Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131272 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #240 dnia: Marca 26, 2011, 11:58:02 »
    Tak przy okazji to Wy rozmawiacie już o 2.4. Więc to off-topic. Pisałem, żebyście pisali tu:
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6630.30
    A wy nie, bo to zbyt ogólny temat.
    (przy okazji off-topicu to ja też to robię więc...)

Kurcze, Człowieku!Nie będziemy zakładać nowych tematów bo w wersji numerek się zmienił.Dzięki Jagodzie mamy ładnie rozpoczęty temat, który w pierwszym poście zawiera najważniejsze informacje.Jeżeli jest już wersja 2.4, to Jagoda prędzej czy później zmieni w tą informacje w tytule(no nie?;))

Jeżeli boczysz się, że nikt nie piszę w Twoim temacie(przypuszczalnie), to ja ani nikt inny tego nie zmieni.Ten temat służy wersji rozszerzonej - zaznaczę!

Witam
    Pisałem już o moim problemie kilka postów wcześniej lecz nikt nie pomógł,
    wiec piszę raz jeszcze : otóż gdy jeżdżę po mapie jest wszystko OK, lecz gdy wchodzę do jakiegoś miejsca czy na mapę bitewna
    moja postać po prostu "lata" przenika przez ściany.
    zainstalowałem patcha z 2.3 na 2.4 ale dalej jest to samo.
    Pomóżcie proszę bo wiem że to jest spoko mod i bardzo chciałbym w niego pograć

Dziwne, bardzo dziwne!Robi Ci tak w innych modyfikacjach?Może zmieniałeś coś w plikach(albo pliki z pod ciemnej gwiazdy ;))
    Sprawdź wersję gry, zmniejsz ustawienia graficzne, zrób reinstal gry...To jedyne rzeczy, które przychodzą mi do głowy

Pozdrawiam!

Offline przemo77777

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #241 dnia: Marca 27, 2011, 14:12:27 »
    żadne patchowanie ci nie pomoże (*_,*) dopóki będziesz palił to zielsko będziesz odlatywał

Offline andrzeju11

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #242 dnia: Marca 27, 2011, 18:07:54 »
    Ściągnąłem tego moda.Wszystko ładnie tworzę postać.Już daję,żeby wystartować w danym miejscu a tu taki błąd :(Pojawia mi się taki komunikat "C ++ Runtime Error " (czy jakoś tak)
    Co zrobić aby to naprawić ?

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #243 dnia: Marca 27, 2011, 18:14:52 »
    Zmieniłam nazwę wątku na Floris Expanded Mod Pack 2.4. Nie sądziłam, że może komuś przyjść do głowy pomysł z off-topikiem :D Dlatego, jakoś nie przywiązywałam uwagi do nazwy. W każdym razie, nazwa została zmieniona na obecną wersję. Obiecuję również, że to był przedostatni raz.

@Dawidous co do tego, że nie piszemy w twoim temacie, to przyczyną togo jest to, że tak naprawdę nie założyłeś takiego tematu. Pobrałeś modyfikację z którą miałeś problem i raczej nie interesowało cię to, by z ludźmi podzielić się tym, co ten mod ma w sobie, tylko skupiłeś uwagę na nurtującym ciebie problemie. Jedynie ałtsajder w jakimś stopniu wspomniał o tym, co ten mod ma w sobie.
    Natomiast Ja opisałam modyfikację nawet nie grając w nią. Dopiero w trakcie opisywania jej właściwości doszłam do wniosku, że warto spróbować ściągnąć ten mod. Ale tak szczerze, to jeszcze nic straconego. Jest jeszcze wersja Floris Basic Mod Pack i jak mniemam, to na pewno nie jeden użytkownik tego forum gra w właśnie tę wersję.

Ściągnąłem tego moda.Wszystko ładnie tworzę postać.Już daję,żeby wystartować w danym miejscu a tu taki błąd :(Pojawia mi się taki komunikat "C ++ Runtime Error " (czy jakoś tak)
    Co zrobić aby to naprawić ?

Kilka postów wstecz było o tym wspomniane, poczytaj.

Pozdrawiam.

Offline Petters

• Użytkownik
    • W grze - Deus
    « Odpowiedź #244 dnia: Marca 28, 2011, 13:17:16 »
    Jakiś fix na blokowanie gry w oknie stanu pieniędzy w banku?  Włączam okno banku, czy tam samo się uruchamia i wyjście z niego jest po prostu niemożliwe... Mimo, że klikam i klikam na przycisk opuszczenia okienka, to słyszę tylko kliknięcie i nic się nie zmienia.
    Reinstall moda i gry nie pomagają. X_x
    « Ostatnia zmiana: Marca 28, 2011, 13:29:36 wysłana przez Petters »
    Najprościej rzecz ujmując, ludzie dzielą się na dwa rodzaje - na gaduły i na ludzi czynu.
    Większość ludzi to gaduły. Jedyne, co potrafią, to gadać.
    Ale kiedy przychodzi co do czego, właśnie ludzie czynu odmieniają świat.
    A kiedy to robią, odmieniają też nas. I dlatego nigdy o nich nie zapominamy.
    A kim ty jesteś? Będziesz tylko gadał, czy się postawisz i coś z tym zrobisz?
    Bo, uwierzcie mi, reszta to tylko zwykłe pieprzenie.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #245 dnia: Marca 28, 2011, 14:09:38 »
    No niestety, u mnie jest to samo. 

Offline Petters

• Użytkownik
    • W grze - Deus
    « Odpowiedź #246 dnia: Marca 28, 2011, 14:13:11 »
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,162354.msg3932717.html#msg3932717
    Niby rozwiązanie tu jest, tylko pytanie jak go użyć?
    Najprościej rzecz ujmując, ludzie dzielą się na dwa rodzaje - na gaduły i na ludzi czynu.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #247 dnia: Marca 28, 2011, 21:58:36 »
    Właściwie, to dobre pytanie :D Może trzeba "wkleić" ten tekst do skryptu Banku.

#Check for buttonpress
         (ti_on_presentation_event_state_change,

[
            (store_trigger_param_1, "$espresso"),
            (eq, "$espresso", "$g_jq_Return_to_menu"), # pressed  (Return to menu)
          (assign, "$jq_just_visited_CO", 0),#do NOT autoreturn to store
          (assign, "$jq_override",0), #use default anim and camera settings in 'module_scripts'
          (presentation_set_duration, 0),
     #(start_presentation, "prsnt_jq_extended_info"),
               ]),

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #248 dnia: Marca 28, 2011, 22:31:12 »
    Tak, to jest wpis, który trzeba dodać do module system moda.
    Link do Source: http://www.mbrepository.com/file.php?id=2418

Mam przy okazji prośbę - czy mógłby ktoś dokleić ową linijkę, skompilować moduł i wrzucić gotowy plik txt z katalogu moda? Sam bym o zrobił, ale pobieranie tego giganta przy tak beznadziejnych hostingach jest gorsze niż aktualizację na Steam. Mój znajomy (zresztą nie tylko i on) byłby bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam!

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #249 dnia: Marca 30, 2011, 12:04:40 »
    Z tego co czytałem, to nowa wersja  jest troszkę zbugowana, dlatego ja na razie podaruję sobie instalację.
    Dziwny jest tez fakt, że pomimo dość trudnych błędów, twórcy nie wydają gotowych rozwiązań.Zdaje mi się, że szykuje się kolejna łatka :)

Pozdrawiam!

Offline przemo77777

• Użytkownik
    « Odpowiedź #250 dnia: Kwietnia 01, 2011, 10:16:49 »
    mi już prawie miesiąc Floris Expanded Mod Pack 2.4 hula na kompie bez żadnych błędów jak Kubica po Monako. Wystarczy tylko pokombinować.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #251 dnia: Kwietnia 02, 2011, 15:21:15 »
    Urzekły mnie animacje w tym modzie, ale nie potrafie ich przenieść do Native'a i innych modów. Ma ktoś jakąś koncepcję?

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #252 dnia: Kwietnia 02, 2011, 16:54:19 »
    Jeśli chodzi o animacje walki to tu powinieneś znaleźć to czego szukasz:
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,134185.0.html
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Petters

• Użytkownik
    • W grze - Deus
    « Odpowiedź #253 dnia: Kwietnia 03, 2011, 12:41:50 »
    Jest jakiś sposób na wyłączenie tego idiotycznego 'czegoś', co z dupy przyznaje mi ---- relacji? Nie mam pojęcia o co w tym chodzi, że czasami moje relacje z królem, lordami, damami się zmniejszają. I w porównaniu do takiego samego dodawania relacji (też nie mam pojęcia za co) dzieję się to nawet 5x częściej, więc na małżeństwo z damą nie mam co liczyć, bo odwiedzam ją po dłuższym czasie i tam stosunku pomniejszone z 20 na... 4. -.-'
    No tak, z niektórymi stosunki -24, mimo że ich nigdy na oczy nie widziałem... wtf?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 03, 2011, 13:05:44 wysłana przez Petters »

Offline przemo77777

• Użytkownik
    « Odpowiedź #254 dnia: Kwietnia 04, 2011, 09:44:47 »
    generalnie każdy ma tak, że na początku gry jest ze wszystkimi w neutralnych stosunkach: -1, 1, 0, które pojawiają się gdy porozmawiamy z postacią po raz pierwszy. Jeśli przyczepisz się do jakiegoś lorda i robiąc u niego zadania polepszysz z nim swoje stosunki np na +70 to z każdym następnym "nowo poznanym lordem tego samego królestwa" będziesz mieć leprze relacje- minimum +15. Natomiast jeśli pogorszysz o -70 (np. ciągle go atakując) to automatycznie będziesz mieć z każdym następnym nowo poznanym Lordem tej frakcji po -15. Jeśli twoje stosunki z lordami będą się obniżać z powodu wojen i bitew to zniewol ich, umieść w swoim więzieniu i nie sprzedawaj a będziesz mieć pewność, że żaden z nich nie będzie palił twoich wiosek. (*_,*)