Spróbuję tej rozszerzonej wersji. Jeśli coś się zmieni, dam znać w tym poście w jednym z editów.
EDIT1: Mam już rozszerzoną wersję od HUtH'a, ale niestety nic się nie zmieniło :/
EDIT2: W modzie The Eagle and The Radiant Cross nie miałem takich problemów :/ Nie wiem dlaczego. Mniej skomplikowany pył, który szyciej opada? Mniej szczegółowe textury? Wychodzi na to, że muszę grać w moda Europe 1805 na niskich wymaganiach = fuj, brzydka grafika i bez pyłu :(, ale cóż zrobić?
EDIT3: Down HUtH
Mógłbyś podać linka do wersji low pyłu? Jestem strasznie nieporadny i nie mogę tego znaleźć :(
EDIT4: Moja karta graficzna to AMD Radeon HD 6750. Cóż, chyba jestem zmuszony grać bez pyłu, lub nie grać :(
EDIT5: Okej, znalazłem wersję low pyłu więc podmieniłem ją. Wyłączyłem wszystkie cienie, dałem low na wszystkich opcjach z wyjątkiem szczegółów postaci, grafika 1280x1024 i nic się nie zmieniło, dalej jest tak samo :( Będę próbował dalej grzebać w ustawieniach, abym mógł w końcu normalnie zagrać.
PS: W The Eagle and The Radiant Cross nic mi nie wywalało, nawet jak miałem 400 jednostek jednocześnie na ekranie :(