Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1135960 razy)

Opis tematu:

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #540 dnia: Czerwca 28, 2011, 00:04:55 »
    Ja przez dość długo nie miałem problemów do momentu zainstalowania łatki 2.41a....
    niestety musiałem porzucić moda, może 2.5 okaże się dla mnie łaskawsza :]

Pozdrawiam!

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #541 dnia: Czerwca 28, 2011, 09:20:11 »
    Dziwne, bo łatka 2.41a powinna poprawić tobie funkcjonalność Florisa :D U mnie różnica między 2.3 a 2.41a jest taka, że w trakcie oblężeń powyżej 500 jednostek ekran zaczyna drgać, podskakiwać. Ale jak pisałam wcześniej, znalazłam an to sposób. Wysyłam wojaków a sama  pozostaję w tyle. Czekam aż ubiją cześć wrogich jednostek i dopiero w tedy wkraczam do akcji. O ile coś jeszcze dla mnie zostanie :D
    Pozdrawiam.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #542 dnia: Czerwca 28, 2011, 10:34:36 »
    Ja niestety nie posiadam takich wyjadaczy, więc sam muszę zadbać o swoje oblężenia...Mój łuk robi całkiem spore spustoszenie na wrogich murach, dając tym samym osłonę swoim.Ale kiedy Ci wejdą na mury "nie ma bata", muszę wejść i pomóc utrzymać przyczółek, ponieważ moi ziomkowie, po krwawym podejściu, dość szybko są wypierani poza niego.Muszę więc rzucić się w wir walki i rąbać czerepy mieczem, do czasu nadejścia wsparcia, a kiedy do tego dojdzie to.....to RLG :D - na każdej konfiguracji, nawet najniższej!A szkoda, ponieważ różnica między 2.3, a 2.41a, jest ogromna

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #543 dnia: Czerwca 28, 2011, 13:06:27 »
    Ja na oblężenia biorę Arbalest bełty i Rhodockich kuszników z niewielkim wsparciem piechoty. Najpoerw chowam wszystych w bezpieczne miejsce, później zdejmuję większość wrogich strzelców sam, a potem wypuszczam kuszników pod mury i patrzę jak wrogowie padają, regulująć w międzyczasie populację wrogich łuczników. Kiedy obrońcy wypuszczają resztkę sił do ataku, zatrzymuję ich piechotą. Straty zwykle wachają się w granicy od 0 do 2 zabitych. Tak jakoś mam w strategiach, że priorytetem jest dla mnie minimalizacja strat.
    Nieźle zrobione są teraz szturmy (wyciągnięcie oblężeń z El Arte de La Guerra), ale gdzieniegdzie zapomnieli dodać schodków z drabiny na mury, przez co broniący kiedy chcą wyjść na drabinę, blokują się.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #544 dnia: Czerwca 28, 2011, 21:58:20 »
    Zauważyłam, że od momentu pojawienia się banku w Florisie, w ogóle nie opłaca sie inwestować w infrastruktury. Jak wiadomo największy profit uzyskuje się z farbiarni, która kosztuje bagatela 10.000 denarów, przynosząc dochód ~500 denarów tygodniowo. Tymczasem, gdy ulokujemy nasze 10.000 denarów w banku, nawet w mieście, w którym ekonomia jest słaba (poor) to cotygodniowy przychód wynosi ~ 6000 denarów. Różnica w przychodach jest kolosalna.
    Z drugiej strony dzięki opcji jaką umożliwia nam bank, w końcu możemy budować prawdziwe, potężne, elitarne armie.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    « Odpowiedź #545 dnia: Czerwca 28, 2011, 22:01:22 »
    6000 tygodniowo?
    Ja po wpłaceniu tysiąca mam z niego w bogatym mieście max 130, czyli za 10 000 miałbym 1300

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #546 dnia: Czerwca 28, 2011, 22:09:49 »
    A może mi się coś pomieszało ;) Ale wiem, że na pewno bardziej opłaca mi sie zainwestowanie tych pieniędzy w bank niż w manufakturę. MOże przyczyną tego też jest to że zainwestowałam 10.000 dość późno, czyli po kilkuset dniach mojej rozgrywki, gdzie ekonomia naprawdę rozkwitła.

EDIT:

Dla przykładu wpłaciłam do banku w każdym z miast 10.000 denarów. Jedynie moje miasto Shariz posiada ciut więcej gotówki w banku ;) Jak więc widać na fotce Hrabia Darkula miał racie. Ciut pomieszało mi sie ;)

(click to show/hide)

Więc jakby nie było to na pewno bardziej opłaca inwestować sie w bank niż w manufaktury.

« Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2011, 22:29:49 wysłana przez Jagoda »

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #547 dnia: Czerwca 28, 2011, 22:58:27 »
    Ja od samego początku każdy grosik do banku wkładam;]. Teraz przy 400+ dniu gry mam na koncie 600,000 denarów i co tydzień dostaję ok 70,000. Żołdu płacę prawie 30,000 a moje włości pokrywają może z 20% tej sumy ale co tam. Stać mnie;D. To nawet fajna odmiana gdy stać mnie na wszystko, nie muszę na niczym oszczędzać i walczę armią jaka tylko mi się zamarzy. Choć należało by zmniejszyć oprocentowanie w banku(w bogatych miastach jest ok 15%)bo miną trochę ponad rok w grze a ja już nie mam co robić. Na koncie mam 600000denarów a przy sobie dokładnie 759063(zwyczajnie nie chce mi się już wpłacać do banku).

Po za tym mam problem z moimi patrolami. Bez względu na to, czy są to jednostki z mojego garnizonu czy zatrudnione to po 1-2 dniach patrolu zwyczajnie znikają. Nie zostają pokonani bo pilnowałem kilku. Ot normalnie latają po okolicy aż tu nagle czary-mary! Patrol znika. Jestem prawie pewien, że Houdiniego do konwojów nie przydzielałem.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #548 dnia: Czerwca 29, 2011, 10:16:59 »
    W sumie to zgodzę sie z tobą michal3588 co do tego oprocentowania. Ja jak głupia zawsze inwestowałam w zarządzanie więźniami, a przecież każdy punkt jest tak naprawdę na wagę złota. W każdym razie na początku mój dochód przynosili sprzedani więźniowie. Zarobione pieniądze inwestowałam w uzbrojenie i inwestowałam w manufaktury. A teraz ? Teraz to doszłam do wniosku, że po prostu nie warto. Najlepiej inwestować każdy gorsz na konto w naszym banku :D

Co do patroli to one u mnie działają normalnie.

Teraz muszę rozpocząć grę od nowa :D

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #549 dnia: Czerwca 29, 2011, 13:48:20 »
    Nie rozpoczynaj od nowa. Jeśli masz trochę pieniędzy na start w banku to szybko uzyskasz w nim duże sumy. Po prostu wszystkie pieniądze jakie zdobędziesz wpłacaj na konto a sobie zostawiaj tylko niezbędne minimum. Zanim się obejrzysz będziesz niczym Calradyjski Rockefeller ;].

Jakie miasto polecacie na założenie nowego państwa? Najlepsze jest niby Shariz bo ma aż 5 wiosek ale jest w takim miejscu, że trudno się bronić. W modzie "Nowa Ojczyzna" przy Wercheg był jeszcze zamek i 2 dodatkowe wioski co dawało fajny i łatwy w obronie przyczółek przed rozpoczęciem podboju świata;]. Brakuje mi takiego miejsca w oryginalniej mapie z Native.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #550 dnia: Czerwca 29, 2011, 14:25:47 »
    Michał, pieniędzy to ja już mam od groma :D A co do rozpoczęcia nowej rozgrywki to podjęłam taką decyzję, ponieważ chciałbym lepiej rozwinąć swoją postać. Chociaż może i masz rację. Zresztą moge jeszcze te punkty w charakterystyce edytować i przydzielić w inne umiejętności.
    Mam inny problem. A mianowicie Firentis otrzymał ode mnie miasto Shariz. W mieście, które mu dałam jego nie ma, moim oddziale też nie. przepadł jak kamień w wodę:/

Co do twojego pytania to osobiście uważam, że miasto Shariz jest właśnie idealne. Ma pięć wiosek jak już wspomniałeś wcześniej i dwa zamki, w którym możesz trzymać dodatkowy garnizon. Khanat jak i Sułtanat nie posiadają jednostek, które miałyby super wojska oblężnicze :/ Tak wiec, jeżeli szybko uzbierasz odpowiedni garnizon to raczej nikłe szanse są na to, że go odbiją:D Gorzej jest z innymi frakcjami, które dosyć, że mają silnie opancerzone to jeszcze ciężko uzbrojone jednostki :/
    Generalnie ja bym wybrała miasto Shariz.
    Pozdrawiam.

Offline Twinfire

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #551 dnia: Czerwca 29, 2011, 14:30:02 »
    W ciągu max. 3 dni powinienem skończyć polonizację Florisa, następne kilka dni poświecę na testowanie gry i likwidowanie błędów.
    Następnie zacznę nowy temat dotyczący właśnie polonizacji - aby nie było czegoś takiego np.
    Jest Polska wersja tegoż moda?

Co do zakładania własnego królestwa, to najpierw zostaję wasalem jakiegoś królestwa, potem staram się o własny zamek, następnie jeśli będę czuł się na siłach to uwalniam się od przysięgi złożonej królowi i zdobywam najbliższe miasto. W międzyczasie moi towarzysze ogłaszają po świecie że jestem the best i szukam Lordów skłonnych do mnie dołączyć. Królestwo oczywiście nazywam Królestwo Polskie/Polska
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Na żadnej imprezie nie ma brzydkich kobiet, jest tylko za mało alkoholu."
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #552 dnia: Czerwca 29, 2011, 15:23:37 »
    Jak wrzucisz spolszczenie do sieci to podasz mi link, a ja zamieszę go w pierwszym poście tego wątku. Bo jeżeli założysz nowy wątek to i tak tutaj ktoś będzie pytał się o polonizację lub będzie szukał spolszczenia i pytał o link do niego :/ Czyli, bez sensu. Najlepiej będzie, jak wszystko będzie w jednym  miejscu. Takie przynajmniej ja mam zdanie.

A o błędy się nie martw, jeżeli udostępnisz polonizację to szybciej i sprawniej przebiegnie jej testowanie.

Nie martw się, splendor jak i chwała przypadną tobie Twinfire za polonizację :D

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    « Odpowiedź #553 dnia: Czerwca 29, 2011, 17:29:36 »
    O, tak, jak sam się zepsuł, tak sam się naprawił.
    Ten mod jest emejzing.

Offline Twinfire

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #554 dnia: Czerwca 29, 2011, 19:38:09 »
    Niestety sprawy trochę się skomplikowały i polonizację skończę już dziś ;)  jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli, zapodam link już jutro.
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Na żadnej imprezie nie ma brzydkich kobiet, jest tylko za mało alkoholu."
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za