Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bugi - te śmieszne i mniej śmieszne  (Przeczytany 40775 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Bugi - te śmieszne i mniej śmieszne
    « Odpowiedź #60 dnia: Września 29, 2008, 20:54:36 »
    Ja tego nie nazwałbym tego bugiem, to raczej esteregg :D

Offline Grejaton

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #61 dnia: Września 30, 2008, 17:28:55 »
    Emil ale ja się nie pytałem jak znaleźć tego sobowtóra tylko czy ktoś próbował złożyć mu hołd, bo takiej informacji nie widziałem. A jeżeli ktoś spróbował to niech opisze co to dało :] Co to jest esteregg ?

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #62 dnia: Września 30, 2008, 18:06:24 »
    taki żarcik w grze lub filmie ;)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Orm

• Użytkownik
    • Gorąca woda, zdrowe zęby, miękki papier toaletowy.
      • W-szawa.alterBlog.pl - kontrkulturowy blog dziennikarski
    « Odpowiedź #63 dnia: Października 03, 2008, 11:46:26 »
    Mi zdarzył się jeden zabawny "buraczek". Chciałem zrobić sobie screenshota mojego dzielnego woja siedzącego na końskim grzbiecie, w pięknej górzystej okolicy i mierzącego z łuku w chmury.

Wyjąłem łuk. Naciągnąłem cięciwę. Przełączyłem się na widok zza pleców i wdusiłem tyldę, żeby oddalić widok (free camera). A potem niechcący zamiast zrobić screenshota nacisnąłem przycisk przełączania widoku. Z tym, że zamiast widoku z oczu bohatera otrzymałem... jeźdźca bez głowy.

Oczywiście kiedy mamy ustawiony widok z oczu, głowa znika, żeby nie zasłaniać okolicy. Kamera umiejscawia się jednak tam, gdzie powinny być oczy więc faktu utraty głowy nie odnotujemy. Chyba, że tak jak mi się to zdarzyło - głowa zniknie, ale widok zza pleców zostanie.

Ale to nie koniec. Kiedy puściłem klawisz myszki, mój bohater opuścił łuk, jak się tego można było spodziewać. Ale widok się nie zmienił. Kamera została w jednym miejscu - mimo, że przemieszczałem bohatera po planszy. A każdorazowe wciśnięcie klawisza zmiany widoku powodowało to pojawienie to zniknięcie głowy. Walczyć oczywiście w takiej sytuacji się nie dało, musiałem więc wdusić TAB i zacząć potyczkę od początku nim wrogowie opadli mojego bezgłowego, zdezorientowanego Orma pędzącego na ślepo w te i wewte po stepie...

Niestety z tego wszystkiego screenów nie porobiłem, a błędu nie udało mi się odtworzyć.

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Października 03, 2008, 12:42:52 »
    Grając w mod craftmod podwersje 0.960 każdemu z kompanów "zrobiłem" dobrego konia, a gdy dochodziło do potyczki jakiś graficzny błąd powodował ze te konie szalały tak jak by były pod wpływem;), nogi im latały na boki, rozciągały się itp przy jednoczesnym przemieszczaniu się do przodu, komicznie to wyglądało szczególnie gdy było ich 8 :D

Offline mercanery

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #65 dnia: Października 21, 2008, 16:56:37 »
    Obecnie gram w wersję 0.960 i miałem takiego buga, że prawie co nie spadłem z krzesła (po zrobieniu screena i edydowania go w paincie wyglądało to śmiesznie). Zaatakowałem Outlaws i bez trudu i ch pokonałem. Gdy moi cieszyli się i krzyczeli z radości, ja jeździłem sobie po polu bitwy. Jadę, jadę i patrze na mojego veagir knighta. Cieszy się razem z innymi i unosi ręce, a koń przewraca się w powietrzu i wyciąga swoje przednie nogi do przodu, a tylnie do tyłu. Zrobiłem screena i edytowałem paincie. Koniowi dorysowałem czerwoną pelerynę, a na brzuchu S Supermana. tak to wyglądało jak by koń leciał w powietrzu.

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Października 21, 2008, 21:08:25 »
    to pochwal sie tym screenem i nam go pokaż :D

Offline oleevier

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Października 22, 2008, 02:07:36 »
    Z tych mało śmiesznych bugów to np.
    W wersji 1.003 gdy walczysz tylko z konnymi przeciwnikami i biegają ci po całej mapie to wystarczy podejść do skraju mapy (aż pojawi się napis czy opuścić pole walki) i po jakimś (krótkim) czasie wszyscy do ciebie podejdą , ustawią się w kolejce pod "ścianą" i nie będą cię atakować.
    Podjeżdzasz do nich koniem (przy samej ścianie) i wybijasz jeden po drugim.
    Gdy walczysz z łucznikami , warto mieć tarcze bo zdarza im się strzelać.
    Gdy walczysz walką wręcz to z każdym po kolei walczysz a nie atakuje cię reszta.
    Tym sposobem raz wybiłem 40 konnych w pojedynkę.

To bug dobry na początek bo nie trzeba się uganiać za kilkanastoma konnymi.
    Mam nadzieję że to zmienią bo to tak jakby "mało uczciwe"

Pozdrawiam :)

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Października 22, 2008, 07:08:17 »
    skoro sądzisz że to mało uczciwe to po co to stosujesz?

Stosuj się do zasad forum i ortografii która obejmuje interpunkcje! Coraz mniej podobają nam się Twoje krótkie wypowiedzi i jeśli tego nie zmienisz, będziemy zmuszeni dać Ci ostrzeżenie. 
    « Ostatnia zmiana: Października 22, 2008, 09:23:07 wysłana przez Oktawian »

Offline Radh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Października 22, 2008, 09:23:30 »
    Czasem niestety trzeba korzystac z tych bugow,czyli warto pisac o takich rzeczach gdyz moze sie to przydac.A czy ktos bedzie korzystal nagminnie to juz jego sprawa.I tak podczas oblegania zamku czasem kilku zagubionych obroncow wejdzie tam gdzie nigdy wejsc nie powinni.Napewno kazdy spotkal sie z przechodzeniem przez sciany,nachodzeniem na siebie obiektow itp.(i nie tylko w M&B).Raz podczas oblegania jakiegos zamku,3 ostatnich obroncow wlazlo miedzy schody a sciane.Byla to szczelina,niedopracowanie autorow.W zaden sposob nie mozna bylo sie tam dostac,skoczyc tez sie nie dalo.Tak wiec jesli cos takiego was spotka,poszukajcie w okolicy tych "zagubionych" schodzenia sie 2 scian.W tym przypadku trzeba bylo ostro przec miedzy sciane a schody.Po chwili znalazlem sie pod przezroczystymi schodami,nastepnie juz sam na sam z 3 zrozpaczonymi i opuszczonymi kusznikami swadian.Zamek byl moj i zylem dlugo i szczesliwie.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Października 22, 2008, 09:31:43 »
    Bug na jaki trafiłem wiele wiele razy to " zawieszone strzały" objawia sie on tym że na przykład podczas oblegania zamku, łucznicy obrońcy jak i atakujacy wystrzeliwują ogromną liczbę strzał, część tych strzał niedolatuje do celu ponieważ zawisa gdzieś w przestrzeni, strzasznie mnie to denerwuje ponieważ czasami jeden celny strzał może przeważyć o bitwie, a tych zawieszonych strzał jest u mnie ogrom, przy broniach miotanych niezauwazyłem takiego zjawiska, czy jest sposób aby to poprawić??

Offline Radh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Października 22, 2008, 10:38:24 »
    Jesli jest ktos ktos na tym forum kto nie doswiadczyl tego zjawiska prosze o kontakt w celu wymiany odpowidnich plikow :P.
    Mysle Messer ze to normalka i kazdy sie z tym spotkal.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Października 22, 2008, 11:41:21 »
    @Radh ja w takich syuacjach uzywam ctrl+f4, po co sie frustrowac? :)

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Października 22, 2008, 13:41:10 »
    POdobno w zasobach gry jest spora ilośc nieodblokowanych Itemów, jak je odblokować?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #74 dnia: Października 22, 2008, 16:03:55 »
    Najprościej chyba będzie ściągnąć item editor i przy każdym tym przedmiocie zaznaczyć "merchandise". Po paru dniach powinny pojawić się w sklepach.