Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: ESL  (Przeczytany 3873 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sosna

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    ESL
    « dnia: Stycznia 11, 2011, 12:00:48 »
    Może poprzemy w dziale "Propozycje nowych gier" stworzenie ligi WB Jak będzie dużo postów to na pewno ESL przychyli się do tego pomysłu.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: ESL
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 11, 2011, 13:46:49 »
    Jest ENPL to po co bardziej kombinować ?

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 11, 2011, 15:00:40 »
    Dokładnie, IvE ma rację. Poza tym było już wiele takich pomysłów wszystkie już upadały...a nie wiem jak reszta ale ja po Mistrzostwach Polski mam pewien wstręt do rozgrywek klanowych organizowanych przez polaków....
    Poza tym kto w takiej lidze wystąpi: REF WV CG ZKM i koniec...Inne klany raczej tej optymalnej liczby jaką jest 12 nie wystawią bez problemów...
    A nawet jeśli to nie będą w stanie dysponować rezerwami...a nuż wyjazd i zaczną się płaczę że, ich jest 10 a wróg jest lepszy i może ustąpić...
    Więc sumując moim zdaniem liga w warbandzie krajowa jest pomysłem trudnym, wymaga od organizatora czasu i przede wszystkim podejścia do klanów i utartych zasad a nawet te rzeczy nie zapewnią nikomu pewności ze inicjatywa wypali...

Offline Sosna

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 11, 2011, 15:22:03 »
    ENPL jak sama nazwa wskazuje jest Europejską ligą, a może by tak zrobić polską ligę warbanda i co z tego, że będzie przypuśćmy 7 klanów od czegoś trzeba zacząć, żeby polską ligę stworzyć. Liga Cs w jeden dzień niepowstała tylko przez parę dobrych lat. Z takim waszym podejściem nigdy nie stworzymy porządnej ligi w WB.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 11, 2011, 15:36:06 »
    Jeżeli chcesz budować Warbandową ligę na podstawie tej CS'owej to gratuluję pomysłu.

Popieram zdanie Ive'go i Lygrys'a. Na chwilę obecną jest za mało klanów do stworzenia sensownej ligi...Nawet jeśli jakieś klany są to sądzę, że i tak połowa z nich nie będzie w stanie wystawić wystarczającej liczby graczy. I to co mówił Lygrys:

...A nawet jeśli to nie będą w stanie dysponować rezerwami...a nuż wyjazd i zaczną się płaczę że, ich jest 10 a wróg jest lepszy i może ustąpić...

Bez obrazy, ale dla mnie na ten czas polska liga Warbandowa nie ma sensu...

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 11, 2011, 16:07:12 »
    Jeżeli chcesz budować Warbandową ligę na podstawie tej CS'owej to gratuluję pomysłu.

Popieram zdanie Ive'go i Lygrys'a. Na chwilę obecną jest za mało klanów do stworzenia sensownej ligi...Nawet jeśli jakieś klany są to sądzę, że i tak połowa z nich nie będzie w stanie wystawić wystarczającej liczby graczy. I to co mówił Lygrys:

...A nawet jeśli to nie będą w stanie dysponować rezerwami...a nuż wyjazd i zaczną się płaczę że, ich jest 10 a wróg jest lepszy i może ustąpić...

Bez obrazy, ale dla mnie na ten czas polska liga Warbandowa nie ma sensu...

CS to gra, że tak ujme egzotyczna, znana w prawie każdej części naszego kraju i nie tylko. O Warbandzie wspomnij na osiedlu, to przypuszczam, że 70-80% osób spyta co to za gra, a jak im już wytłumaczysz, to stwierdzą, że nie fajna, bo nie ma karabinów jak w shooterach.
    Tutaj sytuacja ma się tak jak w sporcie - piłka nożna, sport popularny na całym globie, czyli inaczej mówiąc egzotyczny. Siatkowka, gra, która jednak w kilku krajach nie ma stałej reprezentacji, baa... są kraje, co nie grają w siatkę (naweet okazjonalnie).

Offline Sosna

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 11, 2011, 16:17:18 »
    Z tym CS'em chodziło mi oto, że też kiedyś ligę musieli robić od zera.
    Wystarczy trochę chęci aby ta liga powstała, ale jak wy piszecie, że to jest bez sensu to ok.

PS. Znam wielu ludzi którzy znają tę grę wiec nie muszę im tłumaczyć co to za gra, bo grali w pierwszą część. Nie wiem jak ty ale znam tylko takich ludzi, którzy powiedzą dopiero coś o grze kiedy ją zobaczą.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 11, 2011, 16:23:36 »
    Sosna - to szacun, u mnie ludzi z osiedla oceniają gry po opowiadaniach.
    Jednak jak mówiłem o tej egzostyczności - w Warband gra ok. 6 000 osób, w CS czy CoD4 ponad 100 000 graczy.
    Tak więc takowa liga szans nie ma powstać. Cieszmy się tym, co mamy.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 11, 2011, 16:27:57 »
    Nie wspominając o tym że więcej ludzi już raczej tej gry nie kupi, może będzie przybywać trochę nabywców, ale nie będzie drugiego boomu na tę grę. Więc i większa ilość sensownych klanów się nie pojawi. Natomiast jeżeli ZKM-owi się nudzi niech wyzwie któryś z Polskich klanów na sparing...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline inco

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 11, 2011, 16:31:42 »

CS to gra, że tak ujme egzotyczna, [...]

Tutaj sytuacja ma się tak jak w sporcie - piłka nożna, sport popularny na całym globie, czyli inaczej mówiąc egzotyczny. [...]

Jeżeli coś jest egzotyczne to znaczy wręcz przeciwnie.
    Egzotyczne jest coś co jest mało popularne, najczęściej z innego obszaru geograficznego/kulturowego

np egzotyczne zwierzęta to nie jest pies czy kot, lecz np lew, zebra, małpy.

Pozdrawiam
    Piotrek, "Inco"

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 11, 2011, 16:33:53 »

CS to gra, że tak ujme egzotyczna, [...]

Tutaj sytuacja ma się tak jak w sporcie - piłka nożna, sport popularny na całym globie, czyli inaczej mówiąc egzotyczny. [...]

Jeżeli coś jest egzotyczne to znaczy wręcz przeciwnie.
    Egzotyczne jest coś co jest mało popularne, najczęściej z innego obszaru geograficznego/kulturowego

np egzotyczne zwierzęta to nie jest pies czy kot, lecz np lew, zebra, małpy.

Pozdrawiam
    Piotrek, "Inco"
    No patrz, początkowo też tak myślałem... czyli jednak kuzynka mnie oszukała :( Jednak średnia w szkole nie świadczy o mądrości człowieka xD

Offline Clexane

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • Chorągiew Gończa Zakonu Krwi I Miecza
      • CGZKM
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 11, 2011, 16:40:04 »
    Nie wspominając o tym że więcej ludzi już raczej tej gry nie kupi, może będzie przybywać trochę nabywców, ale nie będzie drugiego boomu na tę grę. Więc i większa ilość sensownych klanów się nie pojawi. Natomiast jeżeli ZKM-owi się nudzi niech wyzwie któryś z Polskich klanów na sparing...

Może trochę przybędzie nowych graczy, jak wejdzie w Ekstra Klasykę. U mnie w szkole jak pokazywałem stronę CG, Grunwald, czy nawet pokazywałem im grę, to uważali, że jest świetna. 3 osoby kupiły tę grę i teraz ćwiczą by móc do mnie dojść, a inne osoby nie kupiły mówiąc, że to za dużo kasy jak dla nich, więc możliwe, że jak będzie za 20 zł to kupią

Offline Sosna

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 11, 2011, 16:43:42 »
    Sorki ale ZKM-owi się nie nudzi tylko po prostu wpadłem na taki pomysł. Gry egzotyczne, które są na ESL Vietcong, HaxBall,    Playforia i jeszcze inne by się znalazło.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 12, 2011, 15:49:51 »
    Myślałem że wy chcecie to robić dla wszystkich, jak tylko pod polską scenę nie ma sensu ;) Powody są oczywiste i wyżej już ktoś je wymienił, za duża przepaść "skillową" między klanami i po prostu za mało ludzi. Jak będzie chociaż z 12 stałych unormowanych klanów to może na razie takie są może co najwyżej 3.

Offline Sosna

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 12, 2011, 17:15:46 »
    Ja właśnie myślałem, żeby jeszcze tą propozycję przekazać zagranicznym klanom, aby zapisali się do ESL i w tedy np. na koniec ligi 3 pierwsze klany, by się kwalifikowały i walczyły przykładowo o mistrza świata lub coś w tym stylu z zagranicznymi klanami. Dzięki też ESL by była reklama gry oraz na pewno w przyszłości znaleźli, by się sponsorzy turniejów etc.