Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1135177 razy)

Opis tematu:

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #345 dnia: Maja 05, 2011, 09:24:29 »
    Obecnie nie gram w WB, tylko w Fallout 3. Biegam z kałachem po stołecznych pustkowiach i gnębię Ghuli i Mutków :D
    Ale czasami korci mnie by powrócić do rozgrywki. Save mam :D więc zawsze jest do czego wrócić :D 

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #346 dnia: Maja 05, 2011, 12:51:21 »
    Co do żołdu to Lord Reginald nie ma się czym martwić:) Przy dowodzeniu na 10 wynagrodzenie kawalerzysty "C6" to jakieś 47 denarów. Wystarczy ze 4-5 fabryk i trochę pieniędzy w bogatym banku i te 5 000 na żołd nie stanowi żadnego problemu.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UMAD?
    « Odpowiedź #347 dnia: Maja 05, 2011, 15:20:19 »
    A takiego C7?

PROBLEM?

Offline Gas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #348 dnia: Maja 05, 2011, 17:28:26 »
    A takiego C7?
    We Florisie bez problemu utrzymasz armie i z samych C7.
    Moim zdaniem w Warbandzie przesadzili trochę z tą kasą - miałem 10 miast, kilka zamków i kilkadziesiąt wsi i nie zarabiałem na nich praktycznie wcale. Wszędzie trzymałem jak najmniej jednostek (po 20-30 wojaków) żeeby nie płacić im żołdu, bo inaczej bym zbankrutował, ale co z tego, jak i tak co tydzień mój dochód wynosił maksymalnie 2k. I do tego gra polegała na tym, żeby tylko latać i bronić moich lenn - same w życiu by się nie obroniły, a moich Lordów mało co obchodziło.
    We Florisie przesadzone jest troch w drugą stronę - przychód z lenn jest ok, na razie mam Curaw, Reyvadin i parę zamków i wiosek i dostaje 9k podczas pokoju i 6k podczas wojny. Ale w banku nazbierało mi się trochę kasy (300k :)) i co tydzień mam dodatkowe 47k.
    Nie wiem co się dzieję z pieniędzmi w banku, jeżeli na pzykład miasto przejmie wroga frakcja ale o to się akurat nie boję - trzymam kasę w Sargoth, w którym siedzi niecałe 500 wojaków i cały czas kręci się gdzieś blisko Ragnar - następne 500:)

Tak więc z kasą we Florisie problemów nie ma.
    Obecnie nie gram w WB, tylko w Fallout 3. Biegam z kałachem po stołecznych pustkowiach i gnębię Ghuli i Mutków :D

Taaa, też często wracam do Fallouta 3, szkoda tylko, że główny wątek jest tak krótki:)

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #349 dnia: Maja 05, 2011, 18:39:49 »
    W którym roku dzieje się akcja moda?
    Bo jak z Native to twórcy popisali się wiedzą.Zobaczcie zbroje doborowych Rhodoków...Jedni z nich korzystają z płytówek z końca XV wieku.

PROBLEM?

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #350 dnia: Maja 05, 2011, 19:55:08 »
    A takiego C7?
    A której części zdania nie zrozumiałeś?

Czytać ze zrozumieniem poproszę :D Wielokrotnie było to już wałkowane w poprzednich postach. Przed nazwą jednostek mamy cyfrę i literę - Cyfra oznacza poziom czyli 1(najmniejsza) do 7(największa). Co do liter to występują I -czyli Infantry (piechota), C - Cavalry ( kawaleria) A - Archers (łucznicy). Czyli jeżeli mamy 1C to oznacza to, że jest to kawalerzysta na poziomie pierwszym. 6C oznacza kawalerzystę na poziomie szóstym.

Bo mi wydawało się, że dość jasno to opisałam.

W którym roku dzieje się akcja moda?
    Bo jak z Native to twórcy popisali się wiedzą.Zobaczcie zbroje doborowych Rhodoków...Jedni z nich korzystają z płytówek z końca XV wieku.

Jakbyś czytał wstęp do instrukcji, która jest zamieszczona wraz z grą, to widziałbyś, że autorzy gry osadzili Caldarię w świecie fantasy. Aczkolwiek nie chcieli dodawać do nie j żadnych magów, smoków czy goblinów.
    Nie rozumiem, dlaczego ludzie czepiają się takich pierdół. Czasem mi się wydaje, że w ogóle nie da się ludzi usatysfakcjonować. Bo zawsze muszą sie do czegoś przyczepić :/

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #351 dnia: Maja 06, 2011, 02:31:55 »
    A czy próbował ktoś z Was jakiegoś submoda, ze stronki, którą wcześniej podawałem?
    Widziałem paczkę odświeżonych tekstur, musi być ciekawe :D

Jagoda!
    Dobrze by było umieścić link z bugfixem 2.41a na pierwszej stronie.Wczesniej podawałem, ale odbiło się bez echa...
    Na Tale worlds, jest jeszcze rozwiązanie na problem z bankiem(jakby ktoś nie chciał instalować w/w paczki)

Ja jakoś nigdy nie mogłem się do tego przekonać...chyba przez system walki...Jeżeli chodzi o Kałasza, dzicz i mutanty, to polecam Stalkera, wszystkie części, albo metro 2033
    A której części zdania nie zrozumiałeś?
    Tutaj chodziło chyba o to, czego potrzebuje, i ile potrzebuje, żeby utrzymać "C7"... :)

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #352 dnia: Maja 06, 2011, 07:30:11 »
    Zauważyłem na drzewku wojsk pewną równowagę między frakcjami....Od kiedy Khergici mają tak silna kawalerię?Coś widzę że bez deletowania paru troop tosię nie obejdzie :D

Jakbyś czytał wstęp do instrukcji, która jest zamieszczona wraz z grą, to widziałbyś, że autorzy gry osadzili Caldarię w świecie fantasy. Aczkolwiek nie chcieli dodawać do nie j żadnych magów, smoków czy goblinów.
    Nie rozumiem, dlaczego ludzie czepiają się takich pierdół. Czasem mi się wydaje, że w ogóle nie da się ludzi usatysfakcjonować. Bo zawsze muszą sie do czegoś przyczepić :/

Ale w świecie wzorowanym na średniowieczu.W native wszystko jest jak najbardziej na miejscu...1257 AD i trudno o milanese armor :D

EDIT:Sory ale moją przyszłość chyba z historią będę miał związaną więc muszę się czegoś uczepić :D
    « Ostatnia zmiana: Maja 06, 2011, 07:33:49 wysłana przez Lord Reginald »

PROBLEM?

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #353 dnia: Maja 06, 2011, 09:12:48 »
    Zauważyłem na drzewku wojsk pewną równowagę między frakcjami....Od kiedy Khergici mają tak silna kawalerię?Coś widzę że bez deletowania paru troop tosię nie obejdzie :D

W tedy zachwiejesz równowagę modyfikacji. Moim zdaniem każda frakcja uzupełnia się wzajemnie. Jedynie Swadia dostaje po "siedzeniu" i to dosłownie, z każdej strony :/

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #354 dnia: Maja 06, 2011, 10:19:43 »
    W czasie wczytywania moda wyskakuje mi:
    Unable to open file Modules\Floris Expanded Mod Pack 2.4\Resoucre\mov_skeletons.brf

Co się stało?

PROBLEM?

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #355 dnia: Maja 06, 2011, 11:00:50 »
    A grzebałeś w plikach ?

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #356 dnia: Maja 06, 2011, 11:10:39 »
    Nie

Tym razem uporałem się z błędem tamtym.Przy wyborze twarzy w modzie wyskakuje mi Runtime error...mb_warband.exe (czyli plik uruchamiający grę...A jak chcę wybrać we własnej bitwie sarranidów to wyskakuje mi brak textury konia jakiegoś...

PROBLEM?

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    « Odpowiedź #357 dnia: Maja 06, 2011, 13:58:51 »
    Próbowałeś zainstalować od nowa moda lub warbanda? , jak się boisz o savy to je gdzieś skopiuj a potem znowu wrzuć i git.
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #358 dnia: Maja 06, 2011, 14:02:48 »
    Nic nie dało :(

PROBLEM?

Offline Gas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #359 dnia: Maja 06, 2011, 16:40:18 »
    Ahh ten Floris... Odpalam, a tam poza tym, że twarz mojej postaci nie jest za bardzo podobna do człowieka, to Stendiger Woman wygląda jak... facet z gołą klatą:) Poza tym większość jednostek jest uszkodzonych, brakuje im butów, zbroi itp. Do tego mają staty po 0.
    Mam nadzieje, że przekopiowanie polderu z modem wystarczy:)