Witam.
Na forum zarejestrowany jestem co prawda, dopiero od paru chwil, ale mimo to ośmielę się zadać parę pytań. Mam tylko nadzieję, że nie zjecie mnie z tego powodu.
Zanim jednak przejdę do sedna, muszę się przyznać do czegoś, za co zapewne większość z Was rzuciła by się na mnie niczym fanatyczny Krzyżowiec na Saracena. Otóż ładnych parę miesięcy znajomy polecił mi M&B a że akurat wyszła wersja Warband, postanowiłem to sprawdzić. Jednak zanim kupiłem grę, postanowiłem ściągnąć grę, żeby ją przetestować. (Robię tak od czasu zmarnowanych pieniędzy na MOH:Airborne <--- Długa historia). Niby wszystko pięknie (Multi nie sprawdzałem, bo wtedy jeszcze nie było na to cracka) ale wtedy wyszło to całe jajo z patchami, że niby 1.111 to ostatni, który zmieniał coś w Polskiej wersji, a następne nie zmieniały nic prócz screena z nr wersji. Wtedy to z tego co wiem, społeczność postanowiła przerzucić się na Ang (łeh...) wersje i tworzyć własne spolszczenie. Teraz po paru mc-ach zainteresowałem się ponownie tą grą, ale przez parę ciekawych modów które tu zobaczyłem. (Zwłaszcza te z polakami w tle :P )
Moje pytanie więc brzmi: Czy vPL jest ponownie wspierana nowymi łatkami? Czy też powinienem zakupić wersje angielską (Gdzie taką kupić?) i korzystać ze spolszczenia? Sprawa jest o tyle dla mnie ważna, że wszystkie mody, na które bym nie spojrzał, wymagają v1.134 a ja nawet nie wiem, czy jak wgram go na PL wersje, to mod ruszy.
Pozdrawiam
Daray.