Ok. Poszło...ale nadal są błędy w ekwipunku. Na szybko sprawdziłem Rajtarów polskich i szwedzkich. Więc polski ma dwie szkapy do wyboru ( nie ma szału, ale źle nie jest, liczyłem na konia Pancernych, ale staty mają podobne ).
Do rzeczy. Szwedzki Rajtar ma 3 konie do wyboru z czego drugi w kolejności jest tańszy, a lepszy niż ten 3 , a nawet lepszy niż jakikolwiek koń jednostek polskich, czy innych szwedzkich.
Jeszcze luźne przemyślenia. Kirasjer ma "Silnego polskiego konia" ( dobra szkapa, jak najlepszy koń pancernych ), a tego konia nie ma polski Rajtar ( polski - więc niby mógłby być ). Dobra, dwa ostatnie konie pancernych , w sumie różnią się znacznie tylko atakiem ( prędkość taka sama, zwrotność z małą różnicą ), a różnica w cenie to 550. Chyba trochę znaczna ( bardziej stonowane to jest np u Rajtarów szwedzkich 500 - 800 ). Proponowałbym może 350 -700, 400 -800 ? Nie wiem. W sumie to nie widzę sensu przepłacania za takiego samego konia.
Hajduk. 3 karabiny do wyboru. Drugi z kolei karabin ma celność 68 ( nie za dużo? ), natomiast trzeci, najdroższy tylko 53. W sumie ten ostatni zadaje większe obrażenia, ale różnica w szybkości to...2 punkty. Jednak dla siebie chyba wybrałbym drugi- celniejszy ( wydaje mi się lepszy - w sumie nie wiem jakie kryterium przyjąć przy osądzaniu lepszy / gorszy ).
Dragon. Karabinów dostępnych jest 5 z czego począwszy od trzeciego w górę są coraz mniej celne. Szybkość tu chyba nie była brana pod uwagę bo są totalnie pomieszane.