Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)  (Przeczytany 329592 razy)

Opis tematu:

Offline pieseł

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Odp: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)
    « Odpowiedź #1920 dnia: Stycznia 05, 2015, 19:10:40 »
    po 1 nick to nie all po 2 nie rzucam się po 3 grałem w większość tych modów co podali i to są gnioty (jestem wybredny co do modów) nie moja wina że jestem taki a nie inny jeśli kogoś uraziłem to przepraszam :)

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #1921 dnia: Stycznia 05, 2015, 19:19:43 »
    po 1 nick to nie all

Wiesz, język polski nie jest taki zły i proszę, jak rozpoczynasz zdanie po polsku, to dalszą część też pisz w tym języku, bo taka pisownia powoduje ból oczu większy niż p0kem0n145te p15m0.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline szaikan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1922 dnia: Stycznia 05, 2015, 23:12:57 »
    Hej ;) możecie mi polecić jakiegoś moda  do warbanda z mapą europy? tak w okresie 1200 roku. Tylko żeby był po polsku lub było by spolszczenie do niego. Znam angielski ale przyjemniej mi się gra po polsku ;) Grałem w AD1257 ale nie mogłem zdobyć miasta bo żołnierze się bugowali. Fajnie żeby była podróż morska i rozbudowany system rozbudowy miast i wiosek.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1923 dnia: Stycznia 06, 2015, 01:24:06 »
    Jaki dokładnie jest ten problem z AD1257? Generalnie lepiej sobie jakoś z nim poradzić, bo AD1257 to w sumie najlepszy ze średniowiecznych modów traktujących o całej Europie i ogólnie jeden z najlepszych modów. Na pewno masz najnowszą wersję(1.03?)
    Jest mod Europe 1200, ale to jest gorszy mod, znacznie bardziej niedokończony niż AD1257, generalnie to jest beta więc słabo

Generalnie chyba czujesz jakie to jest wielkie przedsięwzięcie zrobić historycznego moda traktującego o całej Europie w XII-XIII wieku, stąd ich tak mało, nawet te "tylko" o kawałku Europy nie są kończone(Bloo Blood, Rus XIII century). Poza tym ten okres jest zbyt podobny do "calradyjskiego", więc jest przesyt. Jeśli ci nie przeszkadza brak mapy Europy, to graj we Florisa(ten jest chyba prawie cały po polsku) albo Silverstaga. A jeśli nie przeszkadza ci, że akcja dzieje się w VII wieku i w Brytanii, to jest świetny Brytenwalda.
    Ewentualnie graj w mody do Medievala TW 1 albo 2 albo w Crusader Kings :P

Offline szaikan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1924 dnia: Stycznia 06, 2015, 15:32:11 »
    Gdy atakuję miasto to pod koniec bitwy kilku żołnierzy wroga buguje się na Spawnie. Ciągle tam stoją a nie mogę do nich dojść bo na przejściu jest niewidzialna ściana i pokazuje się napis "wyjscie z bitwy"  a moi żołnierze biegną do takiego cienkiego okienka i próbują się tam przecisnąć. jeśli będę miał czas to dodam screeny

Offline huth

« Odpowiedź #1925 dnia: Stycznia 06, 2015, 15:55:47 »
    A, takie coś.... to pewnie jakieś błędy w lokacji.
    aktywuj cheaty w konfiguracji(jak nie masz) i jak ci się takie coś zdarza używaj [ctrl]+[F4], to zadaje obrażenia pojedynczym jednostkom. I problem z głowy.

Offline bombastik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1926 dnia: Stycznia 17, 2015, 14:29:19 »
    Witam,

Poszukuję moda sing. dziejącego się w czasach Wojny Secesyjnej.
    Chcę poprowadzić konfederatów do zwycięstwa ;)

Pozdrawaim

Offline huth

« Odpowiedź #1927 dnia: Stycznia 17, 2015, 15:53:16 »
    Hmm jest tylko jeden taki mod i w sumie jedyny słuszny, czyli 1860's Old America
    http://forums.taleworlds.com/index.php/board,235.0.html
    http://www.moddb.com/mods/1860s-old-america
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=8653.0

Oprócz tego polecam świetną grę strategiczną o kawałku wojny secesyjnej, Ultimate General: Gettysburg http://www.ultimategeneral.com/

Offline bombastik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1928 dnia: Stycznia 17, 2015, 15:55:15 »
    Hmm jest tylko jeden taki mod i w sumie jedyny słuszny, czyli 1860's Old America
    http://forums.taleworlds.com/index.php/board,235.0.html
    http://www.moddb.com/mods/1860s-old-america
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=8653.0

Oprócz tego polecam świetną grę strategiczną o kawałku wojny secesyjnej, Ultimate General: Gettysburg http://www.ultimategeneral.com/

Dzięki :)

Offline Janusz Cebula

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1929 dnia: Stycznia 25, 2015, 17:26:23 »
    Witajcie! Szukam realistycznego moda osadzonego w średniowieczu/starożytności. Chcę aby mod nie był tak łatwy, że w 5 minut mam najlepszą zbroję, ma być wymagający. Fajnie gdyby miał pozmieniane zamki, miasta i resztę.
    Gralem już w:
    -Brytenwaldę
    -Europe 1200
    Pozdrawiam i z gory dzięki za pomoc.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #1930 dnia: Stycznia 25, 2015, 17:55:24 »
    Witaj. AD 1257 będzie idealnym wyborem, duży, historyczny i bardzo grywalny.

Offline Dymitr

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    • [NTS]Дмитрий™
    « Odpowiedź #1931 dnia: Stycznia 29, 2015, 05:12:45 »
    Witam

Próbuję rozeznać się który z modów ma najnowszą aktualizacje tzn. który z jest już od dawna rozwijany, grywalny i dalej trwają nad nic prace, niestety zauważyłem że wiele dobrych projektów które były wydane zostały porzucone przez twórców zamiast być kontynuowane i dlatego też chciałbym się zapytać czy modowanie M&B jest tak trudne że w końcu twórcy sobie odpuszczają czy może chodzi o to że zostało wydane nowe DLC do warbanda i zbliża się wydanie banerlord?

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #1932 dnia: Stycznia 29, 2015, 13:26:21 »
    Wiele modów jest po prostu ukończonych, więc nie ma sensu kontynuować prac nad nimi... :)
    Niektóre projekty są porzucane i jest to normalne, w każdej grze spora część modów nie osiąga zamierzonej postaci.

Jeśli chodzi o twoją prośbę to od zawsze był i nadal jest rozwijany Prophesy of Pendor.

Offline huth

« Odpowiedź #1933 dnia: Stycznia 29, 2015, 20:27:31 »
    Witam

Próbuję rozeznać się który z modów ma najnowszą aktualizacje tzn. który z jest już od dawna rozwijany, grywalny i dalej trwają nad nic prace, niestety zauważyłem że wiele dobrych projektów które były wydane zostały porzucone przez twórców zamiast być kontynuowane i dlatego też chciałbym się zapytać czy modowanie M&B jest tak trudne że w końcu twórcy sobie odpuszczają czy może chodzi o to że zostało wydane nowe DLC do warbanda i zbliża się wydanie banerlord?
    Wiesz jak to jest... na początku pomysły, zapał, zbieranie ekipy itd., coś tam się robi, planuje, jakieś bety, alfy, czy "pełne wersje" wydaje, ale z czasem zapał gaśnie, ludzie odchodzą, wychodzą jakieś problemy, których nie ma się już chęci ogarniać, jakieś lepsze platformy do moddingu, w końcu po prostu dochodzą jakieś zmiany w RL, itd., itp. Np. twórca jakiegoś moda prowadził taką poboczną relację jak mu się życie układa, no i w końcu wylądował sam w samochodzie ze swoimi rzeczami i lapem... innemu znów skroili cały samochód z kompem i rzeczami... jeszcze innemu nawet umrzeć się udało. Ot życie.
    Najlepiej wychodzą mody ludzi, którzy mają umiejętności związane z ogólnie 'kodem' i projektowaniem od strony 'technicznej', bo do reszty zawsze się kogoś znajdzie.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1934 dnia: Stycznia 29, 2015, 20:41:33 »
    Najlepiej robić wszystko małymi kroczkami, ja robię Homeland in Fire już trzeci rok i nie mam jeszcze wątku, ani wypuszczonej wersji v. 0.1 (bo wolę pracować w spokoju, zamiast pisać co tydzień, że mod nie umarł, bo zawsze jakiś retard się znajdzie, co będzie się o to ciągle pytał), ale postępy są, i to postępy, z jakich jestem zadowolony... Do końca 2016 spodziewajcie się pełnej wersji :P
    Wiesz jak to jest... na początku pomysły, zapał, zbieranie ekipy itd
    Poza tym Dymitr ma już mapę (prawdę mówiąc stoi na bardzo wysokim poziomie, jak na początkującego i osobę, która ledwo zainstalowała Thorgrima to coś świetnego) i chyba muzykę... nie jest tak źle :)