Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131262 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Twinfire

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #390 dnia: Czerwca 01, 2011, 22:06:48 »
    Udało mi się przetłumaczyć quick_strings ( męczarnia ), czyli różne rzeczy związane z wyświetlanymi informacjami ( np. raport o ilości zdobytego doświadczenia ). Tu możecie zassać demo spolszczenia http://gmclan.org/up6405_4_languages.html
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2011, 18:07:06 wysłana przez Twinfire »
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Na żadnej imprezie nie ma brzydkich kobiet, jest tylko za mało alkoholu."
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za

Offline Wismerin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #391 dnia: Czerwca 02, 2011, 08:47:23 »
    Właśnie ściągnąłem spolszczenie i muszę powiedzieć, że jest naprawdę super.
    Nie zauważyłem rażących błędów, może czasami jakaś literówka ale to raczej z przyczyny ogromu tekstu jaki jest do przetłumaczenia.
    Co się jednak rzuca w oczy to przy kształtowaniu bohatera jakieś takie dziwne odstępy w opisie postaci, taka bardzo duża spacja pomiędzy niektórymi wyrazami ale nie jest to szczególnie uciążliwe.
    No i drugi błąd to dziwne znaki w statystykach postaci, np. zamiast „ę” widać takie dziwne A z dwoma kropkami albo L z przecinkiem. :P

Więcej rzeczy nie zauważyłem i ogólnie mówiąc (nie licząc tych zaledwie kosmetycznych nieprawidłowości) spolszczenie  reprezentuje bardzo wysoki poziom. :)
    Mam nadzieję, że dotrwasz do końca bo z niecierpliwością czekam na efekt końcowy. ;]

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #392 dnia: Czerwca 02, 2011, 18:06:38 »
    dziwne znaki w statystykach postaci, np. zamiast „ę” widać takie dziwne A z dwoma kropkami albo L z przecinkiem
    Naprawiono.
    dziwne odstępy w opisie postaci, taka bardzo duża spacja pomiędzy niektórymi wyrazami ale nie jest to szczególnie uciążliwe
    Chyba nie naprawię.
    Dzięki za raport Wismerin
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za

Offline Wismerin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #393 dnia: Czerwca 02, 2011, 20:06:32 »
    Co do tych odstępów to jak już mówiłem nie ma się czym przejmować, jak na razie spotkałem to tylko na początku i nie utrudniało znacząco życia więc jest ok. :)
    Na razie cały czas testuje demko więc jak wyłowie jakiś nowy błąd to dam znać. :)

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #394 dnia: Czerwca 04, 2011, 07:12:26 »
    Fajnie, że ktoś wziął się za to spolszczenie.

Jak nam wiadomo dzięki modyfikacji Florisa, gdy zdobędziemy na własność jakąś posiadłość Zamek/Miasto, to możemy ustawić system polityczny naszego królestwa i takie mam do was pytanie. Na jakie systemy nakładacie największy nacisk, a może staracie się jakoś je  znormalizować:
    • Arystokracja / Plutokracja
    • Centralizacja / Decentralizacja
    • Jakoś / Ilość
    • Merkantylizm / Wolny Handel

Offline adam1.1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #395 dnia: Czerwca 04, 2011, 11:10:45 »
    Jeszcze dodać
    Defensywa/Ofensywa
    i będzie jak w europa universalis 3 heh.

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #396 dnia: Czerwca 04, 2011, 19:17:42 »
    Spolszczenie zaktualizowane http://gmclan.org/up6405_4_languages.html spolszcza dodatkowo wiele wypowiedzi i inne ale nie chce mi się pisać. Przypominam , że pliczek należy rozpakować i wkleić do Modules\Floris Expanded Mod Pack 2.4

PS. nie testowałem jeszcze tego :)

Offline Iro7557

• Użytkownik
    « Odpowiedź #397 dnia: Czerwca 05, 2011, 01:10:21 »
    Dzisiaj ściągnąłem moda i spolszczenie i muszę przyznać że mimo grafiki obydwa są zaje*iście stworzone.
    Brawo !
    ,,Gdy podczas wojny opuszczasz swą cielesną powłokę zauważasz że dusza i obsrane spodnie idą w parze"

Offline przemo77777

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #398 dnia: Czerwca 05, 2011, 21:53:11 »
    Jeśli chodzi o to pytanie odnośnie systemu politycznego to ja ustawiłem: arystokracja 100%, Centralizacja Decentralizacja na 50%, jakość na 100%, i wolny handel na 100%. Dzięki temu w Jelkali pojawiło mi się Swadiańscy strażnicy a żadnych innych zmian nie zobaczyłem.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #399 dnia: Czerwca 05, 2011, 22:16:07 »
    OK, ściągnąłem sobie Florisa 2.4 (wersja rozszerzona, 2,32 MB) rozpakowuję WinRarem do folderu Modules, ładnie sobie folder Floris tam siedzi, odpalam Warbanda, wybieram Florisa, standardowo tworzę sobie postać, wybieram "rozpocznij grę" i... wywala mnie do pulpitu z informacją "Runtime error" coś tam coś tam, jakieś powiązania z C++. Co to ma być? Robiłem ,jak w instrukcji http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,148140.0.html (drugi post, z 13-go grudnia)!

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #400 dnia: Czerwca 06, 2011, 18:21:52 »
    Co zrobić, jeśli gra zatrzymuje w trakcie bitwy? Po prostu widzę przed sobą ciągle tego samego screena i słyszę niemrawe ogłosy jadącego konia (pewnie mojego).

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #401 dnia: Czerwca 06, 2011, 19:19:31 »
    Spróbuj pokombinować z plikami stronicowania(kilka stron wstecz, na pewno znajdziesz...)

Nie wiem, czy przez ostatni czas przeglądaliście forum Taleworlds, bo znalazłem tam kilka ciekawych(nowych) submodów.Wprowadzają one m.in.:
    - nowy system oblężeń,
    - regenerację zdrowia,
    - nowe teksturki
     i kilka innych, na które warto zwrócić uwagę...

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,154327.0.html

Niestety jeszcze nie testowałem, aloe w najbliższym czasie zrobię sobie weekend M&B - już z wprawy wyszedłem.... :D

Pozdrawiam!

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #402 dnia: Czerwca 08, 2011, 20:21:59 »
    Ten mod mnie coraz bardziej irytuje. Wywala coraz częsciej, nie rozumiem, czemu inni nie mają z nim problemów. Nawet surowa wersja bez żadnych submodów wiesza się na potęgę.

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #403 dnia: Czerwca 09, 2011, 17:31:00 »
    Tak jak mówił ałtsajder pokombinuj z plikami stronicowania.
    Tu - masz instrukcję jak to zrobić.
    Mi  pomogło.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #404 dnia: Czerwca 10, 2011, 11:42:43 »
    Tak jak mówił ałtsajder pokombinuj z plikami stronicowania.
    Tu - masz instrukcję jak to zrobić.
    Mi  pomogło.

Kiedyś sugerowałem, administracji aby umieścili przypięty temat z dokładna instrukcją w dziale modów, ponieważ jeżeli interesant, będzie poszukiwał pomocy z modem, odwiedzi dział z modami, a nie  z warband.
    Ja po tej konfiguracji mam spokój ze wszystkimi modami.