dała linki do 2.3?
    ściągaj z linków z tego postu: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,148140.msg3589074/topicseen.html#msg3589074

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #672 dnia: Lipca 05, 2011, 16:06:24 »
    krzysiek333 twój problem z wywalaniem przy ładowaniu wygląda mi na to że może być związany z folderem "sounds". Spróbuj zajrzeć do FAQ i zastosuj się do punktu 2. Albo najzwyklej na świecie ta tekstura jest coś zwalona.

@vipcio a jak masz na wersji angielskiej?
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline vipcio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #673 dnia: Lipca 05, 2011, 17:20:50 »
    na wersji angielskiej zacina mi się wtedy jak wezmę zadanie od kupca.

Offline Uther

• Użytkownik
    « Odpowiedź #674 dnia: Lipca 05, 2011, 18:42:00 »
    Hej,

teraz pytanie ode mnie. Jak zmienić we Florisie ilość wojsk w bitwie? Korzystam z battlesizera do warbanda- nie działa, widziałem coś w opcjach moda- nie działa. Ilość wojsk jest około 200, nigdzie takiej liczby nie wpisałem... Ktoś miał podobnie?