Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: CoD2, czy CoD4:MW  (Przeczytany 5961 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    CoD2, czy CoD4:MW
    « dnia: Stycznia 04, 2011, 17:27:09 »
    Zastanawia mnie jedna sprawa. Grałem w dema obu gier, bardzo mi się spodobały, cena obu nie jest wygórowana i zastanawiam się którą kupić. Chodzi mi głównie o multiplayer i grywalność. Obie gry są w na podium w ilości graczy na xfire. Potrzebuję dobrej odskoczni od Warbanda, który straszliwie mnie nudzi. Oto argumenty jakie mam za w obu grach:

Call of Duty 2 (30+zł):
    +tańsza od MW,
    +klimat WWII,
    +standardowy staromodny fps,
    +chodzi bardzo płynnie, lepiej niż MW,

Call of Duty 4: Modern Warfare(50-60zł):
    +rozbudowana, ale nie przesadnie co plusuje,
    +grafika,
    +chodzi płynnie na średnich detalach,
    +bardziej hm... prestiżowe :D,
    -jest droższe od Call of Duty 2,

Nie mówcie mi proszę nic, aby wydał więcej i kupił sobie Black Ops- pójdzie na moim kompie, owszem... Jako pokaz klatek.

Którą radzicie wybrać?

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: CoD2, czy CoD4:MW
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 04, 2011, 17:40:47 »
    Ja grałem tylko w CoD'a 2 (MW tylko u kumpla), i naprawdę było świetnie. Obawiam się, że jednak ta gra staje się coraz bardziej do tyłu w porównaniu z tymi nowinkami, więc chyba lepiej kupić MW.

Jeśli wolisz starsze gry bez żadnych statystyk, rang, bajerów itd. to bierz CoDa 2 po niższej cenie. Jeśli jednak wolisz zdobywanie nowych umiejętności, rozbudowywanie broni, rangi, statystyki itd. to zdecydowanie MW z lepszą grafiką i trochę wyższą ceną.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 07, 2011, 10:37:32 »
    Ja mam CoD'a 4. Przegrałem ponad 400 godzin i dalej lubię sobie wrócić i od nowa tłuc lvl. Genialna gra.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 07, 2011, 10:53:50 »
    Odpowiedz sobie po prostu czy wolisz klimat współczesnego pola walki czy realia drugiej wojny światowej :)

Offline axe128

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 07, 2011, 12:07:15 »
    Pod względem multiplayera cod 4 jest lepszy ale tylko pod względem multi,ogólnie jest nudniejszy i krótszy a cod 2 to dosłownie perełka wśród FPS'ów.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 07, 2011, 22:29:15 »
    CoD+UO>CoD3>CoD5>CoD2 a reszta jeden badziew.

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 08, 2011, 10:16:57 »
    Już za późno. W środę kupiłem sobie Call of Duty 4 MW i jestem ogólnie zadowolony z gry, ale większość ludzi w to grających, to straszne chamy, dlatego udaję obcokrajowca :P

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 08, 2011, 12:32:02 »
    (...)większość ludzi w to grających, to straszne chamy, dlatego udaję obcokrajowca :P

Po jedensze, cholercia, nie lubię takiego upraszczania do większości i mniejszości przy braku znajomości chociaż połowy populacji wykonującej daną czynność. ;-)
    Po drugiesze, nie naginając jedenszego punktu powiem, że na serwerze, na którym gram, pełno jest polskich łosi nieuznających zasady o pisaniu jeno po angielsku i niemiecku i ogólnie zachowujących się jak dzieciarnia z gimnazjum... którą zapewnie są.

Pod względem multiplayera cod 4 jest lepszy ale tylko pod względem multi,ogólnie jest nudniejszy i krótszy (blablabla)
    tylko pod względem multi

Masz rację, multi to tylko drugorzędna funkcja wszystkich gier z tej serii. Co jest fajnego w strzelaniu do terrorystów dowodzonych przez prawdziwych ludzi?

CoD+UO>CoD3>CoD5>CoD2 a reszta jeden badziew.
    (click to show/hide)

EDIT: Dopiero przeglądając ponownie dział zauważyłem coś, co mnie cholernie zdziwiło: ten temat jeszcze nie został przeniesiony do tego głównego, kol of djutowskiego. ;-)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2011, 20:24:39 wysłana przez Barudokuku »
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline dzigi

• Użytkownik
    • Ingwar
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 10, 2011, 16:27:41 »
    Call of Duty 2 multi ma niby gorsze ? Pograj sobie na serwach Rifle only ;] Zreszta bylem liderem klanu w Call of Duty 2 ;p ^ 82nd th Airborne Division
    Ale jak kto woli ;d Call of Duty 5 konczy serie dobrymi jeszcze grami ale potem juz jest gorzej ;/ to co robia nie podoba mi sie ; d Wole Battlefielda czy tez Arme (w arme nie gralem zbyt wiele).
    I ty staw sie na polu bitwy !!! : http://www.youtube.com/watch?v=fRqcbZsKVII

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 10, 2011, 18:15:34 »
    Call of Duty 2 multi ma niby gorsze ? Pograj sobie na serwach Rifle only ;] Zreszta bylem liderem klanu w Call of Duty 2 ;p ^ 82nd th Airborne Division
    Ale jak kto woli ;d Call of Duty 5 konczy serie dobrymi jeszcze grami ale potem juz jest gorzej ;/ to co robia nie podoba mi sie ; d Wole Battlefielda czy tez Arme (w arme nie gralem zbyt wiele).

Porównujesz Armę do CoDa? To jak porównywanie Hard Trucka do NFSa :O.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 10, 2011, 22:53:20 »
    Za młody jestem i nie zaczynałem mojej przygody z FPS'ami od Call of Duty, wujek mnie wprowadził w medal of honor allied assault :) Tak więc nie wypowiem się co do starszych, bo zacząłem od czwóreczki.
    I tak w własnie w czwórkę pograłem najdłużej i ją wspominam jak najfaniej. Multi było bardzo proste i naprawdę fajne, z moim stylem gry (tj. broń krótkiego-średniego zasięgu i wbijać się w grupki wroga likwidując ich po kolei polegając na szybkości i refleksie) bez problemu zajmowałem pierwsze miejsca w rankingu. Potem kupiłem sobie Black Opsa... kampania - super mega fajna (chyba nawet najlepsza), zombie? Baaardzo fajne. Multi? Kijowe. Owszem, bardzo fajnie sobie kupować i modyfikować broń, wygląd, perki i te bonusy za serie zabić. Fajną sprawą są również minigierki (jeden w komorze, kije i kamienie...). Ale zwykłego trybu gry nie trawię. Dawno nie zaglądałem, może pojawił się jakiś patch poprawiajacy to, ale w chwili gdy ja grałem to najskuteczniejszym sposobem gry było położenie się na ziemi (klawisz ctrl) gdy tylko kogoś widzimy, wywołanie celownika i prucia we wroga. No tak nie może być. Pomijajac, że te postacie kładą się z niemożliwa wręcz szybkością tak, ze człowiek, który od razu jak ich zobaczy otwiera ogień to oni PO TYM jak się położa dają radę go spokojnie zabić. No coś tu jest nie halo. No i ja preferują bieganie i strzelanie z biodra, a bez celowania się w multi black opsa przeżyć nie da... nie, to nie jest zdecydowanie dla mnie.
    Potem nadszedł czas na piąteczkę, World at War. I powiem, że multi nieziemsko mi się podobało. Bieganie i strzelanie z biodra wróciło do łask (wiem, ze zostały wydane w innej kolejnosci) i bylem w siodmym niebie. Gram do teraz na przemian z trybem zombie z black opsa :)

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 11, 2011, 00:19:56 »
    Celne strzelanie z biodra to właśnie największa bzdura. W BO jest to całkiem nieźle wyważone. Chcesz lepiej strzelać z biodra? Do kupienia jest perk, który zwiększa tę możliwość. Przydatne zwłaszcza przy ciężkich karabinach.
    Co do padania. Z tym padaniem na glebę to chyba nie jest do końca tak. Niby faktycznie, torchę te postacie za szybko opadają, ale skoro mówiłeś wcześniej o refleksie... :) Pamiętaj, że z drugiej strony jest to samo. Osoba padająca na ziemię nie ma szans tak szybko wycelować, więc ten ułamek sekundy jest, żeby wymierzyć i ustrzelić drania :) Ogólnie multi w BO mi się podobało najbardziej, MW2 odstraszyło mnie cziterami a CoD4 dzieciarnią.
    Wiem, że off-top, ale nie mogłem się powstrzymać :P
    A w temacie. Szczerze, to chyba też miałbym dylemat. Pamiętam CoD`a 2 i jego multi, ale mamy już trochę inne czasy. Perki i inne dodatki to fajna sprawa, umilają życie i wydłużają czas spędzony przy grze. Lubię klimat WW2, ale nie lubię, jak gra mi starcza na kilka rundek w multi. Wolę coś odkrywać, kupować, czy cholera wie co, ważne żeby było :P

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 11, 2011, 00:37:53 »
    Chyba żartujesz. Owszem, możesz sobie wymierzyć, ale zanim przyłożysz celownik do oka to on już dawno bedzie na ziemi, a twoje pociski bedą pruć powietrze nad nim.
    w BO jest to BEZNADZIEJNIE wyważone. Miałem wszystko co sie da by lepiej strzelac z biodra, perk, uchwyt na AK-47u... wszystko po prostu co sie dalo. I co? I guzik. W poprzednich czesciach spokojnie moglem biegac sobie dookola faceta albo nie wiem jakie cuda robic z shiftem i skakaniem, a w BO dupa. Nie podoba mi sie i koniec, zdania nie zmienie.

Offline Mangust

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 11, 2011, 02:50:10 »
    Mam nabite w CoD-dzie 4 ponad 1000 godzin i powiem, że jest to najlepszy "bezmyślny*" fps w którego grałem żaden inny fps w którego grałem jeszcze nie pobił cod-a 4, jednakże CoD 2, jest też bardzo fajny ale po dłuższym czasie grania można się znudzić. Jeżeli chcecie pograć w prawdziwego FPS-a a nie w jakąś sieczke na serwerze to polecam dwie gry Red Orchestra** i Arma tu niewiedza o co chodzi z poprawką eliminuje Cię jako pierwszego. Dla mnie CoD 4 stracił wartość już po premierze CoD-a WaW.

*Bezmyślny- czyt. taki w którym jest strzelanie na oślep przez ścianę lub granaty lecące przez połowę mapy.
    ** W RO niestety poprawka dotyczy tylko czołgów dział i Panzerfaustów

Offline Voland_s

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 11, 2011, 13:15:12 »
    Kup obie :) Ale COD 2 jest super