W weekend miałem możliwość pogrania w moda.Uważam, że to jeden z lepszych.Czemu?
Jak już wcześniej zaznaczyłem, ma dużo opcji, które działają....
Bardzo ucieszył mnie system awansowania, ponieważ każdy trup daje nam kolejny punkt do awansu broni, oraz doświadczenie, standardowe, oraz premię zależną od inteligencji(szkoda, że nie jest to wykorzystane przy awansie bohaterów).
Ilość broni, jednostek(kody umieszczone przed nazwami bardzo ułatwiają awansowanie).
Wszystko wygląda pięknie.
Nie będę dużo się rozpisywał, ale po ok. 1 godziny gry, postanowiłem coś zmienić.Ale co?
Grałem troszkę w Brytenwaldę, 1257AD, PoP i co spodobało mi się w tych modach, to zwiększona liczebność garnizonów, oddziałów.W tym modzie tego nie ma, a szkoda.
A więc uderzyłem troszkę w pliki, i:
-zwiększyłem oddziały od 120 ~180 Wasale do 250~300(Król, Marszałek)
-zwiększenie garnizonów 600~800
Jeżeli chodzi o wielkość oddziału naszego, pozostawiłem bez zmian, dlaczego?Chciałem aby gra była bardziej wymagająca.
Ten system pozwala, na walkę w pojedynkę ale wymagającą dobrej taktyki, wyszkolenia jednostek, szczęścia ;) , oraz walkę u boku innych lordów, lekko łatwiejszą...
Wierzcie mi!Zabawa na całego wliczając w to ustawienie ilości fal uderzeniowych na 20 :D
PS.Chciałbym aby liczebność wojsk została zastosowana w następnej wersji, czy może ktoś im to zasugerować?
Pozdrawiam!