Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: ESL  (Przeczytany 3865 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    Odp: ESL
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 12, 2011, 17:36:11 »
    jest już międzynarodowy turniej...

Offline Sosna

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 12, 2011, 19:51:00 »
    Jak tobie chodzi o ENPL jak sama nazwa wskazuje  zrzesza tylko europejskie klany, a nie z całego świata.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 12, 2011, 20:06:18 »
    Ping?
    Skoro polak z turkiem ma problem zagrać a na NPL mecz na rosyjskim serwerze był niemożliwy...
    Pograj na Chinskim serwie 10 minut...

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 13, 2011, 07:07:26 »
    Jak tobie chodzi o ENPL jak sama nazwa wskazuje  zrzesza tylko europejskie klany, a nie z całego świata.
    Ty chyba nie kminisz sprawy pingu... Przecież nie da się rozegrać międzynarodowego ponieważ różnica pingu jest w pewnych miejscach za wielka !
    A gra jest wtedy bez sensu...
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 13, 2011, 08:40:58 »
    Przecież nie da się rozegrać międzynarodowego

Ależ oczywiście, że się da! Na lanie :) Tylko, że WB jest zbyt mało popularną grą, aby ktoś zaprzątał sobie głowę organizacją takich mistrzostw.

A poza tym jestem ciekaw ilu Polaków bylibyśmy w stanie wystawić.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 13, 2011, 14:32:10 »
    Przecież nie da się rozegrać międzynarodowego

Ależ oczywiście, że się da! Na lanie :) Tylko, że WB jest zbyt mało popularną grą, aby ktoś zaprzątał sobie głowę organizacją takich mistrzostw.

A poza tym jestem ciekaw ilu Polaków bylibyśmy w stanie wystawić.
    Będziesz to u siebie w piwnicy organizował ?
    Lan nie wchodzi w gre...
    Więc ogranicznikiem nadal jest ping, więc moje zdanie jest takie same.
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 13, 2011, 15:56:05 »
    A ja się z nim zgadzam :)

Offline Sosna

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 13, 2011, 17:16:32 »
    Szczerze po waszych wypowiedziach mogę stwierdzić, że po prostu nie chce wam się robić ligi w Polsce oraz zorganizować jakiegoś porządnego międzynarodowego turnieju.I macie tak naprawdę takie pomysły w *****

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 13, 2011, 17:31:42 »
    Szczerze po waszych wypowiedziach mogę stwierdzić, że po prostu nie chce wam się robić ligi w Polsce oraz zorganizować jakiegoś porządnego międzynarodowego turnieju.I macie tak naprawdę takie pomysły w *****
    Rozumiem że masz na to pieniądze, zorganizujesz nagrody (tak by komukolwiek chciało się w ogóle przyjechać) dasz sprzęt do grania i wszystko zorganizujesz ?
    Jeśli nie, to się nie odzywaj w takim tonie.

Na razie jest europejski przez neta i mnie to w całkowitej formie satysfakcjonuje.
    Na razie RS organizuje najlepsze mistrzostwa do tej pory.

Offline Nikt_Ważny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 13, 2011, 17:31:50 »
    Swietny miedzynarodowy turniej juz jest, a polskiej ligii sensu robić nie widzę.
    Dziękuje dobranoc...

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 13, 2011, 18:17:49 »
    Kalsi chyba nie przeczytałeś mojej poprzedniej wypowiedzi pomimo, iż miała ledwo dwie linijki... Z tym lanem żartowałem HELOOOOŁ! Chociaż gdybym miał większą piwnicę... :P

A co do Sosny, to po co mamy robić turniej międzynarodowy skoro już takowy jest. Trzeba było się doń zgłosić, a nie teraz pepeszyć smuty.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 13, 2011, 19:11:39 »
    ehh a miałem już tu nie wypisywać ale jeszcze raz...Nie to że, nam się nie chce ale....NIE MA SENSU!!!!!!!!!!!!!!!!!( wystarczająco wyraźnie?)
    1)W Polsce są 2 dobre klany reszta na sparingach z nimi dostaje 20:0...CG może sobie zagrać z ZKM i w ten sposób mamy już jakiś pogląd na 3 klan w Polsce bez ligi...
    2) W Europie jest już liga. A raczej turniej bo ligi są po prostu dłuższe i tracą sens po pewnym czasie-  Wracając do Polski na moment sam też z początku myślałem jak to fajnie będzie zrobić lige Polsą...potem jednak gdy nasiedziałem się troche na scenie zauważyłem, że to bez sensu!
    3)Ping wyklucza klany z Chin i USA. Na serwerze Chinczyków mam 400 pingu minimum. Już z Turkami są problemy by zagrać...
    Więc zrozum Sosna że, to nie wypali...nie ma szans...Już lepiej zrobić turniej o ile dasz normalne zasady to może jakieś klany się zgłoszą...

Offline Sokół

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 13, 2011, 19:52:39 »
    Te dwa ,,dobre klany'' grają tylko dla sławy, a my w ZKM gramy, by sobie pograć w fajnym gronie ludzi, którzy chcą coś zrobić dla tej dziadowskiej sceny.
    Lygrys to że jesteś w refie to nie znaczy,że jesteś dobry, bo jak dla mnie jesteś przecietym graczem.
    To był mój pierwszy i ostatni post w tym temacie, bo mi szkoda tej naszej polskiej sceny.Może macie poniekąd racje, ale nie umieliście pomyśleć jak tą ligą mogliście zainteresować polaków.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 13, 2011, 20:07:09 »
    Te dwa ,,dobre klany'' grają tylko dla sławy, a my w ZKM gramy, by sobie pograć w fajnym gronie ludzi, którzy chcą coś zrobić dla tej dziadowskiej sceny.
    Lygrys to że jesteś w refie to nie znaczy,że jesteś dobry, bo jak dla mnie jesteś przecietym graczem.
    To był mój pierwszy i ostatni post w tym temacie, bo mi szkoda tej naszej polskiej sceny.Może macie poniekąd racje, ale nie umieliście pomyśleć jak tą ligą mogliście zainteresować polaków.

Za to ty sokół jesteś niesamowitym graczem z ogromnym poziomem umiejętności i masz prawo się tu wypowiadać...tu nie chodzi nawet o jakiekolwiek względy...jak chcesz zorganizować taki turniej? Serwery? Macie jeden 12-slotowy i na nim chcecie grać?!

Słuchaj, załóż konto na TaleWorlds wejdź na forum i napisz że robisz ligę. Jeżeli cię nikt nie oleje to będzie cud...możesz też napisać że wielki klan ZKM robi ligę! Co zrobią ludzie? Będą się zastanawiać co to jest ZKM. Co im napiszesz? Że jesteście małym klanem który póki co jeszcze nie wkroczył w światową scenę? Oleją cię jeszcze bardziej...zrozum, to nie jest ot tak...piszesz robimy ligę i wszyscy na to przystają. Poza tym zorganizujcie coś...napisaliście tylko propozycję...IPL wyszedł z inicjatywą i zaplanował MP a te mimo wielu problemów jakoś się ciągną...zróbcie coś lepszego proszę bardzo...

Poza tym wypraszam sobie że gramy dla sławy...my również gramy dla zabawy a to że my i REF gramy poza Polską nie znaczy że jesteśmy gorsi i gramy dla "sławy". Jeżeli chcecie coś zrobić dla tej "dziadowskiej" sceny to róbcie a nie tylko ciągle narzekacie...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 13, 2011, 20:11:12 »
    Te dwa ,,dobre klany'' grają tylko dla sławy
    Na jakiej podstawie tak sądzisz ?

Nie skomentuję tego wyrażając przez to szacunek dla twojej osoby :)

Co do mistrzostw/turnieju/ligi.... zrozumcie, że to nie jest takie łatwe zrobić dobre że tak to nazwę Igrzyska. Trzeba wiele czasu poświęcić na organizacje. Na przykładzie "mistrzostw" organizowanych przez IPL widzicie jak to wygląda przy średniej-słabej organizacji.
    Poza tym tak sobie myślę. Tawerna jest największym i chyba jedynym forum społecznościowym poświęconym M&B, więc jak już chcecie jakąś ligę robić, to wypadałoby zainteresować takim pomysłem szanowną "górę", może objęli by patronatem i jakimś wsparciem logistycznym całe przedsięwzięcie. Wtedy miałoby to jakiś sens. Większy rozgłos na polskiej scenie, może takie CDA czy CDP jakiś news by napisał.........

@ Zgadzam się z opinią przedmówcy.