Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131316 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #285 dnia: Kwietnia 16, 2011, 02:23:15 »
    Bad18 - mamy taką samą konfigurację, pomijając system - działam na Vista + SP.
    Jedyne Co moge Ci zaproponować...Stosuj się do zaleceń adamka i zrób porządek na partycji z grą, a bez problemowo będziesz mógł grać na wysokich detalach i BS ustawionym na 250

Pozdrawiam!

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #286 dnia: Kwietnia 16, 2011, 06:47:37 »
    bad18 Crasze jakie występują u ciebie, nie są spowodowane niestabilnością moda, tylko brakujących plików w folderach gry. Te problemy, były już poruszane wcześniej, gdzie ludzie skarżyli się na niestabilność modyfikacji. Potem okazało się, że brakujące pliki nie wchodziły w skład modyfikacji. Ja dość regularnie pobieram też biblioteki i uaktualnienia do mojego systemu, między innymi ze strony microsoftu. Dzięki temu, mój system działa sprawnie. Jeszcze nigdy nie "skraszowało" mi gry, a gram dość regularnie od ponad 5  miesięcy. Jedynie raz powiesiła się gra, gdy  weszłam do banku w wersji 2.4
    Faktem jest to, że Floris Expanded Mod Pack 2.4 jest mniej stabilny niż poprzednia wersja modyfikacji. Ale jak znam życie, to niebawem te wszystkie problemy w 2.4 zostaną rozwiązane. 

Pozdrawiam.

Edit:
    Ktoś zapytał się mnie na PM, jak podróżuje się statkiem w Floris Expanded Mod Pack 2.4. Opiszę to dzisiaj po południu, ponieważ w chwili obecnej jestem zajęta.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #287 dnia: Kwietnia 17, 2011, 10:36:22 »
    Jeżeli ktoś chce korzystać z możliwości pływania statkiem w modyfikacji Floris Expanded Mod Pack 2.4 musi aktywować Cheat MEnu w opcjach Modu. Gdy dokonamy tego udajemy się do miasta przy rzece lub na wybrzeżu, tak by miało ono dostęp do "wody" Następnie wchodzimy do miasta i tam w opcjach aktywujemy Cheat Menu.
    PO aktywowaniu tej opcji pojawi sie nowe okno, gdzie będziemy mogli zakupić statek za 50.000 denarów, na który może wejść do 30 członków naszej drużyny. Teraz możemy już pływać do woli po morzach i oceanach Caldarii. Musimy jednak pamiętać o tym, że na morzach i oceanach nie będziemy sami. Po drodze możemy napotkać wiele statków handlowych jak i piratów.

Offline marcin19962

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #288 dnia: Kwietnia 20, 2011, 16:42:00 »
    Jeżeli jeszcze szukasz osób do pomocy przy spolszczeniu to pisz do mnie na PW. Znam angielski dobrze ;)

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #289 dnia: Kwietnia 21, 2011, 14:13:21 »
    Czy istnieje jakieś spolszczenie do tego?

Offline Gas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #290 dnia: Kwietnia 21, 2011, 17:42:08 »
    Witam
    Uporaliście się z tym błędem z Bankiem? Mam to samo - przychodzi raport z Banku i w żaden sposób nie de się z tego wyjść.
    Wcześniej wszystko było ok, teraz mam niecałe 90 dni, w banku 130000 denarów i nagle nie działa.
    Czytałem, że trzeba wkleić parę linijek do jakiegoś pliku związanego z Bankiem, ale nie wiem co i jak dokładnie :(
    Gdyby ktoś byłby w stanie mi pomóc - bardzo proszę.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2011, 18:29:28 wysłana przez Gas »

Offline oskar1321

• Użytkownik
    « Odpowiedź #291 dnia: Kwietnia 22, 2011, 18:52:46 »
    siemanderko ziomuty, mógłby ktoś wysyłać na torrentach przez najbliższy czas? Dziękówka :D

Offline przemo77777

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #292 dnia: Kwietnia 23, 2011, 10:04:50 »
    Na pierwszej stronie jest już podany link do torrenta do wersji 2.3. Później z 15 strony z jedenastego posta ściągnij sobie patcha2.4, który ma 45 mb i przekopiuj wszystkie pliki oprócz sounds do florisa.

Offline Gas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #293 dnia: Kwietnia 24, 2011, 14:44:27 »
    Nie wieżę, że nikt nie wie jak naprawić tan Bank...
    Próbuję wszystkiego już, wklejam tą linijkę do pliku module_presentations.py, z tymi plikami Source też i nic nie działa.
    Proszę o POMOC i przy okazji - wesołych świąt!

Offline faaaannn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #294 dnia: Kwietnia 24, 2011, 15:08:39 »
    Mi udaje się wyjsci z menu banku dzieki esc.

posiadam inny problem otóż po walce na pustyni obojętnie z jakim przecinkiem nie dostaje żadnych przedmiotów, po bitiwie odrazu wyskakuje okno z jeńcami?
    ktoś wie może jak to naprawić. Na innych terenach jest normalnie.
    próbowałem reistlacji moda, problem powtarza sie na 2.3 i 2.4

Edit: poprawa błędu :P
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2011, 21:25:06 wysłana przez faaaannn »

Offline Ardiss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #295 dnia: Kwietnia 24, 2011, 16:02:43 »
    Siemanko, jestem tu po raz pierwszy. Z tym spolszczeniem jestem skory pomoc, pod warunkiem ze na mnie spoczywal by obowiazek tlumaczen czegos tam, bo na skryptach i takich innych pierdolach znam sie jak koza na pieprzu, chyba ze ktos pomoglby mi sie w tym ogarnac, to jak najbardziej. Czekam na odzew;)

EDIT: No tak. 5h sciagania, napalilem sie na fajna gierunie, wrzucam MODa do odpowiedniego folderu a tu taka niespodzianka. POMÓŻCIE:(

Unable to open file: CommonRes\weapon_meshes_e.brf

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2011, 19:17:16 wysłana przez Ardiss »

Offline Artus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #296 dnia: Kwietnia 24, 2011, 20:34:27 »
    Jest proglem :P Podmieniam wszystko w native, wchodzę w Warbanda, wybieram mod native, ładuje się baaaaardzo długo (ok 5 minut), daję rozpocznij nową grę i nie rozumiem... Pisało, że jest zmienione menu kreowania postaci a było takie jak w zwykłym native... No dobra lecimy dalej, cieszę się z nowych dźwięków ale... Wszystko wygląda jak w native tzn. areny, wyposażenie, miasta, wsie. Oprócz dźwięków nic nowego się nie pojawiło a zajmuje to prawie 2Gb... Co jest nie tak? Wgrałem to zgodnie z instrukcją... Proszę o odpowiedź

Offline Gas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #297 dnia: Kwietnia 24, 2011, 20:55:27 »
    Mi udaje się wyjsci z menu banku dzieki escapelle.
    Rozumiem, że chodziło Ci o przycisk escape na klawiaturze (Esc), bo po w pisaniu 'escapelle' w google wyskakują mi tylko... tabletki antykoncepcyjne:)
    U mnie ESC niesetety ale nmie działa, więc jeszcze raz proszę o pomoc.
    EDIT: No tak. 5h sciagania, napalilem sie na fajna gierunie, wrzucam MODa do odpowiedniego folderu a tu taka niespodzianka. POMÓŻCIE:(

Wszytko jest w tym wątku, ja też sporo się natrudziłem zanim wszytko udało się odpalić.
    Zobacz czy masz odpowiednią wersję Warbanda (musi być 1.134), jeżeli nie, ściągnij patcha.
    Jeżeli to nie pomoże, wywal folder 'Sounds' z moda.

Offline Ardiss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #298 dnia: Kwietnia 24, 2011, 22:37:44 »
    Dzieki, dzieki. Juz wszystko ogarnalem, odpalic sie udalo, ale zamulalo to ze hej. Mam zamiar sprobowac cos z tym jezykiem.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #299 dnia: Kwietnia 24, 2011, 23:33:57 »
    Witam
    Pod moją nieobecność zawsze adamk23 i ałtsajder jakoś starali się pomagać graczom tej modyfikacji za co byłam niewymownie wdzięczna. No ale jak to w życiu bywa, gracze zmieniają modyfikację, a nawet gry - norma.
    Tak więc zacznę od użytkownika Artus który napisał:

Jest proglem :P Podmieniam wszystko w native, wchodzę w Warbanda, wybieram mod native, ładuje się baaaaardzo długo (ok 5 minut), daję rozpocznij nową grę i nie rozumiem... Pisało, że jest zmienione menu kreowania postaci a było takie jak w zwykłym native... No dobra lecimy dalej, cieszę się z nowych dźwięków ale... Wszystko wygląda jak w native tzn. areny, wyposażenie, miasta, wsie. Oprócz dźwięków nic nowego się nie pojawiło a zajmuje to prawie 2Gb... Co jest nie tak? Wgrałem to zgodnie z instrukcją... Proszę o odpowiedź

Nie wiem czy czytałeś wątek tego tematu od samego początku, czy po prostu od razu napisałeś o nurtującym ciebie problemie? Osobiście uważam, że nie czytałeś, bo gdybyś czytał temat od samego początku, to  wiedziałbyś, że NIC nie podmieniamy w NATIVE. Cały ściągnięty folder w wersji 2.4 wklejamy do folderu Modules. Wykonując tą czynność powinniśmy mieć dwa foldery w MODULES - Natives( oryginalny folder ) i Floris Expanded Mod Pack 2.4. Jeżeli mamy wersje 2.3 to tu i tu macie podpowiedzi co należy zrobić.
    Generalnie nic nie podmieniamy w Native - ten folder należy zostawić nie naruszony. Nic tam nie wklejamy, ani nie dokonujemy żadnych nadpisów, czy zmian w jego strukturze. Jeżeli chcemy zagrać i cieszyć się modyfikacją  Floris Expanded Mod Pack 2.4 należ ją ściągnąć, a następnie wkleić do folderu Modules. Następnie uruchamiamy Launcher i tam wybieramy modyfikację. Domyślnie jest ustawione na Native. Więc należy zmienić na modyfikację Floris Expanded Mod Pack 2.4.

Co do samego banku - ja nie dokonuje tam żadnych wpłat - w końcu wiem, że nie wyszedł żaden hotFix dla tego skryptu. Tak więc opcje banku na razie zostawiam, do czasu wyjaśnienia problemu. Niby zostało wyjaśnione - podane, jak rozwiązać problem z bankiem. Ale osobiście tego nie próbowałam, tak więc ten temat nadal jest dla mnie wielką tajemnicą.

Po raz kolejny powtarzam, że wszelkiego rodzaju problemy związane z folderem CommonRes, nie są związane z problemem modyfikacji Floris Expanded Mod Pack 2.4. Problem ten wynika z brakiem plików w podstawowej wersji. Folder
    CommonRes nie jest częścią Floris Expanded Mod Pack 2.4.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 25, 2011, 00:41:00 wysłana przez Jagoda »