Temat tak stary, że aż dostałem powiadomienie antyarcheologiczne, ale przecież nie będę zakładał nowego.
Moje wonty:
a) Admin może zamrozić gracza. Ale odmrozić już nie.
b) Admin może zbanować na godzinę, albo na zawsze. To błąd, bo jeżeli mamy np. do czynienia z kimś, kto, powiedzmy, teamkilluje z zemsty (to znaczy nie atakuje sam z siebie niewinnych graczy), to należy mu się ban, jak za każde celowe tk. Ale przecież nie perm, to jest kara zarezerwowana dla recydywistów i wyjątkowych złamasów, za przeproszeniem, ale niektórych graczy inaczej się nie da nazwać. A z kolei godzina za celowe tk to za mało, nieważne, dlaczego zostało popełnione. W tym przypadku należało by zostawić dla administratora pole z liczbą godzin bana do wpisania (domyślne 0, to znaczy perm).
c) Nie wiem czy to jest celowe, ale nie można zmieniać balansu drużyn. Moja pomyłka, nie można zmieniać balansu tylko na inwazji. Bug nieszkodliwy, wystarczy zmienić balans przed zmianą trybu.
d) Admini nie mogą głosować w ankietach. To znaczy, że albo dyktatorsko sobie sam zmieniam mapę, albo wynik polla jest zafałszowany, bo nie wszyscy oddali głos.
e) Przyszło mi do głowy dopiero teraz, a jest w sumie najważniejsze: nie da się kickować graczy. Po kliknięciu nicku skazańca nic się nie dzieje.
Na razie zauważyłem tyle, w przypadku a,b i d to zdaje się, prosta sprawa, więc gdybyście byli tak mili i naprawili to w nadchodzącym paczu....