Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)  (Przeczytany 329529 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline barti2287

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)
    « Odpowiedź #1470 dnia: Listopada 25, 2013, 17:34:31 »
    Witam, szukam jakiegoś mocno dopracowanego moda. Oto moje kryteria:

1. Znudziła mi się mapa z native, najlepiej, gdyby było coś wyjątkowego.
    2. Grałem we Florisa, Brytenwaldę i PoP-a, więc o nich mi nie piszcie.
    3. Nie chcę czegoś takiego jak Brytenwalda, gdzie jest ogrom malutkich frakcji i nie można się połapać o co chodzi (lubię duże mapy... brytenwalda byłaby idealna, ale z 8, max 10 dużymi frakcjami...)
    4. Fajnie by było, gdyby była jakaś inna ścieżka dźwiękowa, wymiotować mi się chce za każdym razem gdy uruchamiam nativ-a :(.
    5. Muszą być jakieś opcje ulepszające rozgrywkę (jak np. Floris, który jest dosłownie składanką modów).
    6. Wersja językowa może być angielska, nie robi mi to różnicy.

Wiem, że wymagam dużo, ale dlatego piszę tutaj, zamiast spędzać godziny na szukaniu moda, który może nie istnieć. Ogólnie, jak najbardziej różniący się od native, coś nowego.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1471 dnia: Listopada 25, 2013, 18:34:49 »
    Witam serdecznie,
    Istnieje jakiś mod, który ukazuje nam wojnę trzydziestoletnią/północną? Najlepiej żeby były państwa takie jak Szwecja, Rosja i Rzeczpospolita. Nie piszcie mi tu o wfas bo to nawiązuje do czegoś zupełnie innego.
    Nie znam takiego moda. Jak chcesz coś jakby pośredniowiecznego(ale ahistorycznego), to jest the eagle and the radiant cross, wersja na M&B i też port na warbanda.

Witam, szukam jakiegoś mocno dopracowanego moda. Oto moje kryteria:

1. Znudziła mi się mapa z native, najlepiej, gdyby było coś wyjątkowego.
    2. Grałem we Florisa, Brytenwaldę i PoP-a, więc o nich mi nie piszcie.
    3. Nie chcę czegoś takiego jak Brytenwalda, gdzie jest ogrom malutkich frakcji i nie można się połapać o co chodzi (lubię duże mapy... brytenwalda byłaby idealna, ale z 8, max 10 dużymi frakcjami...)
    4. Fajnie by było, gdyby była jakaś inna ścieżka dźwiękowa, wymiotować mi się chce za każdym razem gdy uruchamiam nativ-a :(.
    5. Muszą być jakieś opcje ulepszające rozgrywkę (jak np. Floris, który jest dosłownie składanką modów).
    6. Wersja językowa może być angielska, nie robi mi to różnicy.

Wiem, że wymagam dużo, ale dlatego piszę tutaj, zamiast spędzać godziny na szukaniu moda, który może nie istnieć. Ogólnie, jak najbardziej różniący się od native, coś nowego.
    ad 3. No wiesz, w końcu to mod historyczny, głupio byłoby sztucznie zaniżać liczbę frakcji, ale fakt, że dla kogoś kto nie liznął historii z tamtego okresu jest to totalny chaos :)

Wprawdzie to nadal native, ale Silverstag jest bardzo dobry i świeży.
    Kurczę bardzo dużo ciekawych modów ma jednak mapę native :P (Light&Darkness, Blood and Steel, Phantasy Calradia)... No to zostają inne historyczne(np. amerykańskie od Gabrilduro) no i fantasy: The Gathering Storm, A Clash of Kings, Warsword Conquest, Adalonia, The Eagle and the Radiant Cross, ale nie wiem czy wszystkie są aż tak dobre... Zostają jeszcze różne bardzo dobre mody na M&B..
    Masz wątek z listą modów, forum Taleworlds też, to szukaj.

Offline tomsik13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1472 dnia: Grudnia 01, 2013, 12:16:24 »
    Siemanko panowie, szukam modzika z czasów husyckich (pewnie nie bd ale warto spytać). Sam gram w A.D 1257 i jestem zajebiście z niego zadowolony :D

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #1473 dnia: Grudnia 01, 2013, 12:56:24 »
    Jeszcze z czasów wcześniejszych od A.D 1257 jest Europe 1200 i Blue Blood, a z póżniejszych czasów 16th Century. Były wszakże próby zrobienia modu Hussite Wars Mod, ale projekt upadł 5-6 lat temu, to chyba jeszcze na podstawkę miało być, ale nie jestem pewien.

Offline SirPytong

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1474 dnia: Grudnia 01, 2013, 13:24:17 »
    Witam!
    Szukam moda, który dodałby wieksze mozliwosci dowodzenia np: salwa na rozkaz, dwuszereg. Mapa i wszystko inne ma byc po staremu :)

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #1475 dnia: Grudnia 01, 2013, 15:17:54 »
    Witam!
    Szukam moda, który dodałby wieksze mozliwosci dowodzenia np: salwa na rozkaz, dwuszereg. Mapa i wszystko inne ma byc po staremu :)

The Eagle and The Radiant Cross http://forums.taleworlds.com/index.php/board,95.0.html ( link do Talewords, na Tawernie nie ma o tym strony )

Brytenwalda ( nowe formacje, ale zmieniona mapa i nowe frakcje - dosyć trudny mod, początek był dla mnie czasami morderczy )
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=5676.0

Native Expansion ( stara mapa i frakcje, ale zmienione drzewko jednostek i parę innych nowości ) http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=13240.0

Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #1476 dnia: Grudnia 01, 2013, 16:41:31 »
    The Eagle and The Radiant Cross http://forums.taleworlds.com/index.php/board,95.0.html ( link do Talewords, na Tawernie nie ma o tym strony )
    Jak to nie ma? :)
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=791.0

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #1477 dnia: Grudnia 01, 2013, 18:08:41 »
    Ale ten link, który podałeś jest na podstawowe mount&blade, a mu chodzi chyba o warbanda. Ale polecam ściągnąć tego moda - dużo frakcji, broń palna, wzorowanie się na prawdziwych państwach, artefakty ( te unikalne bronie np. Rosebud ) oraz ogrom nowych jednostek.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Onion Spartan

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • Mi casa es su casa, będę bawił się jak szejk
    « Odpowiedź #1478 dnia: Grudnia 02, 2013, 13:10:21 »
    Ale ten link, który podałeś jest na podstawowe mount&blade, a mu chodzi chyba o warbanda. Ale polecam ściągnąć tego moda - dużo frakcji, broń palna, wzorowanie się na prawdziwych państwach, artefakty ( te unikalne bronie np. Rosebud ) oraz ogrom nowych jednostek.
    A spolszczenie jest?

Znowu krzyczą, "co to za świńskie tracki, łaki?"
    A kto potrafi czytać chińskie znaki, he?

Offline Agmar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1479 dnia: Grudnia 04, 2013, 00:00:53 »
    Cześć!

Poszukuję jakiegoś fajnego moda do Warband'a, który wprowadzi rozgrywkę w świat fantasy. Chodzi mi o mody typu: Adalonia (swoją drogą, bardzo mi się podoba), Blood in the West (grałem i jak dla mnie to nic szczególnego), oraz The Last Days, który również jest modem w świecie LOTR'a, aczkolwiek moim zdaniem jest bardziej dopracowany od Blood in the West. Czekam na propozycje.

Dziękuję i pozdrawiam
    Agmar.

Offline huth

« Odpowiedź #1480 dnia: Grudnia 04, 2013, 00:58:20 »
    lol, no oczywiście TLD jest bardziej dopracowane, przecież to jeden z największych i najlepszych modów na stare M&B, dorównujący tym modom na WB nieco powyżej średniej.
    Z M&B warto jeszcze zainteresować się Wedding Dance i Sword of Damocles(konwersja na WB to już nie to samo), może też Solid and Shade(horror), Revenge of the Berserk(na podstawie mangi), może też Chaos War i Expanded Gameplay III.

A na WB:
    Prophesy of Pendor - unikalny świat fantasy, którego nigdzie indziej nie znajdziesz, bardzo dobrze wykonany duży mod(na M&B jest też starsza wersja tego moda)
    Light&Darkness - nie wiem jaki dokładnie jest setting, ale to dość ciekawy mod ze względu na feature'y i jakąś tam fabułę liniową(tak samo na M&B jest starsza wersja)
    The Gathering Storm - mod na podstawie jakiegoś cyklu fantasy Koło Czasu, całkiem duży, jakiś system czarów też jest
    Phantasy Calradia - dość nowy mod, dość różnorodny, też jest jakiś system magii i inne zapożyczenia z rpgów
    The Eagle and the Radiant Cross - konwersja moda oryginalnie na M&B, unikalny świat pseudohistorycznych XVI-XVII nacji z domieszką steampunku(!)
    Warsword Conquest - nie wiem jak bardzo ten mod jest dokończony, bo jakaś wersja pierwszego etapu tworzenia jest, w każdym razie - to świat Warhammer Fantasy.
    edit: jeszcze w sumie wypada wspomnieć o A Clash of Kings, czyli modu na podstawie drugiego tomu serii Pieśń Lodu i Ognia, ale w sumie to tak jak w pierwszych tomach mało czuć w tym fantasy, raczej alternatywne średniowiecze

Więcej opisów i linki masz w podwieszonym w tym dziale wątku "Nowa lista modów".

Offline Agmar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1481 dnia: Grudnia 04, 2013, 13:34:23 »
    Dzięki za wszystkie propozycje :D chciałem spróbować zagrać w Prophesy of Pendor, ale niestety coś się dzieje z Nexus'em i nawet jak wyłączam wszystkie blokady typu AdBlocker, to i tak nie mogę pobrać pliku... naprawdę nie wiem co się z tym dzieje, ale może kiedyś mi się uda :P

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
    Agmar

P.S.
    Jeszcze widziałem jakąś modyfikację związaną ze światem HoMM 3, ale niestety nie wiem czy jest on ukończony i można go pobrać.
    Obecnie szukam jakiejś modyfikacji w świecie SW i na razie znalazłem Bear Force 2, który i tak mi nie działa, ponieważ nie wyszukuje serwerów. Nie mam zielonego pojęcia, dlaczego tak się dzieje :P

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #1482 dnia: Grudnia 04, 2013, 13:58:54 »
    Jeśli się nie mylę, trzeba się zarejestrować na Nexusie, aby pobrać PoP, ale rejestracja jest darmowa :)

Offline huth

« Odpowiedź #1483 dnia: Grudnia 04, 2013, 14:42:41 »
    Nexus ma w sumie całkiem często jakieś zwiechy...

Jeszcze widziałem jakąś modyfikację związaną ze światem HoMM 3, ale niestety nie wiem czy jest on ukończony i można go pobrać.
    Obecnie szukam jakiejś modyfikacji w świecie SW i na razie znalazłem Bear Force 2, który i tak mi nie działa, ponieważ nie wyszukuje serwerów. Nie mam zielonego pojęcia, dlaczego tak się dzieje :P
    dział o modzie homm jest tu: http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=78.0
    A mod star warsowy single-player jedyny słuszny to Star Wars Conquest na starego M&B, na ModDB jest(no tu też gdzieś jest wątek)
    Aha, a jak grasz w duże mody na M&B to lepsza jest ta wersja gry: http://www.moddb.com/games/mount-blade/downloads/mountblade-1011-fall-2009-enhanced-version

Offline Onion Spartan

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • Mi casa es su casa, będę bawił się jak szejk
    « Odpowiedź #1484 dnia: Grudnia 04, 2013, 19:23:58 »
    (...) oraz The Last Days, który również jest modem w świecie LOTR'a, aczkolwiek moim zdaniem jest bardziej dopracowany od Blood in the West. (...)
    Jest to mod do WB czy M&B?

Znowu krzyczą, "co to za świńskie tracki, łaki?"
    A kto potrafi czytać chińskie znaki, he?