Mod świetny, klimatem przebija praktycznie każdy inny, historycznie wydaje się dość poprawny, choć oczywiście najważniejsza jest radość z gry(dawno się nie bawiłem tak dobrze grając w warbanda), co do dziwnych spowolnień i słabej optymalizacji to muszę zaprzeczyć(przynajmniej w moim własnym przypadku), na maszynie Dual Core 2.2, 2gb ram, Gf 8600 gt chodzi bez żadnych problemów, oczywiście nie w maksymalnych detalach ale w lekko obniżonej konfiguracji medium jest całkowicie płynnie, jeżeli ktoś ma słabszego kompa to myślę że na low by spokojnie pociągnął, ogólnie rzecz ujmując gorąco polecam tego moda.
Ty nie masz bladego pojęcia co mówisz...
Twoja maszynka jest z średniej półki akurat.
Kompy z jednym rdzeniem jednak mają problemy i z słabszą kartą. To się nie wypowiadaj jak nie znasz się w temacie.
Widzisz ja np. mam w kompie procek taki sam jak ty... tyle że o jeden rdzeń mniejszy (czyli teoretycznie 2x słabszy...).
Ja również gram na minimalnych ustawieniach (od zawsze).
Jak masz dość dobrego kompa by nie zauważyć wymogów to co ty się możesz wypowiadać na temat optymalizacji ?
W porównaniu do nativa wymagania w tym modzie do sprzętu wzrosły znacznie.
Przykro mi że twoja maszyna nie jest w stanie podołać, mimo to raczej nie powinieneś odbierać mi prawa do wypowiedzi, w końcu od tego mamy forum. Co do oceny słaby/mocny komp jest ona mocno relatywna, w ocenie wielu osób moja konfiguracja mogła by być uznana za słabą, każdy ma prawo do własnej opinii(patrz wyżej), przez podanie konfiguracji mojej maszyny chciałem pokazać jaki komputer zapewnia komfort grania w przyzwoitych detalach, nie ma więc chyba powodu żeby obruszać się na zwykłą informację, pozdrawiam.
A widziałeś minimalne wymagania sprzętowe do M&B WB nativ ?
To ja ci przypomnę:
procesor 2.1 GHz (jedno rdzeniowy a nie dwu...)
pamięć 1GB (ram of kors)
Karta graficzna 128+
+ internet :D
Moja maszyna (troche lepsza od minimalnych wymagań) daje radę (prawie), choć niektóre mapy się nie władowują (czasami za dużo śmieci jest na ich mapach).
Grać się da. Klimat ma... Ale pierońsko długo się gra ładuje, a i start też zwykle opóźniony... Ale grunt że łukowi się nikt nie oprze :D
Wydaje mi się, że wymagania nie zwiększyły się we wszystkich potrzebnych parametrach(oprócz 2-rdzeniowego procesora, zgodzę się że jego brak może zaboleć), jedna rzecz co do której muszę przyznać rację to długie czasy ładowania się map, czasami zdarza się, że nie można przez to dołączyć się do 1 rundy, lub trzeba to robić na "szybkiego" ze standardowym wyposażeniem, nie jest to jednak wielka wada, co do łuków, to nie wyrobiłem sobie jeszcze zdania na ich temat, natomiast broń miotana(oszczepy itp.) zapewniła mi kilka ładnych fragów, w szczególności przeciwko berserkerom, w ich przypadku brak tarcz okazuje się bardzo pomocny;).