Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131272 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #120 dnia: Lutego 27, 2011, 13:16:52 »
    Swoją drogą, czy słyszałaś o jakiś nowościach(planach), dotyczących tego moda?Pora, o której piszę ten post jest jedyną wolną chwilą...naprawdę nie mam sił, żeby wszystko przeglądać...
    Na to pytanie można tylko w jeden sposób odpowiedzieć
    "doładuj mi konto za 10zł" :] - zawsze jakaś korzyść.Jak się jest leniem, albo jeszcze gorzej - analfabetą, to trzeba płacić ;]
    Jest takie stare powiedzenie Przyganiał kocioł garnkowi. Niezbędne informacje są na Taleworlds.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #121 dnia: Lutego 27, 2011, 13:42:40 »
    @Araden!
    Jeżeli poczułeś się urażony, to bardzo mi przykro, ale nadal uważam, że zawracanie komuś głowy pytaniami, na które odpowiedzi są ogólnodostępne, jest rzeczą nie na miejscu.
    Ale to tak na marginesie ;]

W związku ze zmianą planów, mogę spędzić popołudnie z butelką zimnego piwa, także i znalazłem czas na sprawdzenie informacji na TW, także nie bój się...nie będę nękał Cię na PW!

Co do modyfikacji...Natknąłem się na kilka urozmaiceń!

1.Powstała nowa wersja instalacyjna, nazwana Floris Basic PLUS | Floris Expanded LITE
    Więcej informacji TU http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,152435.0.html
    2.Kilka submodów(Jagoda coś wspominała o dodatkowych urozmaiceniach, ale tutaj konkretny link)
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,154327.0.html

Kilka stron wcześniej, ktoś pisał o problemach z używaniem edytorów.Teraz  TweakMB można używać bez najmniejszych problemów :]
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,159285.0.html

Pozdrawiam!

Offline _czarny_

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #122 dnia: Lutego 27, 2011, 15:42:36 »
    Mam może i głupie ale ważne. Czy ten mod będzie chodził na wersji 1.110?

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #123 dnia: Lutego 27, 2011, 15:57:55 »
    Nie. Ten mod jest kompatybilny tylko z nowszą wersją, aczkolwiek poszukaj na stronie domowej tej modyfikacji. Niektórzy twórcy zostawiają linki do starszych wersji jak 1.110.
    Zresztą patch jest dostępny, który poprawia wiele błędów w poprzednich wersjach, więc nie rozumiem czemu ludzie nie instalują sobie nowszych patchy :/

Pozdrawiam.

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #124 dnia: Lutego 27, 2011, 16:25:57 »
    @ałtsajder
    Nie uraziłeś mnie a rozśmieszyłeś. Twoje pytanie można zaliczyć do tej samej kategorii co te które Jagoda dała jako przykład a w połączeniu z tekstem o 10 zł, leniach i analfabetach to po prostu zleciałem z krzesła ze śmiechu. To tak jak byś mówił o sobie chociaż pewnie nie miałeś tego na myśli, ale tak wyszło.
    nadal uważam, że zawracanie komuś głowy pytaniami, na które odpowiedzi są ogólnodostępne, jest rzeczą nie na miejscu.
    Słuchaj samego siebie bo dobrze mówisz.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Lutego 27, 2011, 18:53:46 »
    Dajcie już sobie panowie spokój.

Dzisiaj stworzyłam trzy jednostki dla Floris Expanded Mod Pack 2.3, które są do nabycia od Najemników(Mercenaries).

(click to show/hide)

• Rycerz Syjonu - Legionista

(click to show/hide)

• Rycerz Syjonu - Centurion

(click to show/hide)

• Rycerz Syjonu - Pretorian

(click to show/hide)

Nazwy jednostek pochodzą od jeżyka łacińskiego. Jeżeli ktoś chciałby przetestować ów nowe jednostki, może skontaktować się ze mną na PM. Mile widziane osobiste spostrzeżenia.
    Nie wiem dlaczego, ale Sprawności władania bronią drzewcową są zawyżona, a bronią jednoręczną zaniżone :(. Może w przyszłości uda mi się poprawić niedogodność.

Pozdrawiam.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #126 dnia: Lutego 27, 2011, 20:10:14 »
    No, no, no...Bardzo ładne..Takie pytanie!Czy zbroje, które wykorzystywałaś, pochodzą z Floris?Jakoś ich nie kojarzę...
    Przetestuje z wielka chęcią!

Pozdrawiam!

Araden!
    Istnieje pewna różnica pomiędzy przeglądaniem poczty i powierzchownym sprawdzaniu wiadomości, z oczami na zapałkach o 2 nad ranem, a instalacją modyfikacji czy , czego zapewne nie robi się w takim stanie i o tej porze.
    Nie zadałbym pytania, gdybym wiedział, że będę miał dzień wytchnienia ;]
    Koniec!

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Lutego 28, 2011, 09:40:37 »
    Czy ktoś wie, jak zawierać sojusze? Interesuje mnie też jak zdobyć Casus Belli. Jak to ma się w przypadku Swadii do mojego królestwa.

(click to show/hide)

Jak zawiera się pakty i sojusze? Wysyłam emisariuszy, ale wracają do mnie z dość niepomyślnymi wiadomościami. Jeden z moim NPC wspomniał o moim Prawie do rządzenia, które jest na poziomie 51.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #128 dnia: Lutego 28, 2011, 12:18:33 »
    Nie wiem na razie jak zawrzeć sojusz ale co do Casus Belli to wydaje mi się że powodem tego może być posiadanie przez Ciebie włości wcześniej należących do swadii albo jakiś incydent graniczny.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #129 dnia: Lutego 28, 2011, 12:46:21 »
    Pytanie z innej beczki - w jaki sposób otwierasz te okna rozwoju jednostek i relacji między królestwami?

@Down
    Danke.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 28, 2011, 16:42:35 wysłana przez Make My Day »

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Lutego 28, 2011, 13:45:55 »
    Druga zakładka na lewo Raporty w tym oknie masz wszelkie informacje o tobie, twoim królestwie o ile takowe masz, o twojej armii, przychodach i temu podobne

Pozdrawiam.

Offline shady

• Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Marca 01, 2011, 08:02:28 »
    Czy ktoś wie, jak zawierać sojusze

Chyba musisz pogadać z marszałkiem danej frakcji, ale nie wiem dokładnie.

Dzisiaj stworzyłam trzy jednostki dla Floris Expanded Mod Pack 2.3

Wjaki sposób tworzyć własne jednostki.

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline dothis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Marca 01, 2011, 08:23:31 »
    A propos tego nowego moda Floris Basic PLUS | Floris Expanded LITE, skąd  go ściągnąć?

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Marca 01, 2011, 12:19:58 »
    @shady

Dzisiaj stworzyłam trzy jednostki dla Floris Expanded Mod Pack 2.3

Wjaki sposób tworzyć własne jednostki.

Tu masz odpowiedź na swoje pytanie

@dothis

TU masz link. Pierwszy post  Introduction jest to wprowadzenie. Poczytaj jak znasz "inglisz". Drugi post Floris Basic Mod Pack zawiera standardową, podstawową wersję moda, który posiada w sobie 32 modyfikacje(na dzień dzisiejszy). Natomiast trzeci post Floris Expanded Mod Pack jest rozszerzoną wersją, która ma w sobie aż 52 modyfikacje i jest zaledwie o 200MB większa od standardowej. Oczywiście polecam tą rozszerzoną wersję.
    PS. w pierwszym poście masz link do strony, z której można ściągnąć modyfikację Florisa |;/

Pozdrawiam.

Offline Brasydas

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #134 dnia: Marca 01, 2011, 18:58:36 »
    Witam, mam problem, otóż gdy gra ładuje się wyskakuje error. Zamieszczam tekst z rgl_loga:
    (click to show/hide)