Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Sugestie na temat rozgrywki  (Przeczytany 108236 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Odp: [Multiplayer] Sugestie na temat rozgrywki
    « Odpowiedź #750 dnia: Sierpnia 31, 2012, 10:54:19 »
    Przeczytaj swoją wypowiedź jeszcze raz i zastanów się czy to dobry pomysł? Damy szabli większe obrażenia i pistolet będzie strzelał przy każdym ruchu szablą? Animacja niczego tu nie załatwi. W Warbandzie jest ogólnie problem z lewą ręką.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #751 dnia: Sierpnia 31, 2012, 11:27:05 »
    Bezsens. To nie są piraci z karaibów, czy inne Asasyny, tylko deludż. Tu się przedstawia żołnierzy, nie zabijaków.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #752 dnia: Sierpnia 31, 2012, 11:42:17 »
    Walka z lewakiem czy innym nożem by się jednak przydała. Pistolet w lewym reku to już raczej jak pisał EMOsek dla zabijaki, choć gdyby taki kapitan miał do tego dostęp to czemu nie...

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #753 dnia: Sierpnia 31, 2012, 14:48:03 »
    Ja wpadłem na taki pomysł, pistolet w lewej ręce funkcjonował by jako rękawica, a szabla w prawej jak ten kombinowany rapier, tyle że po przełączeniu iksem broni i przytrzymaniu LPM byłaby animacja podnoszenia lewej ręki, pozostaje jeszcze zrobić coś z dymem i problem rozwiązany!
    Pozdrawiam

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #754 dnia: Września 02, 2012, 13:42:42 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 15:44:53 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline laciaty102_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #755 dnia: Października 06, 2012, 17:46:01 »
    przepraszam, jeżeli mówicie że tylko zabijaki to co powiecie o rezunach? żeźnicy z dwoma pistolami? i myślę że można by wprowadzić tryb gry ,,karczemna zwada" czyli sieczka na całego w małym pomieszczeniu (obowiązkowo dużo dymu)

Offline RErErty

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #756 dnia: Października 06, 2012, 20:06:21 »
    Rezuni już są w Deluge -.-

Offline laciaty102_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #757 dnia: Października 07, 2012, 18:01:20 »
    chodziło o używanie szabli w jednej, a pistoletu w drugiej dłoni i paleniu z bliska prosto w twarz, czy rezuni nie stanowią takich ,,zabijaków"? No i używanie pufferów konno, w opisach tej broni na ogół piszą że były używane z przyłożenia, więc wydaje mnie się że należy to czytać tak: wpada banda zabijaków w pancerzach, z pistoletami i rapierami, salwa z pistoletów, i szarża, z rapierem w jednej, i drugim (wciąż załadowanym) pistoletem w drugiej ręce

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #758 dnia: Października 08, 2012, 18:04:38 »
    Można to różnie interpretować. Gdzieś czytałem że kopia husarska i pistolet w rękach np rajtara to jeden czort i że obie były skuteczne na podobnej odległości. Wnioskuję że strzelanie z większej odległości to jak gra w ruletkę i pewnie dla tego salwy rajtarów w karakolu były nie skuteczne. Pewnie dlatego też jeździec "wolał"(nie w sensie że każdy z osobna sobie wybierał jak ma walczyć oczywiście) zaszarżować na wroga bronią biała i dopiero w zwarciu wyciągnąć pistolet i zastrzelić pierwszego z brzegu, wypalając w twarz(w sensie że przystawiwszy lufę blisko twarzy, kula nie musiała by trafić przeciwnika by go zwalić z konia).
    Podsumowując: w walce zapewne wyglądało to tak że konni wyciągali pistolet lewą ręką z olstry i strzelali trzymając w prawej broń białą i uzdy. Raczej nie było czasu na schowanie szabli i wyjęcie pistoletu po czym znowu schowanie pistoletu i wyjęcie szabli. To wszystko jest raczej oczywiste, ale też trudne do zrobienia.

Offline gracz99

• Użytkownik
    « Odpowiedź #759 dnia: Października 17, 2012, 18:21:44 »
    Mam taką propozycje, żeby zerwana cięciwa zadawała obrażenia. W rzeczywistości jak ktoś dostanie zerwaną cięciwą, to ma potem niezłego siniaka. Według mnie nie jest to trudne do zrobienia, a gra byłaby bardziej rzeczywista. Co wy na to? Da się zrobić?

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #760 dnia: Października 17, 2012, 18:32:29 »
     Mnie osobiście wystarczy ze po zerwaniu cięciwy gdy nawet 4 razy nową naciągam i tak łuk jest nie do użytku. Raz w życiu kiedyś udało mi się niby ją naciągnąć ale to przez przypadek, a tak coś się buguje. To samo z niewypałem że rzadko kiedy szybciej podładuje, tak to nie raz po 6 razy muszę klikać by mi wreszcie załadował ludzik broń i to w dodatku od początku. Zresztą... w ogóle jakoś dziwnym zbiegiem okoliczności dość często... za często oczywiście mnie się trafia największa seria niewypałów i zerwań i to przy super exra delux sprzęcie -.-

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    « Odpowiedź #761 dnia: Grudnia 08, 2012, 21:45:15 »
    Witam kiedyś o tym pisałem a mianowicie w NW niektóre klany na prywatnych bitwach mają zrobiony specjalny siege, a mianowicie klika się"m" i pokazuje się taka jakby mapa i na niej są flagi na tych flagach można się respić.W the deluge można by było to samo zrobić dzięki temu mapy można zrobić bardziej zaawansowane(tam też było,że liczy się punkty zabić było 1300 i kto pierwszy osiągnął 0 ten przegrał).
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #762 dnia: Stycznia 28, 2013, 11:50:14 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 21:39:33 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline laciaty102_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #763 dnia: Lutego 05, 2013, 19:50:49 »
    Było by dużo przyjemniej gdyby nasza postać sama rozpoznawała z której strony atakować (mam na myśli to żeby unikała atakowania przyjaznych jednostek/graczy) to pozwoliło by na używani np. berdyszy w szyku - a to by bardzo pomogło piechocie rzeczpospolitej, i rosyjskiej, zapobiegło przypadkowym team killom itp.

ps. w singlu jak sie jest w karczmie i zaatakuje się kogoś to nasza postać zatrzymuje atak, gdyby zamiast zatrzymywać atakowała z innej strony(np z góry)- może to by była jakaś podpowiedź?

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #764 dnia: Lutego 05, 2013, 19:58:37 »
    Było by dużo przyjemniej gdyby nasza postać sama rozpoznawała z której strony atakować (mam na myśli to żeby unikała atakowania przyjaznych jednostek/graczy) to pozwoliło by na używani np. berdyszy w szyku - a to by bardzo pomogło piechocie rzeczpospolitej, i rosyjskiej, zapobiegło przypadkowym team killom itp.

ps. w singlu jak sie jest w karczmie i zaatakuje się kogoś to nasza postać zatrzymuje atak, gdyby zamiast zatrzymywać atakowała z innej strony(np z góry)- może to by była jakaś podpowiedź?

To może niech postać sama z siebie chodzi, atakuje, blokuje i strzela? Bo przecież gracz może się zgubić, nie trafić w przeciwnika, nie zablokować poprawnie ciosu....
    Nie ma czegoś takiego jak przypadkowy team-kill. Jest tylko głupi(lub umyślny) team-kill.