Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Mod Pack  (Przeczytany 9142 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Blackbeard

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Mod Pack
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 23, 2011, 17:14:38 »
    Bitlord krzyczy, że zadanie torrenta istnieje, więc niestety...

Mógłbym sobie być może zrobić jakąś namiastkę Florisa wklejając ręcznie niektóre mody, które się na niego składają. Problemem jest, że tutaj też nie mam pojęcia jak to zrobić. Zazwyczaj są jakieś pliki do wklejenia .brf i tekstury, a potem trzeba coś wpisać do module.ini (jakieś load_resource) - mógłby ktoś krótko wytłumaczyć, co z tym robić ? Nie wiem, czy do wszystkich tak to działa, ale teraz mówię głównie o paczkach nowych zbroi, koni itp.

Zna ktoś może nazwy modów :

1. Mod, który dodaje te świetne drzewka frakcji i nowe jednostki jak we Florisie
    2. Mod, który dodaje obok daty godzinę w trakcie podróżowania po mapie
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 23, 2011, 17:45:07 wysłana przez Blackbeard »

Offline Dawidous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 23, 2011, 18:53:30 »
    Ciężko będzie te mody łączyć ;)
    Ja ściągnęłam Brytnwalde i powiem że się opłacało. Ciężko się gra ale grafika, klimat i wiele możliwości to rekompensuje...

Offline Blackbeard

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 23, 2011, 22:11:25 »
    Poradziłem już sobie z tym dodawaniem modów, ale jeśli ktoś zna nazwy poszukiwanych przeze mnie to poproszę, szczególnie ten pierwszy.

Zna ktoś może nazwy modów :

1. Mod, który dodaje te świetne drzewka frakcji i nowe jednostki jak we Florisie
    2. Mod, który dodaje obok daty godzinę w trakcie podróżowania po mapie

Offline Dawidous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 24, 2011, 08:52:10 »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 25, 2011, 11:16:09 »
    No....z tego co widzę, to taki Native, tylko z ulepszaczami...Szkoda, że daleko od domu... :(
    Ciekaw jestem,...jeżeli mod jest upiększaczem i usprawniaczem do native, to czy do grania w ojczystym języku potrzebne będzie jakieś spolszczenie...
    Nie biorę tutaj pod uwagę kilku dodanych opcji, ale głównie imiona, nazwy lokacji, dialogi....
    Wiecie coś na ten temat?

Offline Shinobi21

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 25, 2011, 15:14:24 »
    No....z tego co widzę, to taki Native, tylko z ulepszaczami...Szkoda, że daleko od domu... :(
    Ciekaw jestem,...jeżeli mod jest upiększaczem i usprawniaczem do native, to czy do grania w ojczystym języku potrzebne będzie jakieś spolszczenie...
    Nie biorę tutaj pod uwagę kilku dodanych opcji, ale głównie imiona, nazwy lokacji, dialogi....
    Wiecie coś na ten temat?

Moim zdaniem mod jest dużo bardziej rozbudowany niż można to sobie wyobrazić. Ale mi spolszczenie nie było w nim potrzebne.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 25, 2011, 17:30:39 »
    Racja!!!
    Nie dość, ze mamy do wyboru ogrom jednostek, to w porównaniu z opcjami i ich ilością, które są zawarte w tym modzie to nic!Ciekaw jestem jak działa opcja wyboru dowódcy.Jaki to ma wpływ na potyczkę?Inna taktyka?Czy tylko liczyć się będzie współczynnik "taktyka" wybranego przez nas dowódcy?...
    Kolejną rzeczą, na którą WARTO zwrócić uwagę to planowanie bitwy, czy zastosowanie systemu zarządzania kompanami(identyczny jak w 1257AD), określenie prędkości bitwy, opcja zmiany zróżnicowania broni podczas bitwy(ma wpływ na płynność gry...)
    Jedyną rzeczą która może, za którą można mieć im za złe to mała liczebność oddziałów, poruszających się po mapie...a szkoda...kurna,....może w weekend zawitam do domu to zagram...
    Powiedzcie jak tam muzyka...z tego co wiem, mamy dostępny nowy "soundtrack", jak wrażenia?
    Jak mod sprawuje się wizualnie?Podobno są nowe animacje...

Offline Shinobi21

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 25, 2011, 20:36:28 »
    Ja też bym prosił o świeże linki.
    Na forum mod'a znalazłem ale po ściągnięciu nie działa .Po za tym link do muzyki jest usunięty...

Co do Shoguna -> Każdy mod instaluj tak jak Shoguna.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Lutego 01, 2011, 22:13:53 »
    W weekend miałem możliwość pogrania w moda.Uważam, że to jeden z lepszych.Czemu?
    Jak już wcześniej zaznaczyłem, ma dużo opcji, które działają....
    Bardzo ucieszył mnie system awansowania, ponieważ każdy trup daje nam kolejny punkt do awansu broni, oraz doświadczenie, standardowe, oraz premię zależną od inteligencji(szkoda, że nie jest to wykorzystane przy awansie bohaterów).
    Ilość broni, jednostek(kody umieszczone przed nazwami bardzo ułatwiają awansowanie).
    Wszystko wygląda pięknie.
    Nie będę dużo się rozpisywał, ale po ok. 1 godziny gry, postanowiłem coś zmienić.Ale co?
    Grałem troszkę w Brytenwaldę, 1257AD, PoP i co spodobało mi się w tych modach, to zwiększona liczebność garnizonów, oddziałów.W tym modzie tego nie ma, a szkoda.
    A więc uderzyłem troszkę w pliki, i:
    -zwiększyłem oddziały od 120 ~180 Wasale do 250~300(Król, Marszałek)
    -zwiększenie garnizonów  600~800

Jeżeli chodzi o wielkość oddziału naszego, pozostawiłem bez zmian, dlaczego?Chciałem aby gra była bardziej wymagająca.
    Ten system pozwala, na walkę w pojedynkę ale wymagającą dobrej taktyki, wyszkolenia jednostek, szczęścia ;) , oraz walkę u boku innych lordów, lekko łatwiejszą...
    Wierzcie mi!Zabawa na całego wliczając w to ustawienie ilości fal uderzeniowych na 20 :D

PS.Chciałbym aby liczebność wojsk została zastosowana w następnej wersji, czy może ktoś im to zasugerować?
    Pozdrawiam!

Offline Muffin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Lutego 03, 2011, 13:02:46 »
    Witajcie, potrzebowałbym spolszczenia ponieważ mam grę po angielsku, w jaki sposób to zrobić ?

Porażka, mam problem jak z pierwszego postu.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2011, 13:52:05 wysłana przez Muffin »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lutego 03, 2011, 15:33:29 »
    Witajcie, potrzebowałbym spolszczenia ponieważ mam grę po angielsku, w jaki sposób to zrobić ?

Porażka, mam problem jak z pierwszego postu.
    1.Spolszczenia nie ma!
    2.Ja gram na BS 250 , ustawienia wysokie(tekstury maksymalne, cienie wysokie, ciała do 150), grę mi wyrzuciło tylko raz.W lesie przy walce z Swadią(ciężka, mocno kolorowa jazda), oraz z Vearginami(?) w bitwie 200 na 650.
    Konfiguracja
    CPU: AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
    GeForce GTX 260 1,7GB
    4GB ram
    Grałem dość długo, więc możliwe, że komputer coś zamulił...

Polecam zmianę w plikach stronnicowania - mi pomogło!!

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #26 dnia: Lutego 08, 2011, 15:00:46 »
    Witam.

Z racji też że nie ma spolszczenia do tego moda, który w sumie jest Megamodem ponieważ zawiera w sobie aż 52 inne mody, a autor obiecuje wypuszczenie kolejnej wersji zwiększoną ilością aż do 58 modów w Floris Expanded Mod Pack. Osobiście uważam, że jest to najlepsza na dzień dzisiejszy modyfikacja jaka jest na M&B WB. Ponieważ ma wszystko w sobie to, co powinien mieć WB od samego początku. Tak więc poszukuję chętnych do pomocy spolszczenia tej modyfikacji. Tekstu jest sporo do tłumaczenia.

Pozdrawiam.

Offline Dawidous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Lutego 11, 2011, 15:33:38 »
    Mam nadzieję że uda Ci się to przetłumaczyć, bo na forum było wiele osób piszących:"poszukuję osób do spolszczenia", a dużo z tego nie wyszło. Ta nowa wersja moda to będzie Floris Expanded Mod Pack 2.4 (czy jaki tam jest) czy np. Floris Mega Mod pack ;)

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #28 dnia: Lutego 11, 2011, 16:00:37 »
    Są dwie wersje standardowa i zwykła. Dlatego ja założyłam temat poświęcony tematyce modyfikacji rozszerzonej.

Pozdrawiam.

Offline Muffin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Marca 02, 2011, 16:23:55 »
    Właściwie to mógłbym pomóc Ci to zrobić, z angielskim u mnie nie najgorzej.
    W każdym razie czy najpierw mógłby mi ktoś pomóc? Pliki stronicowe? Nie rozumiem.