Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Vikingr 1.0  (Przeczytany 55392 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Vikingr 1.0
    « Odpowiedź #135 dnia: Października 07, 2013, 20:15:46 »
    Serwer jeden jest zawsze i tak od popołudnia do nocy jest tam mniej lub więcej ludzi, zależy od dnia. Ale nawet jak jest 6 to jest fajnie, robi się klimat, jakby się broniło swojej zagrody :P Oprócz tego są jeszcze serwery klanów, ale one nie są stałe i rzadko kto tam jest.
    Ostatnio nie gram i nie śledzę za bardzo, i kurczę wczoraj był kolejny Shieldwall event, ale znów będzie za miesiąc pewnie.

Offline MOHAWK_Marchewa

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #136 dnia: Października 08, 2013, 19:35:21 »
    Okej, dzięki za info. :) Pozdro
    Cytat: Batmacik
    Ku*wa, jak można zabierać mi fragi z łuku? Cygany zasrane.

Cytat: Sir Luca
    widzę, że niektórzy już dawno bana nie mięli...
    Ahhh ta ortografia...

Offline huth

« Odpowiedź #137 dnia: Listopada 14, 2013, 11:58:58 »

:)

Offline pierzu24

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #138 dnia: Grudnia 28, 2013, 12:49:39 »
    Wiadomo coś o jakiś eventach czy innych pomysłach tego typu? Mod jest świetny a dość mało osób gra.
    Mordechaj Goldbaum: extonim i pierzu dla naszego klanu to jak barbarzyńcy dla Rzymu.

Mordechaj Goldbaum: cała kultura upadła pod naporem barbarzyńców

Offline huth

« Odpowiedź #139 dnia: Grudnia 28, 2013, 13:13:07 »
    Chyba będzie event siege na serwerze Jomsborgu 12 stycznia

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #140 dnia: Grudnia 28, 2013, 18:30:34 »
    Pewnie w 1-szą niedzielę stycznia bd Shieldwall

Offline Grom91

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #141 dnia: Lipca 12, 2014, 17:04:18 »
    Witam. Czy w tym modzie mozna grac normalnie single? Raz zainstalowałem moze źle ale opcji żeby zagrac normalnie nie było tylko multi albo własna bitwa.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #142 dnia: Lipca 12, 2014, 17:16:50 »
    Modyfikacje trybu multiplayer
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #143 dnia: Października 28, 2014, 13:53:42 »
    Mogę zdradzić (wiadomość z pierwszej ręki, bo dość dobrze znam się z ludźmi obecnie grzebiącymi przy Vikingrze), że powoli dobiegają końca prace przenoszenia moda na patch 1.161. Co prawda nie ma jeszcze plików serwera dedykowanego pod WB 1.161 i do czasu, aż oficjalnie nie zostaną wydane, to mod zostaje na starej wersji i WSE... ale wszystko ponoć idzie w dobrym kierunku.

Inna dobra wiadomość jest taka, że udało mi się przekonać twórców, iż w modzie przydałaby się jakaś frakcja słowiańska. Nie jakaś tam Ruś, jak jest obecnie, ale tacy prawdziwi Słowianie z naszych terenów. Jeśli uda nam się przygotować taką frakcję - odpowiednie jednostki, odzienie i uzbrojenie stworzone na podstawie jakichś opracowań historycznych mówiących o wiekach 9-11 - to frakcja zostanie dodana do nadchodzącej się wersji.

Szukam zatem osób chętnych i zdolnych do pomocy, chodzi o przygotowanie tak podstaw historycznych, jak i samych modeli i tekstur. Sam z braku czasu niestety zająć się tym nie mogę (mogę ewentualnie pomóc nieco przy modelach), ale skoro jest szansa na zaistnienie naszej kultury w dość popularnym modzie, to liczę, że są osoby, które tę szansę dadzą radę wykorzystać. ;)

Offline huth

« Odpowiedź #144 dnia: Października 28, 2014, 20:29:11 »
    A, czyli to jest tak, że 1.161 pozwala na rezygnację z WSE... no to świetnie.

Co do frakcji słowiańskiej, to chyba najwięcej może tu wnieść Rybopiotr(Leinnan) i ludzie z moda Sclavinia.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Października 28, 2014, 21:52:43 »
    A, czyli to jest tak, że 1.161 pozwala na rezygnację z WSE... no to świetnie.

Niezupełnie. Korzystając z możliwości, jakie dawała mi praca przy DLC, starałem się "przemycić" do Warbanda jak najwięcej operacji z WSE, by modderzy mogli zaszaleć zanim pojawi się Bannerlord. Niestety TW większość moich próśb odrzuciła i dlatego nie będzie np. żadnych operacji związanych z działaniem na "stringach" czy też żadnych nowych operacji na slotach agenta. O takich bajerach z WSE jak dzienniki zapisywane na dysku, nowe komendy serwera dedykowanego czy kontrola nad czatem nawet nie było co marzyć...

Trochę tego jednak mimo wszystko przeszło i większości modów "lekko" opartych na WSE, czyli m.in. Vikingrowi, powinno to wystarczyć. Wiadomo, że z jakichś drobnych "ficzerów" trzeba będzie zrezygnować, ale znowu nie ma tu takiego problemu jak z "The Deluge", gdzie większość rzeczy jest od WSE zależna i trzeba by było przerabiać całego moda, by dostosować go do czystego Warbanda i do tego sporą część kodu po prostu wywalić do kosza, bo nie da się jej w żaden sposób zastąpić.

Co do frakcji słowiańskiej, to chyba najwięcej może tu wnieść Rybopiotr(Leinnan) i ludzie z moda Sclavinia.

Właśnie o nich głównie myślałem. Później odezwę się do nich bezpośrednio.

Offline huth

« Odpowiedź #146 dnia: Października 28, 2014, 22:12:57 »
    . Niestety TW większość moich próśb odrzuciła i dlatego nie będzie np. żadnych operacji związanych z działaniem na "stringach" czy też żadnych nowych operacji na slotach agenta. O takich bajerach z WSE jak dzienniki zapisywane na dysku, nowe komendy serwera dedykowanego czy kontrola nad czatem nawet nie było co marzyć...
    To studio jest jakieś dziwne.

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #147 dnia: Października 28, 2014, 22:36:36 »
    Turcy dlatego dziwni.
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Października 28, 2014, 23:05:13 »
    To studio jest jakieś dziwne.

Ani mi nawet nie mów... ; ) To, że odrzucali prośby o nowe operacje to pikuś. Sposób w jaki to robili, to już całkiem inna bajka. Gdy odpowiedź brzmiała "zbyt pracochłonne, nie mamy czasu" to jeszcze dało się zrozumieć, ale gdy czytasz "nie przemawia to do nas, w Native tego nie było i ludzie nie narzekali" albo "niestety nie da się tego zrobić na tym silniku" (mimo że gość od WSE jakoś dał radę, nawet bez dostępu do plików źródłowych gry) to się zastanawiasz o co im do cholery chodzi. ;)

Tylko błagam, nie cytujcie mnie z takimi tekstami na forum TW. ;) Tam nawet nie wolno nam się jeszcze przyznać kto nad DLC pracuje/ował (a pracują nie tylko goście z Brytenwaldy), jakby to była jakaś ogromna tajemnica, a co dopiero mowa o takich zwierzeniach.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #149 dnia: Października 28, 2014, 23:17:17 »
    Tam nawet nie wolno nam się jeszcze przyznać kto nad DLC pracuje/ował (a pracują nie tylko goście z Brytenwaldy), jakby to była jakaś ogromna tajemnica, a co dopiero mowa o takich zwierzeniach.

Hmm, to ciekawe. Czyżby marka tej Brytenwaldy była aż tak ważna, by utrzymać jej promowanie? Aż takie zyski im to przyniesie? Bo z tym odrzuceniem pewnych możliwości, to akurat można ich zrozumieć (co nie znaczy, że również pochwalać)- jakby dali zbyt szerokie horyzonty dla modderów, to mieliby dla przykładu zamkniętą drogę na politykę wielu DLC do Bannerlorda (gdyby to właśnie na Bannerlordzie dali większe możliwości, a musieliby to zrobić, gdyby takie dali w Warbandzie). Ogólnie według mnie po prostu próbują utrzymać kontrolę nad rozwojem serii i czerpać z tego jak największe korzyści, a więc również nie dać się wygryźć na własnym podwórzu.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)