Hej, gram narazie z kumpalmi na wlasnych serwach czasowych, zeby pocwiczyc przed wejsciem w swiat "wielkiego multi" ;) Ponieważ nie ograniczamy się do grania jedna frakcja, czy rodzajem jednostki, mam kilka pytan co do Waszego stylu gry i realiów serwerów:
- czy bloki sa na ogol ustanowione na automat czy manual? Z czestego tu krzyczenia o uczeniu sie blokow, wnosze ze manualnie?
- jak bierzecie konnego, to w ogole bawicie sie w bron rzucana? Nie liczac walk khanatem/przeciw khanatowi? Ja przyznam ze nawet nie znajduje odpowiedniego momentu na rzucenie rzutki, a jak czasem sie włączy zamiast miecza niechcacy, to juz po mnie.
- i a propos mieczy - czy jest jakis wiekszy sens w dawaniu konnemu broni jednorecznej? Jak dotad praktycznie nie uzywalem.
- grając pieszym na broń białą broń drzewcowa to całkowita podstawa, wiadomo. Dotychczas gram z automtycznymi blokami, wiec biore bron dwureczna, bo jest po prostu duzo lepsza i mam tarcze do podbiegania do lucznikow - jak Wy gracie taka postacia? Co myslicie o taktyce dwoch tarczy? Trzymanie jednej na plecach celem osłony tyłów ma jakas przyszlosc?
- grając strzelcem co bierzecie na bron do walki w zwarciu? Ja tutaj czasem stawiam na dwureczna, czasem na jednoreczna z tarcza, oba maja swoje zalety (swoja droga takiemu to tarcza zawsze sie przyda, bo nawet na plecach broni przed ostrzalem, na ktory jest wyjatkowo narazony)
- konnymi staracie sie raczej nadziewac na lance, czy jezdzic w kolo z mieczem? A moze jeszcze inaczej? (nie dotyczy khanatu, oni po prostu wkurzają :))
Ewentualnie jak ktos chce dodac cos od siebie, to bede wdzieczny. Filmik instruktazowy juz widzialem, ale to jest podejscie od strony czysto technicznej, a ja pytam o taktyke.