Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131274 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #105 dnia: Lutego 24, 2011, 20:27:10 »
    Czy wszyscy tutaj mają takie problemy ze stabilnością, że wywalają prawie cały czas jakieś RGLe i Visuale c++? Nie chcę zmniejszać ustawień, gdyż bardzo mało modów są tak zbugowane. Te, które tak miały zazwyczaj są już połatane.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Caell

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #106 dnia: Lutego 24, 2011, 21:04:10 »
    Nie. Mnie ani razu ta modyfikacja się nie zdestabilizowała. Wszystkie detale wymaksowane, HDR włączone i ogólnie wszystko "naj". Jaki masz system operacyjny?

Swoją drogą, bitwa 200+ potrafi nieźle obniżyć liczbę FPS nawet na najmocniejszych kompach (na pełnych detalach). Znaczy się na bardzo dobrych komputerach dla graczy, nie takich jak mają firmy/serwerownie.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #107 dnia: Lutego 24, 2011, 21:05:32 »
    Vista 32
    GF 9600 GT 512 mb
    Intel Pentium Dual Core 2,5ghz
    4 GB RAM

Większość zmaksowana, HDR low, bo mnie denerwuje. Nie pogram dłużej niż 3 minuty...

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #108 dnia: Lutego 24, 2011, 22:00:24 »
    Z tego co mi się obiło o uszy to system 32 bitowy nie pozwala przyznać więcej niż 2 gb pamięci na jeden proces i trzeba zmienić wpis w pliku boo.ini ale mogę się mylić. Co prawda mi mod nigdy nie robił problemów ale mój sprzęt to stary złom i gram na dość niskich detalach :( Sprawdź zatem czy obniżenie detali pomoże bo jeśli nie to problem leży gdzie indziej.

PS. Mi takie błędy wywalało w PoP' ie i zmiany w pamięci wirtualnej jak i w boot.ini były bardzo pomocne :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #109 dnia: Lutego 25, 2011, 11:08:38 »
    Dla mnie mod jest stabilny...nawet bardzo!
    Są pewne przypadki, kiedy w bitwie 250, walczy 200 kawalerzystów, pojawi się visual C++, ale naprawdę rzadko!

Offline jar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Lutego 25, 2011, 16:14:16 »
    Czy wszyscy tutaj mają takie problemy ze stabilnością, że wywalają prawie cały czas jakieś RGLe i Visuale c++? Nie chcę zmniejszać ustawień, gdyż bardzo mało modów są tak zbugowane. Te, które tak miały zazwyczaj są już połatane.

Na błędy C++ u mnie pomogło:
    http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=131274.0
    Jak ktoś nie rozumie może wrzucić na translatora.
    Wszystkie inne rady u mnie nie działały. Nie chodził żaden mod. Już myślałem, że rzucę Warbanda.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #111 dnia: Lutego 25, 2011, 17:42:23 »
    Wszystkie inne rady u mnie nie działały. Nie chodził żaden mod. Już myślałem, że rzucę Warbanda.

Translator albo można przejrzeć wątek  PoP'a pod WB tam większość z tego jest przetłumaczone ( FAQ w podpisie HUTH'a ) nawet mi się zdarzyło coś przełożyć na nasze :) ale tylko pod XP :(
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #112 dnia: Lutego 26, 2011, 13:51:53 »
    Ja naprawdę czegoś tutaj nie rozumiem. Jestem zwykłą dziewczyną i raczej informatyka nie jest moją najmocniejszą stroną, aczkolwiek przyznam się, że zawsze jakoś radziłam sobie, nawet gdy system po jakimś czasie nie chodził mi tak jak powinien. Zawsze potrafiłam ściągnąć sobie odpowiednie sterowniki i naprawić wszelkiego rodzaju usterki. W końcu za pomocą google można się wszystkiego dowiedzieć, wystarczy jedynie poszukać.
    Dlatego  prosiłabym o nie pisanie do mnie na PM wiadomości typu Jak i skąd ściągnąć moda lub Czy mogłabyś spakować mod Floris Expanded Mod Pack 2.3 i podzielić go na party. A następnie umieścić na takiej i owakiej stronie , Pod jaką wersję WB chodzi ten mod i temu podobne.
    Dosłownie ręce opadają. Ja będąc facetem spaliłbym się dosłownie ze wstydu pisząc takie wiadomości. Rozumiem że napisanie skryptu może być "trudne", aczkolwiek nie jest nie osiągalne. Wystarczy ściągnąć ze strony Microsoft odpowiedni program i to nawet nie jest trudne. Wystarczy poczytać. Nawet sama kiedyś nie mając żadnej wiedzy napisałam skrypt dla X3TC.

Co do tłumaczenia. To prace nad nim nie będą kontynuowane.

Offline shady

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #113 dnia: Lutego 26, 2011, 14:28:39 »

Dlaczego?

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline nocny lowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Lutego 26, 2011, 16:12:35 »
    Jeżeli jednak nie będziesz kontynuować prac nad spolszczeniem , to czy mogłabyś wrzucić przynajmniej to co udało ci się przetłumaczyć ?

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #115 dnia: Lutego 26, 2011, 18:17:06 »
    Mam pytanko. zainstalowałem moda tak jak zawsze, wiadomo gdzie itp i mam pytanko, czy wy też widzicie przed nazwami jednostek cyfry? Np. 13 Hospittaller women , 13 Rhodok Militia itp.
    Niestety długo nie pograłem bo wywala :(
    « Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2011, 18:21:50 wysłana przez Neluril »

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #116 dnia: Lutego 26, 2011, 20:44:15 »
    Tak,tez widzimy takie cyfry przynajmniej u mnie są

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #117 dnia: Lutego 26, 2011, 23:35:27 »
    Chodzi ci o np. A3 Vaegir Kmet?? Bo jeśli o to, to nie jest żaden błąd tylko pomoc w orientowaniu się w swoich jednostkach. Drzewka rozwoju w tym modzie zostały mocno rozbudowane i dzięki tym oznaczeniom awansując jednostki wiesz czym dana jednostka będzie po awansie.
    A- Archer
    I- Infantry
    C- Cavalry (czy jakoś tak;])

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #118 dnia: Lutego 27, 2011, 02:13:30 »
    Ja naprawdę czegoś tutaj nie rozumiem. Jestem zwykłą dziewczyną i raczej informatyka nie jest moją najmocniejszą stroną, aczkolwiek przyznam się, że zawsze jakoś radziłam sobie, nawet gdy system po jakimś czasie nie chodził mi tak jak powinien. Zawsze potrafiłam ściągnąć sobie odpowiednie sterowniki i naprawić wszelkiego rodzaju usterki. W końcu za pomocą google można się wszystkiego dowiedzieć, wystarczy jedynie poszukać.
    Dlatego  prosiłabym o nie pisanie do mnie na PM wiadomości typu Jak i skąd ściągnąć moda lub Czy mogłabyś spakować mod Floris Expanded Mod Pack 2.3 i podzielić go na party. A następnie umieścić na takiej i owakiej stronie , Pod jaką wersję WB chodzi ten mod i temu podobne.
    Dosłownie ręce opadają. Ja będąc facetem spaliłbym się dosłownie ze wstydu pisząc takie wiadomości. Rozumiem że napisanie skryptu może być "trudne", aczkolwiek nie jest nie osiągalne. Wystarczy ściągnąć ze strony Microsoft odpowiedni program i to nawet nie jest trudne. Wystarczy poczytać. Nawet sama kiedyś nie mając żadnej wiedzy napisałam skrypt dla X3TC.

Dobre! ;-]
    Trzeba było zagadać w inny sposób "doładuj mi konto za 10zł" :] - zawsze jakaś korzyść.Jak się jest leniem, albo jeszcze gorzej - analfabetą, to trzeba płacić ;]
    Swoją drogą, czy słyszałaś o jakiś nowościach(planach), dotyczących tego moda?Pora, o której piszę ten post jest jedyną wolną chwilą...naprawdę nie mam sił, żeby wszystko przeglądać...

Tak, racja!Bardzo pomaga, no ale bez przesady....nie wymagajmy od swoich polonezów, żeby jeździły jak BMW...
    Dobranoc!

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #119 dnia: Lutego 27, 2011, 11:21:32 »
    Ja mam przeciętnego jak na dzisiejsze standardy kompa, ale ten poradnik mi pomógł i ani jednego crasha przez około 5-6 dni Warbandowych. Dzięki wielkie.