Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 381503 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #810 dnia: Stycznia 11, 2012, 18:11:47 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:15:11 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #811 dnia: Stycznia 11, 2012, 18:15:02 »
    Odnośnie kopi husarskich, uważam że powinny zostać usunięte wersje bez flag.
    Oczywiście, jak to powiedział Warszawiak, należy przedłużyć proporce.

Moim zdaniem powinny zostać wersje bez, ponieważ w czasie wojny o takich rzeczach często się nie myśli.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #812 dnia: Stycznia 11, 2012, 18:24:44 »
    Akurat kopie husarskie fundowane były przez króla i na froncie ich nie strugano, tak więc nie było fuszerki. Również obstaje za usunięciem wersji bez proporca.
    Co do dodania nowych jednostek:
    Tak, ale jedynie jako uzbrojenie. Lekka kawaleria zyskałaby po prostu nowe ciuchy. Trzeba by jednak nie brać aż nadto egzotycznych tatarskich ciuszków, żeby w razie pomieszania przez kogoś aż tak ostro nie rzucało się w oczy. Krótko mówiąc, bez żadnych łachów z kawałka płótna. Jedynie porządny sprzęcik:D
    Sława!

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #813 dnia: Stycznia 11, 2012, 18:27:47 »
    Akurat kopie husarskie fundowane były przez króla i na froncie ich nie strugano, tak więc nie było fuszerki. Również obstaje za usunięciem wersji bez proporca.

W czasie potopu jak Król uciekł z kraju na pewno husaria martwiła się o kawałek materiału. Po drugie wersja bez nie zawadza aż tak bardzo, a daje możliwości.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #814 dnia: Stycznia 11, 2012, 18:28:28 »
    Odnośnie kopi husarskich, uważam że powinny zostać usunięte wersje bez flag.
    Oczywiście, jak to powiedział Warszawiak, należy przedłużyć proporce.
    Nie widzę powodu by je zmieniać. Długość jest raczej ok, nie jest to najdłuższa kopia, ale kopie husarskie były rożnej długości, a taka długość w modyfikacji się sprawdza.

Z innej beczki:
    Zabrałem się za poprawianie szwedów:
    (click to show/hide)
    Lekkich pancerzy jest w tej chwili 14 w tym dwa w innych kolorach dla polskich rajtarów i jeden dla polskiego inżyniera.

Planuję jeszcze 8 +/-2

Planuję też ciemny dla rajtara.

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #815 dnia: Stycznia 11, 2012, 18:33:45 »
    Ładnie bartus :) Szczególnie podoba mi się ten brązowawy... Kojarzy mi się z Willem Turnerem, ale dla szwedów może być ;)
    Co do kopii wydłużanie ich jest pomysłem niezbyt mądrym (i tak są dłuuugie), a wersja bez proporca jest jakimś urozmaiceniem...

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #816 dnia: Stycznia 11, 2012, 18:39:00 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:17:27 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Kasztelan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • znacie mnie jako blood_Kasztelan lub Sierzant_PL
    « Odpowiedź #817 dnia: Stycznia 11, 2012, 18:42:15 »
    Ładnie , ładnie a najładniej to wyszedł mundurek rajtara ;)

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #818 dnia: Stycznia 11, 2012, 19:16:42 »
    Najlepszy ten niebieski strój, tamten stary za bardzo pogrubiał zadek.
    Vivat Pomerania!

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #819 dnia: Stycznia 11, 2012, 19:40:52 »
    Ładnie bartus :) Szczególnie podoba mi się ten brązowawy... Kojarzy mi się z Willem Turnerem, ale dla szwedów może być ;)
    Co do kopii wydłużanie ich jest pomysłem niezbyt mądrym (i tak są dłuuugie), a wersja bez proporca jest jakimś urozmaiceniem...

Nie jestem pewien, ale propozycja dotyczyła chyba długości proporca, a nie samej kopii ;)

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #820 dnia: Stycznia 11, 2012, 19:45:25 »
    1 W mniejszości są ludzie, którzy chcą tylko machać szabelką i nie patrzeć na szczegóły, które właśnie budują sławe i znakomitość modów. Jeżeli mod ma zyskiwać nowych ludzi nie związanych z M&B musi być historyczny.
    2 Historii nie zmienisz, chyba ze wyjedziesz do Rosji i dojdziesz tam do władzy. Dodam ze na razie tylko ty jesteś zdecydowanie na nie.
    3 Tylko tobie.Radzę przeczytać całą dyskusje, dokładnie. Poza tym twoja wypowiedz nie zawiera żadnych merytorycznych argumentów.
    1 W zdecydowanej większości, głównym zadaniem tego moda, jest zapewniac wspaniałą rozrywkę, a nie uczyc historii. BALANS I GRYWALNOŚC przede wszystkim :)
    2 Tak samo jak w 1, od pełenj zgodności Historycznej ważniejsze jest zbalansowanie frakcji.
    3 Nie tylko jemu, ale mi też i wielu innym ludziom.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #821 dnia: Stycznia 11, 2012, 19:47:15 »
    Hm... A mnie akurat te stroje nie pasują. W każdym razie, na pewno starsze wersje są od nich lepsze. W stroju jagera w ogóle nie ma kontrastu między spodniami a koszulą, wygląda to pokracznie. Oba stroje są za wąskie w talii, jakby należały do jakichś chuderlaków. Uważam, że te po prawej są sporo ładniejsze. :p
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #822 dnia: Stycznia 11, 2012, 20:01:32 »
    Nowe są super. Stare, jak ktoś już wspomniał, miały okropnie wielki zadek. ;P Proporcje też mają znacznie lepsze i założę się, że dużo lepiej będą pasowały do nowego modelu głowy. ;)

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #823 dnia: Stycznia 11, 2012, 21:22:56 »
    Nowego modelu głowy?

@Down
    Michał, chodzi Ci o to:
    Proporcje też mają znacznie lepsze
    Dostrzegasz różnicę między proporcem a proporcją?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2012, 21:34:59 wysłana przez Raddeo »
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Michał Warszawiak

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • 4pp_XW_KprGr_WarszawiaK
    « Odpowiedź #824 dnia: Stycznia 11, 2012, 21:31:13 »
    Dedal coś musiało się tobie pokiełbasić :)
    Proporzec to flaga na końcu kopi :)
    Nie wiem jak inaczej to wytłumaczyć .