Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Błędy, bugi - link do systemu raportowania błędów w pierwszym poście!  (Przeczytany 118000 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Błędy, bugi - link do systemu raportowania błędów w pierwszym poście!
    « Odpowiedź #270 dnia: Lutego 13, 2012, 23:03:24 »
    Shamble, poczekajcie do następnej wersji WSE. Jest szansa, że zostanie to naprawione.

Offline Ans

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #271 dnia: Lutego 13, 2012, 23:27:05 »
    Boty przeładowują broń w galopie. Teraz to zauważyłem gdyż raczej nie grałem do tej pory z botami. Polski Rajtar na mapie Zbaraż w trybie DM.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #272 dnia: Lutego 13, 2012, 23:31:57 »
    Biegają też celując z muszkietów, nie kucają i nie nastawiają piki... Tak ma być. Przynajmniej na razie. Skryptowanie AI to obecnie nie jest priorytet. Wiem, że niektóre rzeczy mogą razić, ale obecnie bardziej skupiam się nad ludzkimi graczami i optymalizacją pod tym względem. To jest najważniejsze. Później przyjdzie czas na zabawę z botami (oby) i próbę nauczenia ich czegokolwiek.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #273 dnia: Lutego 14, 2012, 07:07:13 »
    A co z tą bronią przy spawnie? Bo mnie to denerwuje. Mieszczę się w funduszach, a i tak wywala mnie z badziewiem. To jest drażniące.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #274 dnia: Lutego 14, 2012, 23:02:23 »
    Niuch niuch. Mamy nowego buga. Ucieszycie się xD. Drzewa latają, mimo włączonego Edit Mode! Właśnie jestem na zagranicznym serwerze, graliśmy na randomowej mapie i część drzew swobodnie dryfowała w powietrzu. Co ciekawe, na normalnych mapach błąd nie wystąpił. Spytałem na czacie czy reszta graczy też widzi latające drzewa - tak, mimo, że mieli włączony edit mode. Prawdopodobnie błąd jest związany z mapami generowanymi losowo. Przydałoby się to sprawdzić i naprawić.
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Ans

• Użytkownik
    « Odpowiedź #275 dnia: Lutego 15, 2012, 22:14:06 »
    Dziś grając w oblężenie ( RON+Sicz vs Sicz+Chanat ) byłem w drużynie RON. Przy zmianie rundy auto-balans przerzucił mnie do przeciwnego teamu, z tym , że nie przypisał chyba do żadnej konkretnej frakcji ( ani nie dał frakcji do wyboru ). W każdym razie będąc w drużynie Sicz+Chanat miałem w dalszym ciągu do wyboru jednostki RON ( co uniemożliwiało respawn ). Nie zmieniło się to przy manualnym wyborze którejś z frakcji z sojuszu Sicz+Chanat. Respawnowałem się dopiero jak wróciłem do teamu z którego mnie wywaliło.

« Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2012, 22:23:22 wysłana przez Ans »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #276 dnia: Lutego 15, 2012, 22:45:38 »
    Niuch niuch. Mamy nowego buga. Ucieszycie się xD. Drzewa latają, mimo włączonego Edit Mode! Właśnie jestem na zagranicznym serwerze, graliśmy na randomowej mapie i część drzew swobodnie dryfowała w powietrzu. Co ciekawe, na normalnych mapach błąd nie wystąpił. Spytałem na czacie czy reszta graczy też widzi latające drzewa - tak, mimo, że mieli włączony edit mode. Prawdopodobnie błąd jest związany z mapami generowanymi losowo. Przydałoby się to sprawdzić i naprawić.

Nie ciesz się, to nie nowy bug. Wiemy o nim od listopada. :)

Dziś grając w oblężenie ( RON+Sicz vs Sicz+Chanat ) byłem w drużynie RON. Przy zmianie rundy auto-balans przerzucił mnie do przeciwnego teamu, z tym , że nie przypisał chyba do żadnej konkretnej frakcji ( ani nie dał frakcji do wyboru ). W każdym razie będąc w drużynie Sicz+Chanat miałem w dalszym ciągu do wyboru jednostki RON ( co uniemożliwiało respawn ). Nie zmieniło się to przy manualnym wyborze którejś z frakcji z sojuszu Sicz+Chanat. Respawnowałem się dopiero jak wróciłem do teamu z którego mnie wywaliło.

Zlokalizowane i (mam nadzieję) wyeliminowane. Dzięki.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #277 dnia: Lutego 15, 2012, 23:12:46 »
    A ja taki mały, szybki i przyjemny xd
    Noże wbijają się odwrotnie. Wchodzi rękojeść, wystaje ostrze. Niby szczegół, ale jak się biega z takim nożem w klacie to głupio wygląda xd
    Sława!

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #278 dnia: Lutego 16, 2012, 08:31:47 »

Ja tam widze skaczące i "zmieniające wysokośc" drzewa na większości map(Ruiny, Zbaraż i kilka tam innych)

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #279 dnia: Lutego 16, 2012, 09:13:46 »
    Unoszą się w powietrzu? Jeśli tak to włącz Edit Mode. Jeśli stoją na ziemi i tylko się ruszają,  to to jest najnowszy ficzer :)

Daedal, zniszczyłeś mi całą zabawę ;( da się to naprawić?
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #280 dnia: Lutego 16, 2012, 15:53:37 »
    Nie wiem, czy to bug, czy ja coś źle robię, więc zamiast raportować w bugtrackerze, napiszę tu.

Nie mogę oddalać polli. Niezależnie od tego, czy kliknę raz (nic się wtedy nie dzieje) czy dwa (wtedy oddaję normalny głos), poll trwa nadal.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #281 dnia: Lutego 16, 2012, 15:56:45 »
    Coś tam się zacina. Też nie zawsze u mnie to działa. Przyjrzę się, co może być z tym nie tak. Jeśli dalej będzie nawalać, przeniosę te funkcje admina na oddzielne klawisze (f6 i f7?).
    « Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2012, 16:08:31 wysłana przez Daedalus »

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #282 dnia: Lutego 16, 2012, 16:54:07 »
    A ja mam takiego baboła że po zmianach mapy (najczęściej na inv) wyskakuje mnie takie cuś
    (click to show/hide)
    i nie mogę wybrać frakcji, nie mogę zrobić kompletnie nic poza alt+TAB i menadżer zadań, albo alt+f4...
    Czasem jest jeszcze ciekawszy bug, a mianowicie po załadowaniu mapy wyświetla listę użytkowników na której jestem tylko ja...
    Również nie można nic zrobić poza wyłączeniem Warbanda... :/

Offline Kasztelan

• Użytkownik
    • znacie mnie jako blood_Kasztelan lub Sierzant_PL
    « Odpowiedź #283 dnia: Lutego 16, 2012, 20:37:33 »
    Też tak mam zwłaszcza przy wyborze ekwipunku/jednostki.

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #284 dnia: Lutego 17, 2012, 19:39:16 »
     Nie wiem czy to tu ale napiszę tu.

O cenach:
     Wybierając arkebuzera podstawowy pancerz (chyba +2, +1) kosztuje 250, podczas gdy następny pancerz (+8, +2) również 250. Jak mniemam podstawowy miał być darmowy.
     Polska amunicja. Pierwsza darmowa jest jej 18 i +2 do obrażeń, podczas gdy za drugą trzeba wybulić 200 golda, jest jej 12 i +1 do obrażeń.

Literówka na inwazji. ,,Czas pozostały do następnej roundy,,.