Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Europe 1805 - War of the Third Coalition v2.2 !  (Przeczytany 52644 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Glut67

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Europe 1805 - War of the Third Coalition v2.2 !
    « dnia: Stycznia 03, 2011, 09:09:48 »
    Nowa wersja moda tutaj: http://www.moddb.com/mods/europe-1805-ii-war-of-the-third-coalition
    Wątek na TW z info: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,186724.0.html
    update dzięki Tyrowi :)

Oryginalna treść postu:

Screeny:
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,124342.0.html

Link do pobrania:
    http://www.mbrepository.com/file.php?id=2413

Mod przenosi nas w czasy wojen napoleońskich. Gramy na MAPIE EUROPY i możemy przyłączyć się do 20 frakcji!( kilka frakcji:Anglia, Francja, Rosja, Imperium Ottomańskie, Austria, Dania, Królestwo Włoch). Mod dodaje też bronie i stroje z tamtego okresu. Mamy także możliwość spotkania się z około 240 historycznymi oficerami. Nazwy jednostek takie same jak w tamtym okresie np. Lekki dragon francuski, albo huzar :)

Mod jest ciekawy :)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2012, 16:23:59 wysłana przez HUtH »

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Europe 1805 - War of the Third Coalition v 1.0B
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 03, 2011, 10:06:15 »
    Zaiste ciekawe. Byłoby super, gdyby przenieśli to pod Warband. Moim zdaniem robienie modów pod 1.1011 mija się z celem.

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 03, 2011, 11:27:27 »
    Naprawde ciekawy mod.Chyba 1 o czasach napoleonskich

Offline Danio432

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 03, 2011, 15:51:04 »
    Zgadzam się i z opisu wygląda na dopracowany mod. Jakie są wasze odczucia z gry?
    Celem wojny nie jest śmierć za swoją ojczyznę, ale pozwolenie by dranie z drugiej strony umierali za swoją.

Offline Glut67

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 03, 2011, 16:59:22 »
    Ja nie grałem, bo nie mam zwykłego MB tylko WARBANDA. Opis moda który napisałem NIE JEST pełny, dałem tylko ważniejsze (według mnie) informacje. Dodam jeszcze że pojedynki są na szable, pistolety, rapiery, małe miecze i na inne bronie :) Dodam też że możemy znaleźć unikalne itemki np BUTY NAPOLEONA :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2011, 17:04:23 wysłana przez Glut67 »

Offline Cocher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 03, 2011, 17:39:50 »
    Super,zasysam już mod.Jak pogram to się wypowiem na jego temat,zapowiada się ciekawie.Podobno są w nim formacje...Zobaczymy co jeszcze: )
    Look over your shoulder, ready to run.
    Like a cleveland pitch, from a smoking gun.
    I am the game and I make the rules.
    So move on out here and die like a fool.
    Try to figure out what my moods gonna be.
    Come on over sucker, why don't you ask me?
    Don't you forget that the price you can pay
    Cause I am the game and I want to play....

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 03, 2011, 18:11:34 »
    Mount & Musket : Battalion je tego moda na kolacje. Chociaż nie oferuje SP to mamy w nim świetnie odwzorowane frakcje razem z oddziałami, bronią, mundurami a nawet dowódcami. Podejrzewam że kiedyś ktoś połasi się na zrobienie Singla do Battalion'a. Mod może i fajny jest, jednak MM długo nie dorówna :P
    Sława!

Offline Danio432

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 03, 2011, 18:46:20 »
    Moje pierwsze wrażenie z gry.
    Plusy:
    1. Ikony miast i zamków oraz wiosek na mapie świata zostały zmienione na odpowiadające epoce.
    2. Chyba wszystkich ucieszy, że zostały usunięte sceny z Nativa, a dodane sceny z epoki Napoleońskiej w mieście oraz zamku  - Zmieniono Sceny miast.
    3. Dużo frakcji : Francja, Hiszpania, Portugalia, Anglia, Niemcy ( wszędzie się wepchną ), Rosja, Austria, Imperium Osmańskie ( Turcja ) Dania, Szwecja, Watykan , Włochy, Serbia, Bawaria, Wirtembergia, Sycylia ( Chyba wszystkie )
    4. Nowe jednostki odpowiadające realiom epoki. ( Grenadierzy , Jancarzy , Husaria !!! Niestety nie nasza :( )
    5 . Dużo nowego sprzętu - Broń palna ( muszkiety ), Szable i dużo więcej.
    6. Statki - NIE POTWIERDZONE ( Za chwle sprawdze )
    Minusy:
    1. Brak spolszczenia, ale wiernemu graczowi nie powinno przeszkodzić. ;)
    2. Nie wiem od kiedy Moskwa leży na ukrainie.

Dla mnie jest to bardzo dobry mod i daje 8/10. Jest to dobry mod i nie powinno przeszkodzić brak spolszczenia, obowiązkowy dla wielbicieli tej epoki.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2011, 19:40:07 wysłana przez Danio432 »
    Celem wojny nie jest śmierć za swoją ojczyznę, ale pozwolenie by dranie z drugiej strony umierali za swoją.

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 03, 2011, 19:40:53 »
    Nawet, nawet... Pierwsze co rzucił mi się w oczy to zmienione porady! Niby takie nic nie znaczącego, a ile radości daje możliwość ujrzenia opisu dotyczącego pruskiej piechoty. Miłym zaskoczeniem są nowe modele miast, wsi i zamków. Ogólnie mod jest całkiem niezły, lecz brak tu nowych skryptów i zróżnicowanych wojsk - standard: rekrut, regularny, regularny z * i tyle. Oczywiście główne frakcje trochę wybijają się ponad przeciętność, ale szału nie ma. Jednak nie jest źle.   
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 03, 2011, 23:20:30 »
    Czy w tym modzie można założyć własne państwo, czy można tylko dołączyć ?

Offline Husarian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 04, 2011, 19:45:09 »
    Wydaję mi się, że chyba można założyć swoje państwo mówię chyba, ponieważ nie jestem pewny do tego momentu jeszcze nie dotarłem.
    Po wybraniu, odpowiedniej kombinacji przy tworzeniu postaci można na starcie wybrać sobie chorągwie.
    Postaram się wymienić wady i zalety tego modu:
    Zalety:
    -wiernie odwzorowana broń z tamtego okresu
    -mapa europy jest w moim odczuciu z drobnymi błędami, choć jakoś nie przeszkadzają w rozgrywce
    -zmieniony wizerunek miast
    -zamki i wsie wyglądają tak samo w każdym miejscu
    -mundury
    -mundur ułana polskiego
    -miły dźwięk przy strzelaniu
    -chmurka po wystrzale, niby nic a cieszy
    -parę linijek tekstu dodanych przy tworzeniu postaci układamy swoją historię i tym samym kształtujemy postać i wyposażenie
     Wady:
    - różny stopień rozbudowania miast
    -chłopi jak i bandyci w wioskach blokują się przy chatkach
    -przy walce wręcz jest jedno z takich uderzeń, że bronią która w nativie zadawała tylko obrażenia cięte to tutaj na siłę chcę zadać obrażenia kłute, co mnie osobiście to nie pasuję (w większości modów grałem toporkiem jednoręcznym)
    - nawet przy wartości 699 w broni palnej nie mamy gwarancji, że trafimy w cel wiem o tym że to tak musi być, że broń czarno prochowa nie była zbyt celna, że miała fochy itd.
    - brak spolszczenia

I tak mam pytanie, czy ktoś mógłby mi przedstawić na forum jak zmienia się statystyki broni, chodzi mi tu o celność.
    I jak już by ktoś mi powiedział jak przenieść broń z jednego moda do drugiego. To już w ogóle będzie dzień dziecka dla mnie.

Jak najmuję bądź walczę z rekrutami Hiszpanii,  to na nich mam załamanie tekstur, co nie pozwala na w miarę komfortowe granie, też takie coś macie?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2011, 19:19:41 wysłana przez Husarian »

Offline BrutaLord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 04, 2011, 20:44:57 »
    Jestem starym wyjadaczem M&B i w koncu znalazlem mod ktory mi sie podoba.Ale mam 1 problem.Gram Turkami i w wiokach najmuje normalnie rekrotow,po awansie jest Nizman I-Cedit po nastepnym awansie Nizman I-Cedit* i dalej juz nic.A w armiach lordow widze spahisow i janczarow!Wiec skad mam ich wziasc?2 Janczarow uwolnilem z niewoli ale pewnie gdzies sie ich normalnie rekrutuje.

Szkoda tylko ze najlepsze muszkiety laduja sie 50 lat i wystrzeli sie z nich 2-3 w 1 bitwie ;< No i trzeba sie bunkrowac za jakims dzrewem albo kamieniem bo sie pada na 1 hita,skończyly sie czasy m&b w ktorych samemu w imva zbroi wycinalo sie cala armie.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2011, 12:20:06 wysłana przez BrutaLord »

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 05, 2011, 17:24:02 »
    Zgadzam sie z przedmowcami mod dobry tylko szkoda ze spolszczenia nie ma.Ale moze jak zdobedzie wieksza popularnosc to ktos sie na to porwie

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 05, 2011, 18:37:58 »
    Ja także się z wami zgadzam mod naprawdę dobry. Jak odwróciłem kompas na południe to mapa była raczej zgodna z historią. Odnoszę tylko wrażenie że ładowanie broni palnej  trwa bardzo długo, dłużej niż w teatrc czy tak powinno być ?
    A ogólnie mod jest naprawdę dobry i uważam że zasługuje na spolszczenie ;] .