Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131325 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #135 dnia: Marca 01, 2011, 19:22:46 »
    A propos tego nowego moda Floris Basic PLUS | Floris Expanded LITE, skąd  go ściągnąć?

Na podstawie tego co wyczytałem na TW, aby uzyskać tą wypośrodkowaną wersję Floris, należy pobrać wersję BASIC a następnie dodatkowe modyfikacje z tej strony:
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,152435.0.html
    Zainstalować i cieszyć się grą.
    (jak coś pomieszałem to mnie poprawcie :) )

@Brasydas
    Masz dobrą wersję M&B?Może spróbuj pobrać z innego źródła, albo reinstalować.

Wczoraj odkurzyłem płytkę z soundtrackiem z Króla Artura...I tak sobie pomyślałem, że fajnie byłoby wrzucić to do Floris.
    Tak się i stało.Dorzuciłem kilka utworów z tejże płyty, do tego z Gladiatora i 300.Jak ktoś byłby zainteresowany.

Offline Brasydas

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #136 dnia: Marca 02, 2011, 12:37:32 »
    wersja M&B raczej dobra, 1.134

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #137 dnia: Marca 02, 2011, 15:06:03 »
    Ale na pewno nie wynika to z tego, że to wina Modyfikacji, a raczej plików jakie masz a raczej ich chyba nie masz. Na dzień dzisiejszy przynajmniej 10 osób pobrało ten plik i nikt z nasz takowego problemu nie miał. Więc....
    Pozdrawiam.

Offline Caell

• Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Marca 02, 2011, 20:46:14 »
    Tak się i stało.Dorzuciłem kilka utworów z tejże płyty, do tego z Gladiatora i 300.Jak ktoś byłby zainteresowany.

Otóż i jestem. Wszystkie trzy filmy oglądałem. 300 ma dosyć klimatyczny podkład muzyczny, Król Artur trafia w mój gust (folklor brytyjski rządzi), a Gladiator to klasyka sama w sobie i Oscar za muzykę.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Marca 03, 2011, 20:55:46 »
    Zapomnieliście jeszcze że soundtrack z filmu Troja też potrafi dodać klimat. "Traki", które ja preferuję to:

• Gladiator
    • Troja
    • 300

Film 300 fajnie się oglądało, ale sam "trak" nie przypadł mi do gustu
    Pozdrawiam.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Marca 03, 2011, 21:00:02 »
    Zapomnieliście jeszcze że soundtrack z filmu Troja też potrafi dodać klimat. "Traki", które ja preferuję to:

• Gladiator
    • Troja
    • 300

Film 300 fajnie się oglądało, ale sam "trak" nie przypadł mi do gustu
    Pozdrawiam.

Dorzuciłem jeszcze z LotR'a i z M2TW
    Co do "traka" ;) z Troi, to sprawdzę...może coś dodam :]

Z 300 wrzuciłem kawałek z bitwy, nawet fajnie się komponuje

Jak na razie mam skompletowane 156 utworów(całkowicie zrezygnowałem ze ścieżki Native!Nie żebym krytykował, ale....)

EDIT!
    Jagoda!Wpisałem w youtube "Troja", zobacz co wyskoczyło - http://www.youtube.com/watch?v=dADPRnnPIEM - Polecam! :D
    « Ostatnia zmiana: Marca 03, 2011, 21:06:13 wysłana przez ałtsajder »

Offline olo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Marca 04, 2011, 16:17:48 »
    Czy ktoś prowadzi prace nad spolszczeniem tego moda?

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #142 dnia: Marca 04, 2011, 16:49:23 »
    Jeśli byś przeczytał cały wątek dowiedział byś się że Jagoda prowadzi prace nad spolszczeniem ;)

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #143 dnia: Marca 04, 2011, 17:16:51 »
    A jak byś ty przeczytał wątek to byś wiedział że Jagoda zaprzestała prac nad spolszczeniem ;)
    « Ostatnia zmiana: Marca 04, 2011, 18:03:38 wysłana przez Araden »
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline shady

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Marca 04, 2011, 18:43:51 »
    W jaki sposób dodać do gry własną muzykę?

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Marca 04, 2011, 19:16:04 »
    W jaki sposób dodać do gry własną muzykę?

Gdzieś na pewno jest to wyjaśnione ;]

Istnieje kilka możliwości.
    1.)Do folderu music, dodajesz utwory z odpowiednio zmienioną nazwą w odpowiednim formacie(ogg) i zamieniasz z istniejącymi
    2.)Do folderu music, dodajesz utwory z nazwą własną i formatem, edytujesz plik music.txt, wklejasz "nazwę pliku.format" , dostosowujesz kod(numery odpowiadają za flagi, określające gdzie i kiedy dany utwór będzie odtwarzany.Numery są zależne od module system)
    Dla przykładu.
    fight_4.ogg 268442624 268442624Kiedy chcesz dodać do playlisty kolejny utwór, który ma być odtwarzany podczas walki, lecz jest w formacie mp3, robisz tak:
    1.)zmieniasz nazwę utworu na "fight_5.mp3"
    2.)W music.txt pod ścieżką fight_4.ogg 268442624 268442624, dodajesz fight_4.mp3, a następnie kopiujesz 268442624 268442624
    3.)PRZY KAŻDYM DODANYM UTWORZE DO PLIKU MUSIC.TXT, NALEŻY ZMIENIĆ LICZBĘ, KTÓRA OKREŚLA ILOŚĆ UTWORÓW W PLAYLIŚCIE M&B
    [b]156[/b]
    cant_find_this.ogg 0 0
    menu.mp3 272629888 272629888
    ambushed_by_neutral.mp3 268701696 268704768

Aby mieć pewność(i nie liczyć każdej ścieżki), należy otworzyć plik music.txt, przejść do ostatniego wiersza, zaznaczyć, wcisnąć ctrl+g.Kiedy wyświetli nam się numer ostatniego wiersza(np. 167), odejmujemy 1(liczba utworów nie jest utworem, także tego nie liczymy), co daje nam liczbę (166), którą wpisujemy w pierwszym wierszu!

Brak zgodności w ilości utworów playlisty, skończy się pulpitem podczas wczytywania, dlatego tłumaczę to tak "łopatologicznie", aby zaoszczędzić co niektórym nerwów :]

Pozdrawiam!

Offline adas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Marca 05, 2011, 18:59:27 »
    Jesli ktos ma slaby sprzet, nie interesuja go mody poprawiajace grafike a jedynie usprawnienia gameplay'u.
    Polecam  wersje  Floris Basic Mod Pack w polaczeniu z Custom Commander ktory jest podstawa FMP bo wprowadza duze zmiany z gameplyu.

Instalujemy Custom Commander v1.327 http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,111808.0.html
    Kopiujemy na niego Floris Basic Mod Pack w wersji 2.31 http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,152435.0.html
    Nie edytujemy plikow zgodnie z instrukcja FBMP tylko podmieniamy je na moja edycje http://www.sendspace.com/file/a5db4k

Otrzymujemy praktycznie wszystkie udogodnienia w gameplay'u z Floris Expanded Mod Pack poza modami # Deployable Pavise Shield v1.0, Diplomacy v3.3.2 i Warband Entrenched v1.0

Ponadto setki nowych przedmiotow w sklepach dla nas i druzyny.
    Drzewka nacji i ich wyposarzenie pozostaja z native. Bitwy dzialaja plynnie.

Wyszla takze niedawno nowa wersja Open Source Project Warband http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,126993.0.html
    (Ta wersja zawiera wspomnianego wyzej CC, dyplomacje, paweze, i inne usprawnienia gamepleyu. Wydaje sie idealna podstawa na moda.
    Na Open Source Project naturalnie mozna wrzucic Floris Basic Mod Pack ;) ale tego jeszcze nie testowalem.

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #147 dnia: Marca 05, 2011, 23:31:00 »
    Witam,

Gram na modzie Floris Expanded Mod Pack, lecz zauważyłem w nim pewne braki... Dodano sporo nowych przedmiotów, zmieno nacje, dodano diplomacy i kilka innych modułów tego typu, ale jednej rzeczy trochę mi tutaj brakuje, a mianowicie nie zauważyłem żadnych rozszerzeń dowodzenia na polu bitwy... Nie udało mi się stworzyć żadnego szyku bojowego, ani nawet jakoś konkretniej rozstawić jednostek, a większość bitew nadal jest uzależniona tylko od tego kto ma ile i jakich jednostek :(. Być może takie możliwości w modzie są, ale nie umiem z nich skorzystać?

Offline Caell

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Marca 06, 2011, 11:31:58 »
    większość bitew nadal jest uzależniona tylko od tego kto ma ile i jakich jednostek

Jakby ci to powiedzieć? W rzeczywistości jest, było i będzie tak samo.

Pssst. poszukiwania taktyki najlepiej zacząć od zakładki "Plan A Battle". Ale to tylko sugestia.

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #149 dnia: Marca 06, 2011, 12:05:17 »
    Caell: No nie do końca... Bywały w historii bitwy, które wygrywane były przez tych pozornie słabszych.