Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Vikingr 1.0  (Przeczytany 55397 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Vikingr 1.0
    « Odpowiedź #150 dnia: Października 28, 2014, 23:39:40 »
    Czyżby marka tej Brytenwaldy była aż tak ważna

Chodzi o te "Brytenwalda" przy screenach? Tak po prostu oficjalnie nazywa się firma pracująca nad DLC. Konkretniej "Brytenwalda S.L." z siedzibą w Hiszpanii. TW nie promuje więc byłej marki moda, a tylko dokleja logo firmy developerskiej.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #151 dnia: Października 29, 2014, 01:46:19 »
    Ani mi nawet nie mów... ; ) To, że odrzucali prośby o nowe operacje to pikuś. Sposób w jaki to robili, to już całkiem inna bajka. Gdy odpowiedź brzmiała "zbyt pracochłonne, nie mamy czasu" to jeszcze dało się zrozumieć, ale gdy czytasz "nie przemawia to do nas, w Native tego nie było i ludzie nie narzekali" albo "niestety nie da się tego zrobić na tym silniku" (mimo że gość od WSE jakoś dał radę, nawet bez dostępu do plików źródłowych gry) to się zastanawiasz o co im do cholery chodzi. ;)
    Eh, no podejście na maksa asekurancko-pragmatyczne i cyniczno-olewackie :P "To je dobre, ni kombinuj, ni filozuj, ludzie kupio". No i kurna jest w tym sporo racji, są bezpieczni w tej swojej niszy i chociaż mogliby zrobić z tej gry coś na miarę melee-CSa w multi i wiele innych rzeczy singlowo-mmo do trzepania kasy, to pewnie nigdy się to nie stanie, no bo w sumie po co, same problemy :D
    Tylko błagam, nie cytujcie mnie z takimi tekstami na forum TW. ;) Tam nawet nie wolno nam się jeszcze przyznać kto nad DLC pracuje/ował (a pracują nie tylko goście z Brytenwaldy), jakby to była jakaś ogromna tajemnica, a co dopiero mowa o takich zwierzeniach.
    Lol jaka psychoza :P

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #152 dnia: Listopada 11, 2014, 17:17:33 »
    Jeśli chodzi o złożenie frakcji w kwestii historycznej to mogę podziałać w wolnej chwili. Rybopiotr tak samo zresztą, odkąd go poznałem bardzo wiele się nauczył.
    Wiele roboty nie będzie generalnie :D
    Sława!

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #153 dnia: Listopada 18, 2014, 17:18:49 »
    Jeśli chodzi o złożenie frakcji w kwestii historycznej to mogę podziałać w wolnej chwili. Rybopiotr tak samo zresztą, odkąd go poznałem bardzo wiele się nauczył.
    Wiele roboty nie będzie generalnie :D

Jak coś, to właśnie dostaliśmy zielone światło. Znaczy, jeśli damy radę przygotować frakcję, to na bank zostanie dodana do Vikingra.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #154 dnia: Listopada 18, 2014, 22:00:57 »
    Jaka nazwa? Lechici?
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #155 dnia: Czerwca 30, 2015, 19:33:34 »
    Witam,
    Mod ostatnio trochę martwy, mamy 4 klany i gra się w zasadzie tylko na eventach (które odbywają się co miesiąc :/) Więc nowy uptade naprawdę mógłby całość ożywić.
    W sumie Słowianie zachodni byliby dosyć podobni do wikingów i Rusinów, ale chętnie zobaczyłbym rodzimych wojowników :) Z drugiej strony najbardziej oryginalni i ciekawi by byli Bizantyjczycy.

Ktokolwiek jeszcze pracuje nad tymi Słowianami? Idzie to dobrze? Czekam z niecierpliwością na odpowiedź :P
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #156 dnia: Czerwca 30, 2015, 22:33:26 »
    Nie jest mi wiadome, by cokolwiek ze Sclavinii miało trafić do Vikingra. Ale modele robią Lotnik i Pagan, nie ja, może się zgodzili.

Offline huth

« Odpowiedź #157 dnia: Czerwca 30, 2015, 22:36:57 »
    Nie wiem. Ale nie spodziewałbym się, żeby to zmieniło sytuacje moda...
    Właściwie mod jest martwy od nieco dłużej niż "ostatnio" :P No niestety. Nie zmieni się tego bez zmiany całego moda. Ten mod jest mocno hmmm minimalistyczny w rozgrywce i mechanice, taka skondensowana akcja nastawiona na piechotę i to się jednak nudzi. Mapy za duże i za mało, ludzi za mało, tryb właściwie jeden, ograniczony ekwipunek, realizm, itd...

Offline vtz

• Użytkownik
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #158 dnia: Lipca 01, 2015, 13:40:16 »
    Ekwipunek jest dość rozbudowany, samych toporków jest chyba z 10, każdym inaczej się walczy.
    Realizm jest ok, dużo lepszy niż w wielu innych modach o średniowieczu, nie wiem, do czego się przyczepić.
    (click to show/hide)
    Tryby? Obecnie gra się bitwę, ale to dlatego, że mało ludzi. Kiedyś dużo graliśmy w rajd (który jednak faktycznie nudnawy) oblężenie, conquest (genialny imo) oraz bitwę konnicy.
    Wciąż mój ulubiony mod do M&B Warband.
    Niestety Ubbe Arnarin, który hostował co-miesięczne Shieldwall eventy zrezygnował i w niedzielę będziemy mieli ostatni... Jedyne, co pozostanie, to piątkowe Shieldwall eventy w Ameryce, choć niezbyt widzi mi się granie o pierwszej w nocy. Moim zdaniem nowa nacja dałaby niezłego kopa.

Offline huth

« Odpowiedź #159 dnia: Lipca 01, 2015, 15:56:57 »
    Ekwipunek jest dość rozbudowany, samych toporków jest chyba z 10, każdym inaczej się walczy.
    Raczej wydaje się dość rozbudowany... to zależy też od nacji. Właściwie jedyny sensowny wybór między mieczem a toporem jest u wikingów, reszta frakcji ma mocno ograniczony wybór, korzysta się z tego co sugerowane, tańsze i praktyczne. A włóczni bez ogarniętej drużyny nie ma sensu brać. Same różnice między danymi modelami broni określonego typu nie są aż tak duże, żeby powiedzieć, że 'każdym walczy się inaczej'.

Realizm w tym modzie jest istotniejszy od przystępności rozgrywki. Mozna się też zresztą kłucić jak jest zrealizowany, bo przecież nie ma w tym modzie np. uderzenia tarczą, więc co to ma być? A czemu nie można kogoś kopnąć z rozpędu? Takie to jakieś realistyczne wyrywkowo.

Mod jest w swojej niszy super, ale bez większej przystępności i atrakcyjności dla mas nie będzie popularny i tyle, co tu dużo gadać.

Offline vtz

• Użytkownik
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #160 dnia: Lipca 02, 2015, 17:56:17 »
    Nie wiem, w jaką wersję grałeś, ale każda nacja ma po 6-8 toporków. Uderzenia tarczą brakuje, generalnie brakuje przepychania się w zwartym szyku, co było takie częste w tym okresie. Kopniaki z rozpędu to raczej do moda o ninja ;P
    Po prostu mod przyciąga głównie dorosłych ludzi, którzy grają rzadko. Niestety.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #161 dnia: Lipca 02, 2015, 19:04:42 »
    Zgadzam się z huthem, na niedzielny Shieldwall przyjdę, ostatni raz byłem z rok temu, szkoda, że się kończy, zabawnie było siedzieć na TS. Zauważyłem oddolną inicjatywę graczy, aby możliwie w każdą niedziele, a jeśli jest event, tak, jak w tym tygodniu, to w środę, po prostu wejść na serwer i grać. Tutaj: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,332257.0.html więcej szczegółów.

Offline vtz

• Użytkownik
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #162 dnia: Lipca 03, 2015, 13:58:01 »
    Człowieku, jak ja bym chciał, żeby ludzie ogarnęli 'Get on Hildileikr' day. Graliśmy na tym tylko pierwsze 2 tygodnie, a potem się skończyło. No ale niestety. A ja nawet nie mogę przyjść na ostatni SWE Ubbe'go, gdyż okazało się, że rodzice zabierają mnie w niedzielę na wakacje. Tak więc, życzę miłej zabawy. :)
    A co do shieldwalli rok temu, to wtedy jeszcze kto inny hostował. Od ostatniego września/października hostował Ubbe, a teraz zrezygnował. Pozostaje mieć nadzieję, że po letniej przerwie znajdzie się ktoś inny. Pamiętam te listopadowe wieczory 2014 roku, kiedy codziennie na serwerze było co najmniej6 osób, a zdarzało się dobić do 20-30. I to było całkiem niedawno, i bardzo liczę na powrót takiej zwykłej, codziennej gry :)

Offline Magnat

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #163 dnia: Sierpnia 28, 2015, 08:31:39 »
    Mam pewien problem. Mam steamową wersję warbanda i po instalacji Vikingra muszę wpisać klucz. Po wpisaniu wyświetla się "odmowa dostępu". To samo dzieje się z aktywacją ręczną. Próbowałem przekonwertować klucz, ale po jego wpisaniu i kliknięciu "convert" nic się nie dzieje.

Offline vtz

• Użytkownik
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #164 dnia: Sierpnia 28, 2015, 20:15:27 »
    Problem jest dość znany, Vikingr był robiony na starą wersję, przez co niektórzy (szczególnie używacjący Windowsów 8 i 10 mają problemy z kluczem aktywacyjnym, przez co nie mogą moda zainstalować.
    Problem można by rozwiązać przerobić Vikingra na normalnego moda, a nie odpalanego przez WSE Loader. Niestety, podobno Vikingr nie ma w zasadzie ekipy modderów (...) więc nie ma chyba komu to zrobić.
    Inna, trochę mniej ważna kwestia to dziwaki tacy jak niejaki Leif Eirikson, którzy narzekają, że po takiej konwertacji nie mogliby mieć specjalnych znaków alfabetu łacińskiego. Sam Leif gra w moda 1-2 razy do roku. Bez komentarza.