Możliwe, że samo patchowanie jest przyczyną. Spróbuję ściągnąć całość od nowa. Ja używam też paczki tweaków, ale tylko po to, żeby zwiększyć rozmiar pola bitwy i ilość pocisków w kołczanach, spróbuję też zagrać bez tego. Nie dałoby się jakoś bezinwazyjnie zwiększyć wielkosć pola bitwy? Te warbandowe nie pozwalają się czasem przyzwoicie ustawić.
Ciekawe, gdzie będą te wejścia do podziemi, czy bezpośrednio z mapy, czy np. z kryjówek bandytów, albo miast.
Skoro dodali morskie szlaki handlowe, to mogli wgrać gotowy mod dodający możliwość kupna statku i stoczenia bitew na statkach z korsarzami (widziałem takie coś w el Arte de la Guerra)
No i spytam o kompatybilność zapisów, jak z tym jest przeważnie w Floris Expanded?
1. Podaj mi ten mod/skrypt sama z chęcią bym go wypróbowała, bo faktycznie pola bitew faktycznie pozostawiają wiele do życzenia. Ale moim skromnym zdaniem, uważam, że nie będzie działało. Autor tej modyfikacji załączył ponad 60 modów i raczej jakby FLoris miałby być kompatybilny z tym skryptem, który zwiększa pole bitwy lub ilość pocisków w kołczanach, to na pewno już dawno znalazł by się w tym zestawie. :(
Ale podaj mi link lub prześlij mi na @ z chęcią wypróbuję :D
2. Też nie wiem. Pogramy, zobaczymy ;)
3. Tak Save jest kompatybilne z nowsząwersją modyfikacji. Należy jedynie pamiętać o tym, by w Moje Dokumenty, gdzie znajduje się folder z naszym Save, czyli
Mount&Blade Warband Savegames zmienić z
Floris Expanded Mod Pack 2.3 na
Floris Expanded Mod Pack 2.4 A dziękuje za poradę ale znalazłem już rozwiązanie z tym błędem "RGL shaders: out of video memory" wystarczy z patcha nie kopiować folderu "Sounds" i na wszelki wypadek pobrać hotfixa http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=162354.0
U mnie to samo "RGL shaders: out of video memory". Na trzy uruchomienia raz wyskoczyło mi "RGL shaders: out of video memory". Po ponownym uruchomieniu gry wszystko ładnie zadziałało. Nawet z zainstalowanymi plikami z folderu Sounds ;)
Tak więc adamk23 nie do końca jest z tym "nie" kopiowaniem folderu Sound. Osobiście uważam, że warto poszukać tej informacji na stronie twórcy modu. Możliwe, żę jakieś rozwiązanie się nalazło.