Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)  (Przeczytany 332084 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    Odp: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)
    « Odpowiedź #1455 dnia: Listopada 20, 2013, 17:46:33 »
    Bo Native to po prostu gra podstawowa.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #1456 dnia: Listopada 20, 2013, 17:52:37 »
    Przecież w Warbandzie (Native - podstawowa wersja) chodzi o to, aby wykoksić swojego hirołsa i tak samo jest w wszystkich modach, jakich grałem (trochę ich jest) i nie było tam to zbytnio zmienione, zresztą postać w Native z 1 lvl a z 35 lvl dobrze poprowadzona, ziemia a niebo, tyle, tylko trzeba wekspić ją
    « Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2013, 06:47:25 wysłana przez AdamOr »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1457 dnia: Listopada 20, 2013, 23:00:15 »
    Rany jakieś obrazki tu wlepiają... no na szczęście jest ktoś, kto takie posty może usuwać ( :D)

desther <- w Prophesy of Pendor jest taki crpgowy klimat, że na początku jak ma się pecha, to spotyka się jednego rycerza czy grupkę wojów, co wycinają wszystkich naszych ludzi, potem się powoli staje mocnym, a jak już się dojdzie do profitów z przyjaźni z Noldorami i korzyści z wykorzystania Qualis gemów, to jest się odrzutową maszynka do mięsa(no ale headshot to headshot...). Ale w sumie też w nie-fantasy Brytenwaldzie tak jest, choć może było, bo nie wiem jak teraz, ale jak już się wygra zbroję wilka(przed 1.4 dało się względnie łatwo), ma się dobrą broń i konia, to jest się w sumie prawie nietykalnym.
    Generalnie w wielu modach jest taka ścieżka 'od zera do bohatera', tylko fun zależy od tego jak są rozbudowane i ile ma się w tym swobody.

Offline Gromowladny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1458 dnia: Listopada 20, 2013, 23:54:44 »
    Witam, szukam dopracowanego, ukończonego moda regionalnego(nieobejmującego mapy całej Europy) w okresie średniowiecznym. Grałem w Brytenwaldę, która jednak ostatnio mi się znudziła.

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #1459 dnia: Listopada 21, 2013, 06:39:03 »
    @HUtH,
    Już ustaliliśmy na shoutboxie, wybór padł na PoP i Kengeki Gaiden :D

@Gromowładny,
    Może Britain 1297? Tylko nie wiem czy jest na WB...

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • True North!
    « Odpowiedź #1460 dnia: Listopada 21, 2013, 06:49:52 »
    Na WB Blue Blood, nie obejmuje całej Europy, tylko zachodnią jerj część

Offline Ygzdemoriones

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1461 dnia: Listopada 21, 2013, 12:59:11 »
    Szukam moda, który urozmaici mi grę, mam Warbanda na Steam 1.158, a próbowałem zainstalować moda Diplomaty PL czy jakoś tak i nie mogłem go zainstalować bo pisało że mam złą wersje, ten mod jest chyba pod 1.153, a ja mam 1.158, jeśli jest pod 1.158 to podajcie mi linka do pobrania, jeszcze próbowałem, to znaczy zainstalowałem moda Native Expansion i się zdenerwowałem, bo mod jest w połowie po angielsku, już na samym początku miałem angielskie dialogi, a ja chcę grać całkowicie po polsku, jest jakieś spolszczenie do tego moda, albo mod który jest podobny do tego ? Zastanawiałem się jeszcze nad zainstalowaniem Floris Expanded Mod Pack, ale nie wiem czy jest pod 1.158 i nie wiem czy mi będzie działać, jak kiedyś tego moda zainstalowałem to pamiętam, że miałem pełno problemów z nim, a na dodatek po 10 minutach wywalał do pulpitu i nie mogłem brać udziału w turniejach, nie wiem czy jak teraz go zainstaluje to czy będę mieć takie same bugi, jezcze znam mod Nowa Ojczyzna, super mod, kiedyś naprawdę świetnie się w nim bawiłem, ale teraz wyszła jakaś nowa wersja i coś twórca pisał, że jest chyba zbugowana i pytam się was, czy da się grać na tej najnowszej wersji ? Jak tak to zagram, jeszcze szukam modów, które są związane z Tempelariuszami i rzymem, znacie takie ? Ale się rozpisałem xd

Offline Teoiss

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #1462 dnia: Listopada 21, 2013, 13:21:31 »
    Szukam prostego  i jendocześnie ładnie wyglądającego moda do podstawki (Native) o temtyce Szkocji i pobliskich państw (Wyspy Brytyjskie) w czasach 1400-1500 r. Najelpiej na singla.

Offline Hetmancio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1463 dnia: Listopada 21, 2013, 14:50:03 »
    Ej mam pytanie czy jest jakies spolszczenie do brytenwaldy ?

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • True North!
    « Odpowiedź #1464 dnia: Listopada 21, 2013, 15:34:10 »
    Ygzdemoriones, jeśli chcesz tylko ulepszonego Nativa, to pobierz Silverstaga, polecam. Jeśli chodzi o  Rzym, to godne polecenia są mody takie jak Romae Bellum (cofa on do 218 r. p.n.e.), Imperium Romanum (który jest osadzony w Brytanii, w której już są Rzymianie), Rome at War, jest jeszcze sporo modów o Rzymie ;)

Teoiss, nie natrafiłem na takiego moda, ponieważ takiego na razie nie ma, choć czytałem o pracach nad modem The Burned Lands, który ma traktować o tej tematyce, ale twórca ma mało czasu, przez co mod nie został jeszcze wydany.

Hetmancio, z tego co wiem, nie ma spolszczenia (takiego normalnego, a nie tylko to z Native), choć mogę się mylić
    « Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2013, 15:49:14 wysłana przez AdamOr »

Offline Ygzdemoriones

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1465 dnia: Listopada 21, 2013, 15:59:22 »
    AdamOr właśnie o taki mod mi chodziło, chodzi o Silverstag, ale tutaj pojawiają się kolejne moje pytania:
    1.Czy mod jest po polsku ?
    2.Jeśli nie jest po polsku, to czy jest spolszczenie i czy jest dobre ?
    3.Dacie linka do pobrania moda ? wraz z spolszczeniem jeśli nie jest po polsku ? Znalazłem ten mod tutaj, ale znalazłem samą instalkę i nie było nic o spolszczeniu, a na screenach były napisy po angielsku w dialogach, jeśli jest po angielsku to nie ma szans bym zagrał w to...
    4.Znacie jeszcze jakieś mody związane z templariuszami ?
    5.Odpowiecie na moje pytanie związane z Nową Ojczyzną ?

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • True North!
    « Odpowiedź #1466 dnia: Listopada 21, 2013, 16:10:24 »
    1. Nie jest po polsku, ale nie ma za dużo kwestii po angielsku, jak bd grał na polskiej wersji Warbanda, to bd miał mix polsko-angielski.
    2. Wyżej
    3. Tu masz mój post z downloadem w formie RAR: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=13122.msg265786#msg265786
    4. Jest ich troszeczkę, ale nazw zapomniałem ;)
    5. Tak, da się grać.

Offline Ygzdemoriones

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1467 dnia: Listopada 21, 2013, 16:41:53 »
    Jeśli jest mieszanka polsko - angielska to nie zagram na 100% ja lubię jak jest 100% po polsku, mogą się zdarzyć jakieś tam niedoróbki, no trudno, znacie jakiś mod, który jest po polsku ?
    A poda ktoś nazwy modów związanych z templariuszami ?
    I zainteresowałem się modem Prophesy of Pendor, napiszecie mi coś o nim, nie w sensie fabuła, misje nowości itd... tylko napiszcie:
    1.Czy ten mod ma dużo bugów
    2.Jest w pełni po polsku ? Czy może ma jakieś spolszczenie, jak tak, to czy to spolszczenie jest dobre ?
    3.Czy ten mod działa pod Warbanda 1.158 ?
    4.Dacie linka do moda ? nie wiem która wersja tego moda jest najnowsza i nie wiem czy ta, którą ja pobiorę będzie ta najnowsza, dacie mi link do najnowszej wersji tego moda i spolszczenia ?
    5.Tak ogólnie to fajny mod ? :P

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1468 dnia: Listopada 21, 2013, 16:51:28 »
    Szukam moda, który urozmaici mi grę, mam Warbanda na Steam 1.158, a próbowałem zainstalować moda Diplomaty PL czy jakoś tak i nie mogłem go zainstalować bo pisało że mam złą wersje, ten mod jest chyba pod 1.153, a ja mam 1.158
    Nie powinno być problemów z modami na 1.158, z tego co się orientuję, to w singlu jest to to samo co 1.153
    Trudno jest o w pełni spolszczone mody, ale w M&B angielski jest na tak podstawowym poziomie, że raczej problemu nie powinno być...
    W sprawie PoPa... po pierwsze zapraszam: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6171.0
    1. Ten mod jest bardzo porządnie połatany i jest jednym z najmniej problematycznych modów na Warbanda, ponadto jak widzisz jest na forum wątek z pomocnymi ludźmi i obszerny FAQ.
    2. Nie jest po polsku, spolszczenie jest połowiczne, pokrywa raczej te teksty, które są na wyższym poziomie, ale będą teksty po angielsku(jednak w nich da się łatwo zorientować o co chodzi)
    3. Z tego co się orientuję to nie ma problemu.
    4. Przejrzyj: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6171.0
    5. Tak, jest to dopracowany, duży i oryginalny mod. Jest w unikalnym świecie, jest "epicki" i ma ciekawe feature'y.

Szukam prostego  i jendocześnie ładnie wyglądającego moda do podstawki (Native) o temtyce Szkocji i pobliskich państw (Wyspy Brytyjskie) w czasach 1400-1500 r. Najelpiej na singla.
    eem Szkocja i to w XV wieku? Taaa... nie wiem czy jest coś szkockiego w Hundred years war, ale tylko to mi przychodzi do głowy... Tylko że to jest nie aktualizowane od dawna(jest jakaś nowsza wersja, ale totalnie niegrywalna przez bugi). Generalnie raczej nie ma takiego moda w tym okresie. Jakichś Highland Clansmen i inne takie szkockie jednostki są w różnym modach(ponieważ jest fajny OSPack), i to nie tylko w historycznych/ahistorycznych, bo w fantasy też(np. PoP).
    Ale dobrze jest zagrać w Silverstaga, nie jest historyczny(jest ahistoryczny), ale po prostu jest jednym z najnowszych modów, ma najbardziej zaawansowane funkcje i ciągle jest rozwijany.

« Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2013, 17:08:01 wysłana przez HUtH »

Offline PLjumperPL

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1469 dnia: Listopada 24, 2013, 12:59:59 »
     Witam serdecznie,
    Istnieje jakiś mod, który ukazuje nam wojnę trzydziestoletnią/północną? Najlepiej żeby były państwa takie jak Szwecja, Rosja i Rzeczpospolita. Nie piszcie mi tu o wfas bo to nawiązuje do czegoś zupełnie innego.