Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131277 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Twinfire

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #570 dnia: Lipca 01, 2011, 12:06:52 »
    Co do spolszczenia to nie wiem czy tylko u mnie tak jest ale wiekszą częsć dialogów , lub rozmowy po miedzy mna a lordem nadal są po ang :)

Nie wiem czemu coś takiego ma miejsce, usuń folder languages w Floris mod pack 2.4 i ściągnij jeszcze raz spolszczenie i wypakuj w Floris mod pack 2.4. Upewnij się też, czy język gry masz ustawiony na polski.
    Na jakiej wersji Florisa dokonałeś polonizacji. Bo jeżeli na wersji 2.4, a ktoś gra na wersji 2.41a to gra może i raczej będzie się "kraszowała" :/

Chodzi o tego Hotfixa ? Jeśli tak to go zainstalowałem.
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Na żadnej imprezie nie ma brzydkich kobiet, jest tylko za mało alkoholu."
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za

Offline Volv

• Użytkownik
    « Odpowiedź #571 dnia: Lipca 01, 2011, 12:28:26 »
    Mam wersję Warbanda 1.142 . Widzę niestety ,że ten mod jest kompatybilny ,ale z wcześniejsza wersją . No i tutaj moje pytanie czy będe musiał pobierać wcześniejszą wersję warbanda czy czekać na nową odsłonę moda (bardziej aktualną) ?

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #572 dnia: Lipca 01, 2011, 15:04:10 »
    Mam wersję Warbanda 1.142 . Widzę niestety ,że ten mod jest kompatybilny ,ale z wcześniejsza wersją . No i tutaj moje pytanie czy będe musiał pobierać wcześniejszą wersję warbanda czy czekać na nową odsłonę moda (bardziej aktualną) ?

Heh, ja tam czekam na nową wersję Florisa (bo i tak zajmuje się teraz OIM). Pytanie brzmi, jak długo będziemy musieli czekać na nowego Florisa?

Offline adam1.1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #573 dnia: Lipca 01, 2011, 15:16:40 »
    Przecież najnowsza wersja warbanda to 1.134?
    Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #574 dnia: Lipca 01, 2011, 15:33:14 »
    Przecież najnowsza wersja warbanda to 1.134?
    Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Mylisz się, dziś rano (a może w nocy?) wyszła wszystkopsująca łatka z numerem 1.142 ;-)

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #575 dnia: Lipca 01, 2011, 18:49:18 »
    Steam'owcy mają najgorzej bo muszą patch'a zainstalować aby grać. A ja nie muszę ;)
    No i Floris nie wiadomo jak się zachowa gdy się zetknie z tym patch'em.
    Moim zdaniem dopiero Floris v2.5 będzie z nim kompatybilny.
    Trzeba wziąć też pod uwagę to, że zostanie wydany nowy patch bez błędów. 
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za

Offline Karwi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #576 dnia: Lipca 01, 2011, 19:51:27 »
    Witam...
    Na początek zaznacze iż mam problem... Z Florisem 2.4 rzecz jasna... Wcześniej zagrywałem się niemiłosiernie w 2.3 (jeszcze save został z 50lvl)
    Zainstalowałem Warbanda po półrocznej rozłące , następnie patch 1.34, i przyszedł czas na Florisa. Zassałem go z TPB wypakowałem, zainstalowałem hotfixa. Rozpoczynam grę od nowa. Miasto, zadanie itp. wszystko gra (teoretycznie).
    Turniej właśnie mnie się trafił (akurat w 1szym dniu) i znów mam tą okropną ścine. Powtarzające się 2 sceny które się zsamplowały, różnica jednej klatki (muzyka gra, odgłosy bitwy także)
    Wcześniej także miałem podobny problem ale poradziłem sobie, teraz już nie daje rady niestety.
    Gre odpalałem na zalecanych dla kompa jak i minimalnych.
    Parametry:
    P4 2.4
    3 Gb ram (pamięć wirtualna ustawiona na 3Gb/4Gb, więcej niestety system nie chce przyjąć)
    HD 2600 Pro (512Mb)

Jakieś sugestie?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 01, 2011, 20:06:05 wysłana przez Karwi »

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #577 dnia: Lipca 01, 2011, 20:20:32 »
    @Tinfire ja mam wersje Steam i mając patch 1.142 Floris działam  mi wyśmienicie(odpukać). Nawet przed chwilą testowałam mod Old Frontier i też było ok.

@Karwi sprzęt masz raczej ok. Może zmniejsz rozdzielczość i ustawienia, nie tylko graficzne ale i systemowe gry.

Pozdrawiam.

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #578 dnia: Lipca 01, 2011, 22:36:28 »
    Dzisiaj miałem ten sam problem z tymi 2 powtarzającymi się scenami, zminimalizowałem i maksymalizowałem, i mogłem cieszyć się grą ;)

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #579 dnia: Lipca 01, 2011, 22:54:11 »
    Nordycki Król Rangar wyleciał na swoim hyżym rumaku na przeciwko grrupie moich jeźdźców, po czym bohatersko zaliczył glebę, a jego żołnierze szarżowali 100 metrów za nim.

Walczę z trzema królestwami naraz, dopiero kiedy wyłączyłem formacje AI, zaczęli zachowywać się bardziej racjonalnie.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2011, 00:57:11 wysłana przez Hrabia Darkula »

Offline Karwi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #580 dnia: Lipca 02, 2011, 00:42:16 »
    @Jagoda to że ok, to wiem... Przedtem grałem na 1.8 1Gb ramu i GF 5200 z 100 ludzi przeciwko sobie...
    Mam wszystko minimalne. % na 10, wszędzie niskie, widoczność ofiar 0, a rozdziałka 800x600(z innymi także walczyłem)

@Twinfire też tak robię gdy się zatnie. Alt+Tab i powrót. Niestety musiałbym tak robić co 2-3 sekundy a to delikatnie rzecz biorąc irytujące jest.
    Reinstal, jak i ponowne wrzucanie moda, także przerabiałem.

Eh, jak tak dalej pójdzie, nadal będę musiał podbijać Polską całą Europe w TW2...

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #581 dnia: Lipca 02, 2011, 11:10:07 »
    Mi ostatnio zaczęło wywalać błędy co 10-20min więc zwiększyłem pamięć wirtualną, błąd wyskakuje dużo rzadziej.
    Kawi a próbowałeś tego http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6171.msg125846;topicseen#msg125846
    Możesz też zwiększyć pamięć wirtualną na dysku na którym masz Warbanda. Panel sterowania --> System --> Zaawansowane --> Ustawienia(Wydajność) --> Zaawansowane --> Zmień(Pamięć Wirtualna)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #582 dnia: Lipca 02, 2011, 11:36:11 »
    Nordycki Król Rangar wyleciał na swoim hyżym rumaku na przeciwko grrupie moich jeźdźców, po czym bohatersko zaliczył glebę, a jego żołnierze szarżowali 100 metrów za nim.

Może źle ocenił Twoje sił, za dużo wina, albo urządzili sobie wyścig pod lance :D

Najprawdopodobniej AI oceniło przewagę i zaatakowało - ciesz się, że wygrałeś pomimo przewagi :D

Jak zauważyłem, przy instalacji nowego patch floris nie tylko gra zaczęła się dziwnie zachowywać...kiedy 2.5?

Pozdrawiam!

PS.Patch 1.42 zainstalowałem i odinstalowałem - podstawka zaczęła mi się sypać, także Panom z TW podziękuję!

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #583 dnia: Lipca 02, 2011, 12:55:50 »
    Twinfire szczere podziękowania i wyrazy szacunku za spolszczenie. ( miło w końcu pograć po polskiemu xD )

Mam też pytanko jak zawierać te sojusze i pakty obronne bo jakich bym stosunków z innym królem nie miał to i tak tylko pakty o nieagresji zawierać mogę.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2011, 13:17:27 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #584 dnia: Lipca 02, 2011, 13:24:55 »
    Prócz przyjaznych stosunków z królem musisz mieć też wysoki poziom prawa do rządzenia.
    Po za tym to czy król przyjmie np pakt obronny zależy też od sytuacji politycznej. Jeśli załóżmy, że zarówno ty jak i Swadia wojujecie z Nordami to Swadiański król chętniej przyjmie sojusz lub pakt obronny ze względu na wspólnego wroga. Tak samo nie ma szans na sojusz jeśli prowadzisz wojnę z sojusznikiem danego królestwa. Do tego wszystkiego dochodzi jeszcze potęga królestwa. Oczywiście małe i zniszczone państewko przyjmie rozejm chętniej(nawet sami wysyłają) niż dobrze prosperujący kolos, dla którego nie jesteśmy żadnym przeciwnikiem.