Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)  (Przeczytany 332140 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mathew19951

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)
    « Odpowiedź #1305 dnia: Lipca 02, 2013, 15:55:32 »
    Cześć czy wpadł Wam mod zawierający/nastawiony na/etc. choć część z tych rzeczy:

- single player (mus),
    - fajnie by było, gdyby husarię i klimaty XVII wieku (nie chodzi mi o The_Deluge, bo tam jest tylko multi, a XVI_century zbyt zbugowany. OiM - wiadomo),
    - nowe itemki,
    - nowe formacje (ale nie psujące gry, jak potężnym minusem np. Nowej Ojczyzny jest fakt, iż powiedzmy - armia Rhodocka składa się wyłącznie z sierżantów i strzelców, a Swadii - ciężkich rycerzy),
    - nowe opcje,
    - "Polskie akcent" (zbroje, tarcze, sztandary itp.),
    - nieumarłych

Z góry dzięki

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1306 dnia: Lipca 02, 2013, 18:12:08 »
    Na razie nie ma, najwięcej z tego co chcesz będzie w modzie Age of Change II, który jest robiony...
    W międzyczasie możesz spróbować bardzo dobre Light&Darkness, Silverstag, Brytenwalda, Prophesy of Pendor

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #1307 dnia: Lipca 02, 2013, 19:11:17 »
    Duże masz wymagania - spróbuj The Eagle and the Radiant Cross, Floris Mod Pack ( polecam ) i Brytenwalda. Ta trójka modów powala konkurencję ( chyba że Prophesy of Pendor, ale to nie te klimaty ).
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #1308 dnia: Lipca 04, 2013, 02:49:36 »
    Teatrc jest przestarzały (na wersje 1.134) i przez to laguje.  Jak może być część to może Adalonia? Singleplayer jest, trupeny są. Możesz jeszcze poczekać na moda Chronicles (a właściwie poczekaż aż twórcy dadzą jakikolwiek znak życia) tam też będzie singiel i trupeny. Kombosa husarii i trupów raczej nie ma w żadnej grze, a co dopiero modzie ;p
    (click to show/hide)

Offline odek350

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Jakiś problem?!
    « Odpowiedź #1309 dnia: Lipca 04, 2013, 11:06:10 »
    siema panowie szukam moda który będzie posiadał:
    nowe jednostki
    nowe itemy
    nową mape(opcjonalnie)
    nowe frakcje
    i co najważniejsze był albo po polsku albo było dostępne spolszczenie(mój angielski kuleje)

Z góry dzięki
    „Nigdy w dziejach wojen tak liczni nie zawdzięczali tak wiele tak nielicznym.”-Winston Churchill

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1310 dnia: Lipca 04, 2013, 14:42:19 »
    Nie masz zbyt wygórowanych wymagań - takich modów jest bardzo dużo. Np. Prophesy of Pendor, Floris Mod Pack ( nowe możliwości, jednostki i itemy, ale frakcje te same ), Brytenwalda, Nowa Ojczyzna, Europe 1200.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline odek350

• Użytkownik
    • Jakiś problem?!
    « Odpowiedź #1311 dnia: Lipca 05, 2013, 08:46:02 »
    a właśnie zapominałem dodać grałem już w
    -florisa
    brytenwalde(czy jakos tak)
    -nową ojczyzne

@EDIT właśnie sprawdzam Europe 1200
    @EDIT2 powiem tak nie wiem czy to mój komputer nie ogarnia czy to te wszystkie mody to gówno.Nie mam pojecia dlaczego prawie żaden mi nie działa :/
    « Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2013, 10:04:49 wysłana przez odek350 »
    „Nigdy w dziejach wojen tak liczni nie zawdzięczali tak wiele tak nielicznym.”-Winston Churchill

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1312 dnia: Lipca 05, 2013, 12:15:26 »
    Czemu Ci nie działa? Wszystkie z wymienionych przez Ciebie modów działają u mnie. 

Offline odek350

• Użytkownik
    • Jakiś problem?!
    « Odpowiedź #1313 dnia: Lipca 05, 2013, 18:51:59 »
    Czemu Ci nie działa? Wszystkie z wymienionych przez Ciebie modów działają u mnie.

czy podczas włączania gry(chodzi mi o czas w którym widzimy ładowanie przed włączeniem menu jest inne logo,screeny??(ja nic takiego nie miałem) wszystko jak by się włączał zwykły native
    przed pojawieniem się menu gra już się wywaliła z errorem.Nie pomaga reinstall.

@EDIT może nie do końca dobrze się wyraziłem te mody brytenwalda,floris,nowa ojczyzna działają miałem na myśli wszystkie inny mody(sprawdziłem ich całkiem sporo)

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1314 dnia: Lipca 05, 2013, 21:15:58 »
    Zainstalowałeś je do folderu Modules w steam/SteamApps/common/Mount&Blade Warband? Jest to trochę dziwna sprawa bo sporo innych działa normalnie np. Europe 1200, Crusader Deus Vult.

Offline odek350

• Użytkownik
    • Jakiś problem?!
    « Odpowiedź #1315 dnia: Lipca 05, 2013, 21:32:19 »
    Zainstalowałeś je do folderu Modules w steam/SteamApps/common/Mount&Blade Warband? Jest to trochę dziwna sprawa bo sporo innych działa normalnie np. Europe 1200, Crusader Deus Vult.

myślisz że jestem tak głupi żeby tego nie zrobić?

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1316 dnia: Lipca 05, 2013, 21:43:50 »
    Nie myślę, że jesteś głupi, tylko chce Ci pomóc. W jakie mody grałeś, kiedy się scięło? Niektóre mają oddzielne pliki do włączenia.

Offline marcin2213

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1317 dnia: Lipca 06, 2013, 15:46:04 »
    szukam moda o starożytnej Grecji , Macedonii  albo Troi    do wersji 1.153    ,  najlepiej jakby był po polsku.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2013, 16:08:39 wysłana przez marcin2213 »

Offline Kik0z

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Life is too short.
    « Odpowiedź #1318 dnia: Lipca 06, 2013, 22:37:10 »
    szukam moda o starożytnej Grecji , Macedonii  albo Troi    do wersji 1.153    ,  najlepiej jakby był po polsku.
    Jedynie co udało mi się znaleźć to peloponnesian war, ale on jest po angielsku. Ma kilkanaście błędów, ale da się grać.
    "Nie jest się silnym wtedy gdy idziesz chodnikiem w pięciu, a boi się ciebie jeden, lecz wtedy gdy idziesz sam, a boi się ciebie pięciu."
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją." ~ Generał G. Patton

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1319 dnia: Lipca 07, 2013, 00:04:31 »
    PW nie jest na 1.153, poza tym to jest mod nieukończony i bez sensu raczej w niego grać