Miałem dzisiaj okazję zagrać w Star Wars Conquest i szczerze powiedziawszy modyfikacja jest całkiem dobra, ale czuć, że to jeszcze nie jest to. Ja na przykład przez tę godzinę rozgrywki, jeszcze nie skumałem jak używać mocy.
Tak jak już napisałem wyżej, modyfikacja jest naprawdę dobra, można się przy niej świetnie bawić i spokojnie mogę ją polecić fanom Gwiezdnych Wojen, jak i osobą szukającym dużego moda do podstawowego M&B. SWC jest samo w sobie trudne. Nie znalazłem żadnego poradnika, ani w wersji angielskiej, ani w wersji polskiej (może po prostu nie potrafię szukać, a szkoda, bo gdybym zapoznał się z tym modem w dużym stopniu, pewnie spędziłbym przy nim wiele godzin).
TLD to jest modyfikacja, której spokojnie można wystawić ocenę 10/10. BitW nawet nie dorasta do pięt TLD. Jest tylko jeden mały problem... po instalacji TLD, możemy się pożegnać z grą na Nativ, oraz z instalacją jakiegokolwiek innego moda. Kiedy próbowałem zainstalować SWC, sam autor modyfikacji M&B związanej z uniwersum Gwiezdnych Wojen podkreślił, że dla poprawnego działania gry, należy zainstalować na innej ścieżce M&B (w skrócie posiadać dwa, na jednym mod TLD, a na drugim cała reszta).
Mam nadzieję, że przekaz jest w miarę czytelny :P Z racji tego, że jest za 20 druga, powoli przestaję myśleć. Jeżeli ktoś z Was mógłby mi jeszcze zapodać jakieś poradniki do SWC, to byłbym bardzo wdzięczny. Póki co bawię się w TLD, moim elfem łucznikiem z lasów Lothlórien. :D
Pozdrawiam i dziękuję
Agmar