Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)  (Przeczytany 330490 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kubas246

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)
    « Odpowiedź #1320 dnia: Lipca 09, 2013, 23:54:54 »
    Cześć, szukam dość specyficznego moda. Otóż chodzi o to aby odwzorowywał on bardziej realia średniowieczne. Nie wiem jak to za bardzo określić. Chciałbym aby np. dało się wygrać wojnę (no może nie wygrać, ale znacznie pogorszyć sytuację wroga) niszcząc gospodarkę wroga (palenie i łupienie wiosek). Chciałbym aby dało się zniszczyć gospodarkę wroga: nie ma zasobów, więc nie ma za co walczyć. Chodzi mi o bardziej polityczne i taktyczne podejście do rozgrywki. Istnieje coś takiego? Choćby coś podobnego do tego o czym mówię?

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #1321 dnia: Lipca 10, 2013, 09:58:03 »
    Najbardziej pasuje mi Blue Blood - oddaje realia średniowiecza.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1322 dnia: Lipca 10, 2013, 12:07:35 »
    Ale ten mod nie jest za bardzo rozwinięty...
    Nie wydaje mi się, żeby w jakimkolwiek modzie było coś takiego rozwinięte specjalnie... Brytenwalda, Floris, Silverstag, chyba też Sword of Damocles mają bardziej rozbudowaną politykę, a Brytenwalda też toczenie wojny(oblężenia, szpiedzy), ale generalnie sama mechanika jest już w native, czyli palenie wiosek oraz przechwytywanie karawan :P
    W tej grze ekonomia się nie liczy...

Offline kubas246

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1323 dnia: Lipca 10, 2013, 14:48:47 »
    No właśnie chciałem aby jakiś mod to zmieniał. Mechanika może i jest, ale możemy spalić wszystkie wioski i nic nam to nie da. Po krótkim zastanowieniu to wychodzi na to, że mod musiałby przebudować cała grę w dość  rozbudowaną (a zarazem prostą w ogarnięciu) strategię... Tak czy inaczej dzięki za propozycje, przyjrzę się tym modom.

Offline huth

« Odpowiedź #1324 dnia: Lipca 10, 2013, 16:25:35 »
    Ja się nie znam na mechanice, ale przez palenie wiosek i łupienie karawan zmniejsza się prosperity/dobrobyt, a to chyba wpływa na wielkość oddziałów AI... choć mogę się mylić.

Offline kubas246

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1325 dnia: Lipca 10, 2013, 23:35:56 »
    Dzięki za info, nawet o tym nie wiedziałem.

Offline prezydent

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1326 dnia: Lipca 13, 2013, 18:42:50 »
    Siema wszystkim :) dopiero co zaczołem grać w M&B warband, jakie znacie mody spolszczone na podstawową wersje ? Najbardziej interesuje mnie  polepszona dyplomacja, więcej oddziałów inne frakcje. :)

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1327 dnia: Lipca 13, 2013, 20:10:30 »
    Zaczołem? Pomorzecie? Może nasz prezydent rzeczywiście zarejestrował się na forum? Zawsze wyglądał na prostego gajowego. Dobra wracając do tematu polecam Prophesy of Pendor, Brytenwaldę i Nową Ojczyznę. 
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline memoryfive

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1328 dnia: Lipca 14, 2013, 20:00:14 »
    Mam dwa pytania.
    1. Szukam jakiejś dużej mapy, która będzie dużo większa od standardowej z moda Nowa ojczyzna i bede mogl sobie ja wrzucic do tego moda. Zawsze chciałem zagrać na mapie europy i okolic morza srodziemnego lub całej mapie świata, czy istnieje cos takiego? jesli nie to czy istnieje cos równie ciekawego?

2. Poszukuje moda, w którym będą inne i wiecej frakcji niz w native(typu Polska, Ameryka, Anglia, Francja, Grecja a nawet moze byc Imperium Rzymskie, Perskie itp.) no i oczywiscie nie bedzie zadnych błędów. Tylko ze spolszczeniem bo moj ang kuleje.

Offline huth

« Odpowiedź #1329 dnia: Lipca 14, 2013, 20:06:23 »
    Masz wątek z listą modów, z opisami i tagami, to sobie poszukaj, bo takich modów trochę jest

Offline Hyper

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • PJONTALA!
      • Reborn - Polska Gildia RP
    « Odpowiedź #1330 dnia: Lipca 22, 2013, 13:33:22 »
    Szukam moda z dobrą lekką kawalerią, wiecie lekkie zbroje (właściwie szaty "wojenne", szabelki, lekka broń) - czasy, realia dowolne :)
    Fajniutki jesteś :) Pozdrawiam cieplutko i maxik of course for U xD bUzIaKi :*:*:*:*

Offline huth

« Odpowiedź #1331 dnia: Lipca 22, 2013, 19:54:17 »
    ehm, no ale prawie w każdym modzie jest jakaś forma lekkiej kawalerii...
    Jeśli szabelki to patrz na mody pośredniowieczne... no i fantasy, bo tam też takie rzeczy są albo w ulepszeniach.

Offline PrzemkoGST

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1332 dnia: Lipca 23, 2013, 02:18:23 »
    Polecam mod : Nowa Ojczyzna.  Powinno być,  ale nie koniecznie wszystko :)

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1333 dnia: Lipca 23, 2013, 09:46:34 »
    Może Light&Darkness? Chińczycy go robili, to może szable nowe wstawili.

Offline losiu123

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #1334 dnia: Lipca 26, 2013, 17:42:55 »
    czy istnieje modyfikacja (do m&b oczywiscie) dodajaca formacje np. falange lub po prostu kilka rzedo, bron do rzucania w duzej ilosci(np. 50 oszczepow), dodajaca jednostki, ktore maja: tarcze, cos do zucania i oczywiscie miecz. w sprawie jednostek z tymi wymaganiami podobaja mi sie sarranidzcy straznicy i nordyccy huskarle(czy jakos tak)

chcialbym pograc w powazna bitwe z ogarnietymi ludzmi w ekipie a nie botam co nawet nie umia trafic, gdy wrog stoi naprzeciwko!

prosze o odpowiedz