Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131359 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #435 dnia: Czerwca 16, 2011, 14:33:39 »
    Nie wiem czemu musiałaś użyć aż frapsa żeby zrobić screeny, ale widocznie miałaś swoje powody. Tak czy inaczej fraps jest dość ciężkim programem, filmy z gry nagrywane Frapsem mają kilkanaście Gb.

Offline krzysiek333

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #436 dnia: Czerwca 16, 2011, 19:09:12 »
    Witam , śledzę forum od pewniego czasu i użytkownik "Twinfire" rozpoczął prace nad spolszczeniem do tego wspaniałego moda - kilka stron dalej jest nawet "aktualizacja" jednak czy wyjdzie pełne spolszczenie do florisa??

Pozdrawiam

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #437 dnia: Czerwca 16, 2011, 19:59:05 »
    Jakie są w modzie religie i jaką dana frakcja wyznaje?

PROBLEM?

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #438 dnia: Czerwca 16, 2011, 22:28:42 »
    Generalnie religii nie ma w Warbandzie jak i Florisie. Natomiast Floris dodaje pewnego rodzaju wybór ustroju politycznego naszego królestwa, który możemy dowolnie generować. W moim przypadku wygląda on tak

(click to show/hide)

Jak widać zainwestowałam w Jakość, a nie Ilość ;) Państwo jest silnie Scentralizowane, z lekką przewagą arystokracji. A poddani są w większości wolni.

Ustrój polityczny ma wielki wpływ na naszą rozgrywkę, dzięki temu decydujemy o tym czy nasze armie maja wieć wiecej wojsk z mniejszym morale, czy może mniejsze armie z wielkim morale i temu podobnymi. W Florisie ustalamy też kulturę naszego królestwa. A tym wszystkim zajmują się nasi radcy Skarbnik, Generał, Kanclerz, jest jeszcze jedna osoba, która zasiada w naszej radzie, ale zapomniałam już jaką funkcje pełni.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 16, 2011, 22:33:19 wysłana przez Jagoda »

Offline Gas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #439 dnia: Czerwca 17, 2011, 10:58:44 »
    U mnie coś zmiana kultury nie działa za sprawnie. Obojętnie na jaką zmienię, to jak w wioskach rekrutowałem vaegirów, tak rekrutuję vaegirów.
    Jedyną zmianę jaką zauważyłem, to zmiana straży w zamkach, w zależności jaką frakcję wybierzemy, drzwi pilnuję norodwie, rhodocy itd. :)

Offline Washel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #440 dnia: Czerwca 17, 2011, 14:37:34 »
    Witam. Czy mógłby mi ktoś dać link do Readme.txt ?? Usunąłem go i nie wiem co wprowadzić w module.ini

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    « Odpowiedź #441 dnia: Czerwca 17, 2011, 17:54:13 »
    (click to show/hide)

To normalne, czy zgłosić to jako bug?
    Zdarza się przy niedawno zdobytych zamkach i miastach.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #442 dnia: Czerwca 17, 2011, 19:54:06 »
    Setki razy grałam i nie przytrafił mi się nigdy taki "szajs" :D Jak często ci się to przytrafia to musisz mieć jakiś problem z modyfikacją. Może coś namieszałeś z plikami, co by wcale mnie nie zdziwiło, bo we wcześniejszych postach pisałeś, że mieszałaś z plikami :D Więc się nie dziw że masz taki cyrk :D
    Tak w ogóle się zastanawiam dlaczego ja nie mam żadnych problemów z tą modyfikacją - no może wykluczając problem jaki miałam z bankiem. Ale po wgraniu hotfixa Floris v2.4 śmiga jak pszczółeczka :D

Witam. Czy mógłby mi ktoś dać link do Readme.txt ?? Usunąłem go i nie wiem co wprowadzić w module.ini

A co ty chcesz tam wprowadzać?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2011, 19:57:35 wysłana przez Jagoda »

Offline adam1.1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #443 dnia: Czerwca 17, 2011, 19:59:32 »
    Też nie mam żadnych problemów z florisem.śmiga jak ta lala

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    « Odpowiedź #444 dnia: Czerwca 17, 2011, 21:10:55 »
    Mieszałem z plikami dźwiękowymi, bez tego mieszania nie mógłbym nawet grać. Ponadto, zmieniłem tylko wielkość pola bitwy przez Tweak MB.
    Problem może być w tym, że gram na zapisie zaczętym kilka wersji wstecz.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #445 dnia: Czerwca 17, 2011, 21:57:36 »
    Nie zrozumiałeś mnie. Rozchodziło mi się o to, że jeżeli mieszasz w plikach to bądź przygotowany na to, że potem dzieją sie różnego rodzaju "szopki". Co do wersji Florisa to mając 2.4 też grałam na save z wersji 2.3 i było jakoś ok :/
    Jak pisałam we wcześniejszych postach. Gdy ściągam modyfikację do jakiejś gry to najpierw robię świeżą instalkę gry, a dopiero potem instaluje różnego rodzaju Patche, a na samym końcu modyfikacje. Stosując taki zabieg nigdy nie miałam żadnych problemów. No chyba że jakaś modyfikacja jest cholernie niestabilna. Floris na szczęście jest bardzooo stabilną modyfikacją. Owszem wersja 2.4 z początku sypała sie, ale po wydaniu hotfiksa wersja 2.4 działa bez zarzutów.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    « Odpowiedź #446 dnia: Czerwca 17, 2011, 22:32:13 »
    Zrozumiałem cię moja droga Jagodo, ale plik sounds.txt, ani dżwięki nie mają prawa w jakikolwiek sposób wpłynąć na skrypty niezwiązane z dźwiękami, a TweakMB jest przewidziany również pod Florisa. Samego Warbanda reinstalowałem chyba przedwczoraj.
    Może przyczyna tkwi w tym, że kiedy miałem różnego rodzaju crashe, to też zapisywałem grę i coś się mogło pochrzanić. A po każdym crashu musiałem wyłączać grę przez zakończenie procesu, to też mogłaby być przyczyna, jeśli miałbym dużego pecha.
    Problem tkwi chyba w braku jakiegoś czynnika limitującego wielkość garnizomu w niektórych zamkach. Spróbuję na TaleWorlds.

Offline MrSundayWarrior

• Użytkownik
    • Mugetsu!
    « Odpowiedź #447 dnia: Czerwca 17, 2011, 22:44:05 »
    Witam.
    Mam pewien problem z owym modem. W niektórych miastach, wioskach, itd. (gdy wybiorę opcję do przejścia się ulicami czy odwiedzenia danego miejsca) znikają wszystkie budynki, a wszyscy NPC stoją w szeregu na losowo wygenerowanej mapie. Co więcej kiedy np.: bronię wioski przed bandytami oni również ustawiają się w tej samej linii. Tak więc łucznicy X( zgon na miejscu. Nigdy nie spotkałem się z czymś takim w podstawce. Czy ktoś wie co jest tego przyczyną?

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #448 dnia: Czerwca 17, 2011, 23:14:56 »
    Ciężko powiedzieć. Moja modyfikacja Florisa, która jest zainstalowana działa idealnie. Czasem czytając takie posty, aż trudno mi uwierzyć, że takie rzeczy dzieją się naprawdę :D Jak z opowiadań S/F :D

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #449 dnia: Czerwca 18, 2011, 09:15:38 »
    Więc tak, odpalam moda, przechodze na tryb mapy i WTF o.O? Nie słychać uderzania kopyt konia tylko jakieś miauczenie XD
    Wytłumaczy mi ktoś  "oso chosi"?
    (click to show/hide)