Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)  (Przeczytany 331544 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)
    « Odpowiedź #1485 dnia: Grudnia 04, 2013, 19:27:53 »
    TLD na M&B, BitW na WB

Offline Onion Spartan

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • Mi casa es su casa, będę bawił się jak szejk
    « Odpowiedź #1486 dnia: Grudnia 04, 2013, 19:38:50 »
    Okej, dzięki. Czyli zasysam zaraz Blood in the West. Hmmm, szkoda tylko, że sobie nie zagram. Ale co tam, lepiej już mieć pobranego, co nie?

Znowu krzyczą, "co to za świńskie tracki, łaki?"
    A kto potrafi czytać chińskie znaki, he?

Offline huth

« Odpowiedź #1487 dnia: Grudnia 04, 2013, 22:50:07 »
    Yhmmm a po co?
    BitW to kiepski mod. Za to TLD jest jednym z najlepszych, więc jak nie grałeś w niego, to polecam.

Offline Agmar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1488 dnia: Grudnia 05, 2013, 01:43:45 »
    Miałem dzisiaj okazję zagrać w Star Wars Conquest i szczerze powiedziawszy modyfikacja jest całkiem dobra, ale czuć, że to jeszcze nie jest to. Ja na przykład przez tę godzinę rozgrywki, jeszcze nie skumałem jak używać mocy.

Tak jak już napisałem wyżej, modyfikacja jest naprawdę dobra, można się przy niej świetnie bawić i spokojnie mogę ją polecić fanom Gwiezdnych Wojen, jak i osobą szukającym dużego moda do podstawowego M&B. SWC jest samo w sobie trudne. Nie znalazłem żadnego poradnika, ani w wersji angielskiej, ani w wersji polskiej (może po prostu nie potrafię szukać, a szkoda, bo gdybym zapoznał się z tym modem w dużym stopniu, pewnie spędziłbym przy nim wiele godzin).

TLD to jest modyfikacja, której spokojnie można wystawić ocenę 10/10. BitW nawet nie dorasta do pięt TLD. Jest tylko jeden mały problem... po instalacji TLD, możemy się pożegnać z grą na Nativ, oraz z instalacją jakiegokolwiek innego moda. Kiedy próbowałem zainstalować SWC, sam autor modyfikacji M&B związanej z uniwersum Gwiezdnych Wojen podkreślił, że dla poprawnego działania gry, należy zainstalować na innej ścieżce M&B (w skrócie posiadać dwa, na jednym mod TLD, a na drugim cała reszta).

Mam nadzieję, że przekaz jest w miarę czytelny :P Z racji tego, że jest za 20 druga, powoli przestaję myśleć. Jeżeli ktoś z Was mógłby mi jeszcze zapodać jakieś poradniki do SWC, to byłbym bardzo wdzięczny. Póki co bawię się w TLD, moim elfem łucznikiem z lasów Lothlórien. :D

Pozdrawiam i dziękuję
    Agmar

Offline huth

« Odpowiedź #1489 dnia: Grudnia 05, 2013, 11:20:04 »
    Nie ma może jakichś instrukcji w folderze z modem(jakieś readme)? A może jakieś instrukcje w grze w zakładce 'notes' i game concepts(nie wiem już czy to było na starym M&B :P).
    W każdym razie to nie jest wątek od tych tematów, więc czytaj i pisz w wątkach modów, jest wątek SWC na Tawernie, na Taleworlds, na mbx.streetofeyes i na ModDB...

Offline MichalQ

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1490 dnia: Grudnia 06, 2013, 22:34:40 »
    Szukam moda który zamienił by frakcje na realistyczne państwa i żeby był realistyczny.

Offline huth

« Odpowiedź #1491 dnia: Grudnia 06, 2013, 22:45:19 »
    Następnym razem patrz gdzie zakładasz wątek i czy w ogóle trzeba go zakładać...

Jest lista modów w tym dziale, wyszukaj po tagu 'historyczny', ale na pewno można polecić moda Brytenwalda, który jest jednym z największych, najlepszych i najbardziej realistycznych. Potem np. 1257 AD, Blue Blood, 3 mody amerykańskie od Gabrilduro. A jak chcesz nadal native, ale ulepszoną i urealistycznioną, to Silverstag.

Offline MichalQ

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1492 dnia: Grudnia 06, 2013, 23:48:22 »
    Najbardziej chodzi mi oto żeby była Polska :D i żeby był realistyczny.

Offline huth

« Odpowiedź #1493 dnia: Grudnia 07, 2013, 00:28:15 »
    Polskę masz w 1257 AD. Możesz też spróbować testowej wersji moda Powstanie Kościuszkowskie(w dziale 'Polskie mody' jest)

Offline dziolo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1494 dnia: Grudnia 08, 2013, 05:53:29 »
    Szukam modów wydanych po polsku, czy też spolszczonych, lub jakiegokolwiek moda zmieniającego jedynie mapę z ew. zmianami frakcji z jak najmniejszą liczbą ulepszeń/udziwnień samej gry.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 08, 2013, 06:04:30 wysłana przez dziolo »

Offline huth

« Odpowiedź #1495 dnia: Grudnia 08, 2013, 15:10:50 »
    Na warbanda jest bardzo modów spolszczonych, zwykle są to też niecałkowite spolszczenia lub spolszczenia nieaktualizowane do nowszych wersji moda. Na stare M&B jest nieco lepiej.
    Tylko że sama gra i mody nie wymagają raczej znajomości angielskiego wyższej niż podstawowa(pojedyncze słówka zawsze można sprawdzić), więc te spolszczenia w sumie nie są potrzebne.

Jak nie grałeś w mody Akosmo(Nowa Ojczyzna, Adalonia), to spróbuj, to są polskie mody, patrz dział 'polskie mody'

Offline dziolo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1496 dnia: Grudnia 08, 2013, 20:55:31 »
    W NO już grałem. A jest jakikolwiek mod zmieniający jedynie mapę lub/i frakcje?

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #1497 dnia: Grudnia 08, 2013, 21:09:50 »
    Na podstawkę jest np. Kanyrlia, ale na Warband...
    W ogóle nie wiem czy są takie mody, zazwyczaj jeśli ktoś zmienia mapę to nie poprzestaje na tym, tylko wprowadza więcej zmian.
    Łatwiej będzie, jeśli powiesz co ci przeszkadza, nowe przedmioty, jednostki? Czy chodzi o mechanikę gry?

Offline huth

« Odpowiedź #1498 dnia: Grudnia 09, 2013, 01:27:57 »
    Ja nie wiem, czy ludzie naprawdę nie potrafią się zadowolić PoPem, Brytenwaldą, Silverstagiem i masą innych modów historycznych i fantastycznych? Albo poszukać samemu?

Offline Onion Spartan

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • Mi casa es su casa, będę bawił się jak szejk
    « Odpowiedź #1499 dnia: Grudnia 09, 2013, 14:54:01 »
    Ja nie wiem, czy ludzie naprawdę nie potrafią się zadowolić PoPem, Brytenwaldą, Silverstagiem i masą innych modów historycznych i fantastycznych? Albo poszukać samemu?
    Bo oni szukają modów "Bógiweco". Pokroju GTA V i Battlefield 4...

Znowu krzyczą, "co to za świńskie tracki, łaki?"
    A kto potrafi czytać chińskie znaki, he?