Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mapy/ pomysły, uwagi oraz zgłaszanie błędów  (Przeczytany 34543 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Mapy/ pomysły, uwagi oraz zgłaszanie błędów
    « Odpowiedź #165 dnia: Grudnia 28, 2011, 13:37:38 »
    Nie wstawiłem jeszcze drabin, z resztą drużyny zaczynają po dwóch stronach mapy, wiec kto pierwszy ten lepszy zdobędzie zamek i tym samym przewagę :D
    Jeśli jednak ten pomysł nie wypali to nie problem stworzyć kilka ułatwień, luk w obronie...
    pozdrawiam
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #166 dnia: Grudnia 28, 2011, 13:40:32 »
    Nie wstawiłem jeszcze drabin, z resztą drużyny zaczynają po dwóch stronach mapy, wiec kto pierwszy ten lepszy zdobędzie zamek i tym samym przewagę :D

I cóż z tego? No to drużyny będą narzekać na zmianę. ;) A drabiny nic nie pomogą, bo samo podejście pod mury by je ustawić będzie się kończyło natychmiastowym headem. Takie mapy jak Twoja mają rację bytu w Native, ale w modzie z bronią palną, garłaczami... Nie.  Niemniej, po podziurawieniu murów, dodaniu podkopów i drewnianych osłon na polu, spokojnie będzie się dało grać z balansem.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #167 dnia: Grudnia 28, 2011, 13:51:37 »
    Podkopy :)
    To jest to :D
    Kojażycie podkopy ze Strongholda/Twierdzy???
    Tylko że u nas mógłby to być po prostu tunel częściowo zakamuflowany przeprowadzony w bezpiecznej (dla atakujących) odległości od fortu z wylotem w jakiejś piwnicy z barykadami w w.w. forcie ;)

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #168 dnia: Grudnia 28, 2011, 14:14:56 »
    Żeby zrobić heada to trzeba najpierw trafić i nie zostać trafionym:] O to chodzi w tej mapie by ten co nie zdobędzie fortu ,miał pod górkę ale miał wsparcie z armat.Współpraca piechoty i armat powinna załatwić problem.Proponował bym najpierw zrobić  ta mapę bez podkopów.W tym modzie aktualnie jest polowa map nie wyrównana pod katem równych szans dla obu stron na starcie i jakoś Tobie te heady nie przeszkadzają a tu chcesz balansu mimo to ze jeszcze nawet nie zagraliśmy na tej mapie.Jak dla mnie wystarcza drabiny i brak bram takich jak na Manor.po prostu zrobic jakieś już grafiki tych bram wyważonych czy zniszczonych albo po prostu otwarte.
    Albo zrobić normalne te bramy by z armat je można było wyważyć.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2011, 14:30:17 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #169 dnia: Grudnia 28, 2011, 14:33:07 »
    Irgen, Ty sam te modele robisz czy to jakieś gotowce?

Co do istniejących już map. Moglibyście zablokować budowanie okopów przed działem na Manorze (tym do inwazji)? Wiele osób nie jest w stanie zrozumieć, że zablokowanie najpotężniejszej broni na mapie raczej nie ułatwi obrony.
    Przydałoby się też zmodyfikować armaty na wałach na Zbarażu. Teraz większość jest bezużyteczna, bo okopy zasłaniają działo i można jedynie na ślepo strzelać w górę...

P.S. Z jakiej TO jest mapy?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2011, 15:08:24 wysłana przez Raddeo »
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #170 dnia: Grudnia 28, 2011, 14:58:40 »
    jakoś Tobie te heady nie przeszkadzają a tu chcesz balansu

Pojęcia nie mam, o czym do mnie rozmawiasz. Manor jest zbalansowany, Olewsk jest zbalansowany, Valley jest zbalansowany, Mountains jest zbalansowany... A tutaj naprawdę nie trzeba grać, żeby widzieć, że będzie rzeźnia.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2011, 16:10:33 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #171 dnia: Grudnia 28, 2011, 15:02:04 »
    Postanowiłem zostać przy cegle :p
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Nad balansem będę jeszcze pracował, może dziś przetestuję tę mapkę razem z rw...

Tutaj linki do pobrania (podmieniamy za lake)

Drewniany
    Murowany
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2011, 15:05:11 wysłana przez Irgen »
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #172 dnia: Grudnia 28, 2011, 15:38:02 »
    Pojęcia nie wiem, o czym do mnie rozmawiasz. Manor jest zbalansowany, Olewsk jest zbalansowany, Valley jest zbalansowany, Mountains jest zbalansowany... A tutaj naprawdę nie trzeba grać, żeby widzieć, że będzie rzeźnia.

a reszta??Szczegolnie te mapy z wyspepkami na srodku jezior.Tam jest mega balans.Szczególnie na randomach.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Grudnia 28, 2011, 16:06:16 »
    Zarówno na Island, jak i na Lake, wystarczy poprowadzić jeden mostek więcej, i będzie balans. Ach, i wyliczając mapy z balansem, zapomniałem o Tawernie.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #174 dnia: Grudnia 28, 2011, 16:16:21 »
    Irgen, jak uznasz, że mapy są w dużej mierze gotowe, to podeślij mi je w jakiejś paczce. Dodaj opisy - jak się dana mapa nazywa, jaką zamienia (czyli jaki ma kod terenu) i do jakich trybów gry się nadaje - a wrzucę mapki do najnowszej wersji moda.

P.S. Z jakiej TO jest mapy?

Obecnie - z żadnej. Model jest w plikach gry, ale nie wiem, czy będzie się go dało wykorzystać przy tworzeniu map. Nie ma wnętrza, więc mógłby się nadać tylko do ozdobienia jakiejś mapy... gdyby nie to, że ma ponad 30 tys. trójkątów.

Offline podest6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Grudnia 29, 2011, 20:05:11 »
    Witam, na mapie walley dwuktronie mnie wywaliło, z błędem warband.exe "wysyłaj/nie wysyłaj".
    Otóż co zrobiłem: szarżuję husarzem z opuszczoną kopią, mając na cel innego konnego (turek), kopia nie trafia - zatrzymuję się. Wyciągam pistol i celuję na konnego, puszczam lpm i dostaję crasha.
    Sytuacja sprzed paru minut, nigdy wcześniej czegoś podobnego nie miałem. Pozdrawiam.
    (klik) (klik)

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #176 dnia: Grudnia 29, 2011, 22:44:52 »
    Proszę usunąć mojego posta, przepraszam za problem.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #177 dnia: Grudnia 30, 2011, 20:08:55 »
    Chciałem poinformować, że od dzisiaj na inwazji grane są dwie nowe mapy: Ruiny i Island. Testowaliśmy je tego wieczoru, i są doskonałe na 15-25 graczy, znacznie lepsze do takiej liczby ludzi niż Manor, czy nawet Zbaraż. Tak więc proszę się nie obruszać, gdy spotkacie się z nimi na serwie Inwazji. ;) Być może takie ogłoszenie bardziej by pasowało do wątku serwerów, ale to dotyczy także i map; obecnie już nie jest ich tak mało, jak dawniej, i zapotrzebowanie na nie nie jest już tak palące.

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #178 dnia: Grudnia 31, 2011, 01:30:22 »
    Mam pomysł do inwazji. Nie wiem czy graliście w Hornburga(mod z inwazją w tematyce Władcy Pierścieni), ale tam stały kosze w których za 100g można było odnowić amunicję. Moim zdaniem przydałoby się coś takiego, ponieważ już po 2-3 fali łucznicy nie mają już strzał, a strzelcy mają je na wykończeniu. Dodatkowo w Hornburgu były skrzynie w trudno dostępnych miejscach albo poukrywane skrzynie ze specjalnymi przedmiotami, ale ceny były bardzo wysokie ok 2000g co tam przekładało się na jednego/dwóch najlepszych graczy którzy mogli sobie na to pozwolić.
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Grudnia 31, 2011, 01:31:22 »
    To już zostało poprawione. Na bugtrackerze widziałem, że Daedalus to wychwycił i dodał.

EDIT: Dziwna sprawa. Przejrzałem bugtrackera, i nie ma tam ani słowa o takim patencie, a przysiągłbym, że parę dni temu było. W takim razie przychylam się do propozycji Cavarona, to jest bardzo potrzebne. Jeszcze amunicja ujdzie, ale powinna być możliwość leczenia się.

Z dev listy: "Tryby gry - Dodać skrzynię z zapasami na Inwazji, aby co 4 tury gracze mogli w niej uzupełniać zdrowie i amunicję.   -  Zrobione w 0.5"

EDIT 2: Tak coś czułem, że mi się nie przywidziało. A mógłbyś mi proszę wskazać linka to tej listy?

EDIT 3: Nieistotne, już znalazłem. Wszystko jasne. ;)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2011, 02:06:41 wysłana przez Hofiko »