Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zawarcie pokoju  (Przeczytany 18484 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aljonam

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Zawarcie pokoju
    « dnia: Stycznia 27, 2011, 22:22:09 »
    Założyłem ten temat ponieważ mam dwie sprawy. Jedna dotyczy zawarcia pokoju z frakcjami (nie wiem jak to zrobić- mam własne państwo i chciałem zrobić wojnę z sułtanatem ale przez przypadek wywołałem wojne ;/) No to pytanie nr. 1 to jak zawrzeć pokój z frakcją ? a nr. 2 nie związane z warbandem gdzie mogę kupić ogniem i mieczem ewentualnie ściągnąć (choćby demo) bardzo bym prosił ;)

P.S Jestem nowy i nie wiedziałem do jakiego działu dać ten temat ze względu na pytanie nr. 2 no i Cześć :P

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Zawarcie pokoju
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 27, 2011, 22:37:57 »
    Z praktyki wiem, że najlepiej w jednym poście zdawać jedno pytanie. Ułatwia to w przyszłości innym forumowiczom na odnalezienie posta za pomocą opcji szukaj. O ile takowej używają ;)

Jeżeli chodzi o pokój, to zależy na jakich zasadach ma się on odbyć. Jeżeli zdobyłeś zamek lub inną własność frakcji, z którą prowadzisz wojnę, to dopóki nie ma masz praw do niej, to nie licz na szybki zakończenie wojny. Ten temat był poruszany na forum Jak założyć własne królestwo?. Jeżeli wywołałeś wojnę atakując karawanę lub oddział frakcji masz dużo większe szanse na zawarcie pokoju. Aby zawrzeć pokój z daną frakcją musisz wysłać emisariusza. Jak tego dokonać ? Porozmawiaj ze swoim Marszałkiem.

Jeżeli chodzi o OiM to poszukaj dema na stronie producenta.

Offline staniol

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 02, 2011, 23:05:50 »
    musisz mieć dużo praw do rządzenia wtedy masz większe szanse na zawarcie sojuszu a OiM to myślę że spokojne kupisz w jakimś saturnie albo empiku

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 03, 2011, 16:12:16 »
    Jak grałem w Warbanda na singlu miałem inny sposób na zawarcie pokoju. Niszczyłem armię wroga (właśnie Sułtanatu) i podbijałem jego zamki/miasta. Po jakimś miesiącu (w grze) sami zaproponowali pokój. Skacze prawo do rządzenia, ty masz zamki, rozdajesz je swoim wasalom (jeżeli chcesz), zbierasz armie i szykujesz sie, jak za 40 dni lub wiecej od nowa będzie wojna, lecz wywołana przez nich. I tak do upadku królestwa ;)

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 03, 2011, 16:27:34 »
    Można zrobić w inny sposób: zaoferować się jako wasal (lepiej wtedy, jak nie mamy wasali). Jeśli się zgodzą, idziemy do nich złożyć przysięgę, a kiedy dochodzi do jakiejś zwycięskiej wojny i nie chcą nam dać np wsi czy zamku, o który prosimy, to wychodzimy od nich bez wojny, ale z tym, co im daliśmy zostając wasalami.
    Przykład: samodzielnie podbijam Tihr od Nordów, po czym zostaję ich wasalem. Wybucha wojna, wygrywamy ją, jeśli dadzą, co chcę, to ok, jeśli nie - wychodzę bez żadnych zysków (prawie, bo zachowuję Tihr).