Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Europe 1805 - War of the Third Coalition v2.2 !  (Przeczytany 52648 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Danio432

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Europe 1805 - War of the Third Coalition v 1.0B
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 05, 2011, 18:51:57 »
    Jak odwróciłem kompas na południe to mapa była raczej zgodna z historią.

Ostatnio grałem w pare modów i tak też jest. W wielu modach tak jest.

Odnoszę tylko wrażenie że ładowanie broni palnej  trwa bardzo długo, dłużej niż w teatrc czy tak powinno być ?

Powiem, że w modzie Radian Cross szybciej się ładuje mimo, że akcja moda jest zacofana o dwa wieki !!!!!!!
    Celem wojny nie jest śmierć za swoją ojczyznę, ale pozwolenie by dranie z drugiej strony umierali za swoją.

Offline BrutaLord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 05, 2011, 19:32:07 »
    A wie ktos w koncu skad brac janczarow i spahisow?;d

A jesli macie dosc dlugiego czasu ladowania to wezcie 3 pistolety,50 naboji i konia.To macie na starcie 3 odrazu strzaly a same pistolety laduja sie 50x krocej niz np. taka strzelba janczarska,oczywiscie kosztem celnosci i dmg.

Offline Danio432

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 06, 2011, 13:42:25 »
    Wygląda na to, że są to oddziały specjalne z przeznaczeniem tylko dla generałów.
    Celem wojny nie jest śmierć za swoją ojczyznę, ale pozwolenie by dranie z drugiej strony umierali za swoją.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 06, 2011, 13:49:19 »
    Ja już trochę pograłem w moda i zauważyłem kilka bugów między innymi :

-Zbyt długie przeładowywanie broni ( w teatrc ładowało się szybciej mimo iż czas akcji był wcześniej)
    -odwrócony kompas
    -kiedy walczę na arenie bronią jednoręczną to wzrasta mi współczynnik broni dwuręcznej
    -Jeden z lordów który był w zamku był ''bez ubrania''
    -Wydaje mi się że koszt najęcia wojska jest za drogi a utrzymania zbyt tani.

To bugi które zauważyłem możliwe że jest ich więcej, mam nadzieję że pojawi się nowsza wersja moda która naprawi te błędy.

Offline BrutaLord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 06, 2011, 16:02:47 »
    Nie walczysz bronia jednoreczna tylko dwu- ale w tym modzie bron 2-reczna trzymana jest w 1 rece.

I mam sposob na szkolenie janczarow: W okolicach ankary grasuje ich salkiem sporo,takie grupki po 40-60 jesli np. wiekszosc ogluszymy i wezmiemy do niewoli mozemy ich sprobowac wcielic do armi.

Tylko ze koszt utrzymania 1 janczara to 50-80 denarow a zwyklego szeregowca 4 denary.Ale warto-janczar ma 2x wiekszy zasieg,celnosc i ma calkiem dobre statystyki,no i fajnie wyglada ;d

Offline adas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 06, 2011, 19:13:52 »
    Gram Turkami i w wiokach najmuje normalnie rekrotow,po awansie jest Nizman I-Cedit po nastepnym awansie Nizman I-Cedit* i dalej juz nic

Na pierwszy rzut oka wyglada to jak system awansu w RUS XIII.

Sprawdz czy nie da sie awansowac jednostek z * w nazwie w miastach/zamkach Tureckich z ktorymi masz dobre stosunki. Pogadaj z lordami/krolem/burmistrzem.

Wrzuccie jakies screeny z miast i z bitew. Tylko przy slonecznej pogodzie w samo poludnie. ;)

Offline BrutaLord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 06, 2011, 19:28:35 »
    Mam w armi 80 Janczarow xD Pokonuje armie po 200-300 ludzi.Zrobilem to tak ze  dezertrow wziolem do niewoli i przekonalem ich by wbili mi do teamu,wszyscy sie zgodzili.Mam 6 perswazji 6 zarzadzanie wieźnami i 6 przywodctwa ;) Alez nie ma za co ;d

Spotkalem tez dziwne zjawisko:Na samym krancu mapy na wschodzie spotkalem jakis grupy zwyklych chlopow po 300 a po ich pokanonaniu zdropilem z niuch chyba 10000 chleba i starczy mi chyba do konca gry xD
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2011, 20:53:20 wysłana przez BrutaLord »

Offline dragranis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 09, 2011, 10:13:38 »
    mam parę pytań:

1.Jak wyszkolić lepszych żołnierzy?Mam Spanish Regular* i nic dalej nie mogę
    2.Czy można stworzyć własne królestwo?
    3.Czy można jakoś zdobyć działo?
    4.Są bitwy morskie?Jeśli tak to gdzie zbudować statek i czy te bitwy są dobrze zrobione czy tak sobie?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2011, 11:08:25 wysłana przez dragranis »

Offline Danio432

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 09, 2011, 20:41:37 »
    1. Spróbuj mieć zamek, może są jakieś specjalne budynki. Jeśli nie to polecam forme brania jeńców.
    2. Nie jestem pewien, ale NIE.
    3. Z tego co widzałem żadnych dział nie ma, ale dobrze poszukaj to może znajdziesz.
    4. Nie ma.

Myśle, że odpowiedziałem na pytania, ale jeśli chcesz to sam zobacz i przeszukaj.

Offline mati824@wp.pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 10, 2011, 14:56:47 »
    Grałem i powiem niestety że jest sporo błędów :-/. Jak odbijamy wioske z rąk bandytów to niestety zrobić to jest bardzo ciężko, gdyż bandyci wchodzą w budynki i ciężko ich znaleźć co dopiero zabić. Czasami król wzywa na kampanie ale sie nie rusza ze swojego miasta :/. No i jak sie chce być w środku wielkiej bitwy to trzeba mieć naprawdę mocnego kompa, gdyż dym z muszkietów strasznie fps'uje. Ale ogólnie to fajnie jest zrobiony mod, wg. można pograć, ale niezbyt długo...

Offline Paweł Cesarz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 10, 2011, 15:57:28 »
    Bitwy morskie są . beznadziejnie zrobione , ale są . Kiedy walczysz (zwłaszcza w pobliżu wody i często we włoszech) pojawia się statek którego nie budowaliśmy i rozpoczyna się bitwa . Oba okręty stoją w miejscu a my jaedynie walimy na odległość z broni palnej .
    Więc gdy skończy nam się amunicja czekamy aż nasi ich wystrzelają bądź skończy im się amunicja i nie pozostaje nic innego jak wyjść z bitwy. Statki są wykonanae beznadziejnie ale SĄ .

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 13, 2011, 19:39:07 »
    Z ciekawości pobrałem i zagrałem...Ogólnie mod sympatyczny :]
    Mam jedyny problem....dość często przy zapisywaniu występuje Runtime error....wiecie jak sobie z tym poradzić?

Offline Mefisto

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 22, 2011, 14:19:44 »
    Wiem, że grafika nie jest najważniejsza ale jaskrawe mundury bardzo "gryzą" się z otoczeniem
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #28 dnia: Lutego 17, 2011, 09:08:32 »
    Mam pewien problem z tym modem. Mianowicie moduł ładuje się normalnie i gdy pasek loadingu dojedzie do końca słychać dźwięki błędu ale mimo to żadne okienko nie wyskakuje. Po tym dźwięku gra się nie uruchamia.

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Lutego 21, 2011, 20:06:12 »
    Ostatnio wrocilem do tego moda.Pogralem troche,mam pare przemyslen i pytan.
    1.Jak stworzyc kawalerie,czy da sie ja wogole z rekrutow zrobic?
    2.Wojsko jak jestescie wasalem jakiegos panstwa mozecie kupowac u Staff Serganta/Majora w miastach.I to nie tylko wojsko tego panstwa.
    3.Czy wam tez tak czesto wyskakuja rozne errory przy duzych bitwach(zanzaczam ze kompa mam dobrego w Nativie 2 X wieksze bitwy mi na luzie chodza,zreszta nic nie zacina tylko nagle error.