Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)  (Przeczytany 329631 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    Odp: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)
    « Odpowiedź #1965 dnia: Marca 04, 2015, 20:54:16 »
    Po drugie, przejrzałem listę modów, kreci mnie coś w stylu zmiana świata + poważna zmiana mechaniki. Z listy modów najbardziej kręcą mnie Suvarnabhumi Mahayuth, Shogun: Sengoku Jidai, Gekokujo, 1257 AD i Brytenwalda. W sumie podoba mi się też opis wszystkiego, co zawarte we Floris modzie, ale czytsej Caldarii nie chcę. No i żeby było stabilne, nie chce mi się ściągać i testować wszystkiego tylko po to, żeby walczyć z crashami. W skrócie, nadmiar dobrobytu mnie przerasta, proszę o pomoc w wyborze :>

Z tych Łorbednowych modów ukończone i najbardziej stabilne są Bryntenwalda i 1257 AD, ale wymagają od twojego komputera więcej niż Nejtiv.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Mcin

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1966 dnia: Marca 04, 2015, 23:56:10 »
    @ McAbra, przeżyłem psychopatyczne Hotline Miami i obrazoburcze The Binding of Isaac, z tym też może dam radę, chyba wypróbuję :>
    @ZdzisiuDywersant Dzięki za odp., z szybkich pytań to dla pewności gf 9600 Phenom X3 8750 2,45 Ghz i 3 GB ram DDR2 800 mhz przy rozdziałce 1280 x 1024 spokojnie wystarczą, zakładam? Czysty M&B nie był zbyt wymagający i nie mam parcia na full detale. Kusi ten Brytenwald ;)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1967 dnia: Marca 05, 2015, 00:45:14 »
    no tak napisałem posta prawie i mi się wszystko walnęło... to teraz krócej

Brytenwalda i 1257 to super mody, wielkie i bogate. Ale bardzo historyczne i realistyczne. Bryt. jest w mniejszej skali, bardziej 'gęste', dynamiczne i role-playowe, 1257 to wielka skala, hardcore'owy symulator, i ta maaapa. Oba mody są zasobożerne, ale jeśli w szturmach WB nie ścina to będzie dobrze, zawsze możesz spróbować. Mi niespecjalnie odpowiada 1257, bo moim zdaniem taka formuła moda 'grand strategy' nie pasuje do zorientowanego na bohaterze M&B. 'Barbarzyńska' Brytenwalda wypada lepiej imho.
    Z innym niecalradyjskich polecam oczywiście Prophesy of Pendor, niezbyt wymagający i bardzo stabilny mod, ale też już leciwy trochę, jednak broni się swoją 'epickością'.
    Oprócz tego A Clash of Kings, możesz spróbować czy zagrasz komfortowo, bo to 'ciężki' mod.
    Z nowych bardzo godne uwagi jest Nova Aetas, to Calradia, ale odmieniona, rozszerzona, z nowymi miejscówkami i w mocnym klimacie XV wieku, zaawansowany i bogaty mod od twórcy świetnego Europe 1805 II na M&B. Imho to jest taka 'tru' duchowa wersja warbandowa kiedyś powalającego Sword of Damocles z M&B.

Jak zwykle zapomniałem o niezłych polskich modach od Akosmo: Nowa Ojczyzna i Adalonia, to są takie mody dla funu, nie żadne historyczne czy spójne fantasy.
    « Ostatnia zmiana: Marca 05, 2015, 01:03:32 wysłana przez huth »

Offline Mcin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1968 dnia: Marca 05, 2015, 10:57:26 »
    Brytenwalda już się ściąga, dzięki za podpowiedzi :>

Offline arbi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1969 dnia: Marca 09, 2015, 07:58:52 »
    Szukam moda, który by poprawił optymalizacje gry i jeszcze jakiś drugi mod, który by ułatwiał zarządzaniem i wprowadzał nowe bronie, możliwość dalszej walki po śmierci/utracie przytomności itp.

Offline Mathew19951

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1970 dnia: Marca 09, 2015, 10:05:24 »
    Nowa Ojczyzna, jeśli dobrze pamiętam również Brytenwalda, a jeśli ona, to i Imperium Romanum (dawno nie grałem i usunąłem, bo parę innych rzeczy mnie wkurzało, głównie brak kawalerii - ale mod ogólnie polecany i grywalny).

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1971 dnia: Marca 09, 2015, 12:13:34 »
    Brytenwalda na pewno nie poprawia 'optymalizacji' gry :P Takie mody mają dwa razy większe wymagania niż podstawka
    Pod względem nie obciążania kompa i wielu dobrych feature'ów to Silverstag.

Offline D3vitt

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1972 dnia: Marca 30, 2015, 20:01:46 »
    Szukam moda który głównie skupia się na zadaniach i fabule, najlepiej coś z okresu "pośredniowiecznego" albo fantasy (narazie gram w Kościuszko Uprising, ale często crashuje i jest trochę niedopracowany).
    « Ostatnia zmiana: Marca 31, 2015, 17:22:00 wysłana przez D3vitt »

Offline SulejmanArslan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1973 dnia: Kwietnia 30, 2015, 16:12:42 »
    Szukam moda, najlepiej polskiego lub spolszczonego, gdzie mogłbym zmienić nazwy miast najlepiej przed rozgrywką.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1974 dnia: Kwietnia 30, 2015, 16:39:09 »
    Zmień sobie w spolszczeniu i keep playin' native jeśli tylko o to ci chodzi.

Offline kubas246

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1975 dnia: Kwietnia 30, 2015, 21:21:22 »
    Pamiętam, że do M&B był mod, gdzie po jakimś czasie następowała wielka inwazja nieumarłych. Nie pamiętam nazwy, nie wiem czy to do Warbanda czy "podstawki". Mógłby ktoś podać nazwę tego moda/link do tego moda? Ew. jeśli to był do podstawki to zna ktoś mod o tym samym motywie, ale do Warbanda?

Offline Mathew19951

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1976 dnia: Kwietnia 30, 2015, 23:23:52 »
    Możliwe, że chodzi Ci o Solid&Shade na podstawkę:

Offline kubas246

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1977 dnia: Maja 01, 2015, 01:11:18 »
    Nie ma nic w tych klimatach na warbanda?

Offline Mathew19951

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1978 dnia: Maja 02, 2015, 00:44:17 »
    Z tego co ja się orientuję - nie. E/w "Phantasy Calradia" - dodaje do rozgrywki kilka małych frakcji fantasy, m.in. właśnie nekromantów, możliwość zostania liszem i takie tam.

Offline Szynsz

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1979 dnia: Maja 04, 2015, 21:43:58 »
    Czy jest do Warbanda jakiś mod zmieniający grę w uniwersum Gwiezdnych Wojen? Chodzi mi o coś takiego jak Star Wars Conquest do pierwszego M&B. Chodzi mi oczywiste o modyfikacjie singla