Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)  (Przeczytany 330530 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)
    « Odpowiedź #90 dnia: Czerwca 18, 2011, 21:37:25 »
    Sprawdziłem i wiekszość nowych normalnych tekstur z tych paczek jest w tym packu co podałem wcześniej. BTW te alternatywne twarze kobiet do brytenwaldy to jest jakaś kpina... serio ktoś w tak realistycznym modzie chce oglądać takie twarze modelek? Słowo "alternatywne" powinno być wyboldowane i podkreślone pięć razy :P

EDIT: Powybierałem różne twarze z różnych zestawów i teraz "młode" twarze są ładne, ale nie cukierkowate ani sztuczne, każdy typ różni się od siebie dość mocno charakterem. Jakbyś chciał sprawdzić michal3588, to mogę wrzucić.

Hrabia Darkula <- W sumie przydała się też twarz murzynki z tego postu co podałeś :P (konkretnie z Face textures v1.0 - w ogóle to dobry modzik, jeśli ktoś chce lepsze twarze, ale na bazie tych z native)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 19, 2011, 00:03:26 wysłana przez HUtH »

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #91 dnia: Czerwca 19, 2011, 01:15:24 »
    EDIT: Powybierałem różne twarze z różnych zestawów i teraz "młode" twarze są ładne, ale nie cukierkowate ani sztuczne, każdy typ różni się od siebie dość mocno charakterem. Jakbyś chciał sprawdzić michal3588, to mogę wrzucić.
    Tak. Chciał bym;].
    Dziwi mnie to, że twórcy modów już dawno zrobili elfy, nieumarłych, krasnoludy, gobliny i wszystko inne co tylko można sobie wymyślić a z ludzką twarzą nadal są problemy. Nawet orków kilku naprawdę ciekawych widziałem a ładnej i naturalnie wyglądającej ludzkiej(szczególnie kobiecej) twarzy jak nie było tak i nie ma.

Offline huth

« Odpowiedź #92 dnia: Czerwca 19, 2011, 03:51:31 »
    http://www.2shared.com/file/KX9RXChm/Texturesfaces.html

Nie wiem czy ci to będzie odpowiadać, mi z braku czegoś lepszego pasuje... pliki z _aged albo _old to twarze "stare" z PoPa(pewnie w innych modach też były) i są to podrasowane twarze z native'a chyba, jak tego nie chcesz to po prostu ich nie kopiuj.
    Dziwi mnie to, że twórcy modów już dawno zrobili elfy, nieumarłych, krasnoludy, gobliny i wszystko inne co tylko można sobie wymyślić a z ludzką twarzą nadal są problemy. Nawet orków kilku naprawdę ciekawych widziałem a ładnej i naturalnie wyglądającej ludzkiej(szczególnie kobiecej) twarzy jak nie było tak i nie ma.
    Fakt, kobiece twarze są "zaniedbane" :P A jeśli już jakieś są, to zwykle za ładne albo sztuczne. Ale twarzy męskich jest dużo i są bardzo dobre, choć i zdarzają się totalne niewypały...

Kurde, idę spać, ale te filmy długie robią :P

Offline cobran

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Warrusie! oddaj mi moje legiony!
    « Odpowiedź #93 dnia: Czerwca 19, 2011, 10:19:35 »
    Mam pytanie czy istnieje jakiś mini mod który dodawał by zbroje takie dzięki którym nasza postać wyglądała by tak :

A jeśli ie to czy ktoś mógłby spróbować w wolnym czasie zrobić chociaż jedną ze zbroi?

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #94 dnia: Czerwca 19, 2011, 10:33:59 »
    cobran raczej nie licz że ktoś na zamówienie będzie robił coś takiego pod M&B (w wolnym czasie).

Offline cobran

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Warrusie! oddaj mi moje legiony!
    « Odpowiedź #95 dnia: Czerwca 19, 2011, 10:48:41 »
    Szkoda, może gdybym obsługiwać blendera lub 3d maksa to sam bym to zrobił, ale jak pech to pech

Offline Oszust

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #96 dnia: Czerwca 22, 2011, 12:01:12 »
    Siema, Jak rzadko odwiedzam te stronę, tak teraz jestem zmuszony zamieścić posta. Czy zna ktoś może moda O gwiezdnych wojnach do WB? ( miecze świetlne i takie bajery wiecie). Węgiel.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 22, 2011, 12:21:18 wysłana przez Oszust »

Offline Zjadacz chleba

• Użytkownik
    • Piwa: 24
    • REMOVE BUŁKI
    « Odpowiedź #97 dnia: Czerwca 23, 2011, 11:47:00 »
    kiedyś widziałem trailer pewnego moda do M&B cała mapa to było miasto do "armii" zbierało się dresiarzy z bejzbolami zna ktoś ten mod?

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #98 dnia: Czerwca 23, 2011, 11:48:30 »
    kiedyś widziałem trailer pewnego moda do M&B cała mapa to było miasto do "armii" zbierało się dresiarzy z bejzbolami zna ktoś ten mod?
    Gangs of Glasgow, jednak z tego co mi wiadomo mod ten nie wyszedł na Warbanda i nie pewnie nie wyjdzie. Musisz się zadowolić wersją na podstawkę.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Mafarus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #99 dnia: Czerwca 24, 2011, 19:20:04 »
    Szukam pewnego mini moda, który podmieniał by animacje walki z 1.011 do Warbanda. Ważne jest dla mnie to żeby mini modzik współpracował z innymi modami ;] , ponieważ nie gram na podstawce (zależy mi na współpracy z modami: PoP,SoD,Floris).

Z góry dzięki za pomoc : >

EDIT: Mi właśnie chodzi o animacje ze starego M&B, a wydaje mi się, że kiedyś taki mini mod powstał, ale nie jestem pewien...
    @HUtH: Dla mnie animacje z Warbanda wyglądają komicznie : > , a walka na grzbiecie konia...koszmar. Nawet nie przekonuje mnie to, że te nowe animacje są bardziej "realistyczne", dla mnie są gorsze od tych starych ;]
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2011, 20:11:51 wysłana przez Mafarus »

Offline huth

« Odpowiedź #100 dnia: Czerwca 24, 2011, 19:29:39 »
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,134185.0.html - mi osobiście się te animacje średnio podobają i jak dla mnie to uwstecznienie, no ale co kto woli.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #101 dnia: Czerwca 24, 2011, 19:32:41 »
    A czy Mafarusowi nie chodziło o animacje ze starego M&B? Jeżeli tak, to w podanym linku ich nie ma. :|
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Zjadacz chleba

• Użytkownik
    • Piwa: 24
    • REMOVE BUŁKI
    « Odpowiedź #102 dnia: Czerwca 24, 2011, 21:24:14 »
    Gangs of Glasgow, jednak z tego co mi wiadomo mod ten nie wyszedł na Warbanda i nie pewnie nie wyjdzie. Musisz się zadowolić wersją na podstawkę.
    spoko dzięki ;]

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #103 dnia: Czerwca 24, 2011, 21:44:17 »
    Szukam pewnego mini moda, który podmieniał by animacje walki z 1.011 do Warbanda. Ważne jest dla mnie to żeby mini modzik współpracował z innymi modami ;] , ponieważ nie gram na podstawce (zależy mi na współpracy z modami: PoP,SoD,Floris).

Nie jestem pewien ale chyba powinno wystarczyć przekopiowanie pliku actions.txt z podstawki (lepiej zrobić kopie oryginalnego pliku bo ten z podstawki może spowodować błąd bo nie wiem czy to zadziała)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Czerwca 26, 2011, 13:55:16 »
    Czy jest gdzieś dostępny pliczek zmniejszający wielkość czcionki komunikatów? A może da się to jakoś szybko zmienić w plikach moda?
    Ta wielka czcionka przeszkadza szczególnie podczas większych bitew gdy komunikaty zasłaniają mi pół ekranu.