Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: katapulta.net - serwery do gry  (Przeczytany 10825 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: katapulta.net - serwery do gry
    « Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 20, 2010, 22:52:52 »
    Ponieważ to moją wypowiedź to pozwolę sobie odpisać:-)

Ja nie twierdzę, że serwery skandynawskie są lepsze, sami z takiego korzystamy i jest dobrze aczkolwiek zawsze mogłoby być lepiej. Po prostu poprzez ostatnie dość częste kontakty z wieloma zagranicznymi klanami dość często zwracam uwagę na pingi na różnych serwerach. I z tych obserwacji wynika, że najefektywniejsze dla wszystkich europejskich i około europejskich graczy są serwery zlokalizowane w Niderlandach lub północno- zachodnich Niemczech. Po prostu gracze z Turcji czy Rosji mają tam pingi pozwalające im mierzyć się z graczami z Hiszpanii, Włoch czy Polski. Oczywiście nie jest to wyjście idealna ponieważ serwery te są dość drogie i gracze z Niemiec, Francji czy krajów Beneluksu będą mieli na nich "fory". Ale podkreślam, ekspertem nie jestem, wszystko co piszę wynika tylko i wyłącznie z moich doświadczeń i porównywania różnych serwerów...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 20, 2010, 23:09:06 »
    ja też ekspertem nie jestem,moge sie mylić:) Po prostu zdziwilo mnie to że nasz klanowicz ma rewelacyjne pingi będą najdalej jak sie da od nas w Europie i zastanowiło mnie to dlaczego w takim wypadku inne miałyby mieć przewagę tylko ze względu na miejsce.Ale rozumiem Twoje argumenty , nikogo z Turcji jak na razie u nas nie widziałem (w sumie to w ogóle turków tylko na ich serwach widuje) więc nie mogę się wypowiedzieć co do reszty :D Dodam że ja osobiście mam gorsze pingi (min 60-70) niż siedzacy na drugim końcu Europy Duda - bo mam nedzny modemik podpięty do laptopa- więc nie wiem co ma większy wpływ, jakość połączenia czy miejsce..

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 20, 2010, 23:59:40 »
    Ponieważ to moją wypowiedź to pozwolę sobie odpisać:-)

Ja nie twierdzę, że serwery skandynawskie są lepsze, sami z takiego korzystamy i jest dobrze aczkolwiek zawsze mogłoby być lepiej. Po prostu poprzez ostatnie dość częste kontakty z wieloma zagranicznymi klanami dość często zwracam uwagę na pingi na różnych serwerach. I z tych obserwacji wynika, że najefektywniejsze dla wszystkich europejskich i około europejskich graczy są serwery zlokalizowane w Niderlandach lub północno- zachodnich Niemczech. Po prostu gracze z Turcji czy Rosji mają tam pingi pozwalające im mierzyć się z graczami z Hiszpanii, Włoch czy Polski. Oczywiście nie jest to wyjście idealna ponieważ serwery te są dość drogie i gracze z Niemiec, Francji czy krajów Beneluksu będą mieli na nich "fory". Ale podkreślam, ekspertem nie jestem, wszystko co piszę wynika tylko i wyłącznie z moich doświadczeń i porównywania różnych serwerów...

Nie zgodzę się z tobą Sir_Luca. Były serwer SRT a obecnie WV jest hostowany przez Vincenza z 22nd w Holandii bądź północno-zachodnich Niemczech. W NPL mieliśmy rozegrać mecz z tureckim klanem RN i wyszło na to że większość z nich miała u nas pingi powyżej 100 lub 150.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 21, 2010, 00:16:52 »
    Serwery 22nd to zupełnie inna sprawa, nie ukrywajmy, najlepszej jakości to one nie są... Przynajmniej na tym waszym takie lagi mam, że naprawdę odechciewa się grać...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 21, 2010, 07:01:59 »
    Serwery 22nd to zupełnie inna sprawa, nie ukrywajmy, najlepszej jakości to one nie są... Przynajmniej na tym waszym takie lagi mam, że naprawdę odechciewa się grać...

Serwer 22nd po prostu jest przeciążony ;) bo mają nawalone na nim byle czego...
    Ja natomiast zgadzam się z słowami sir Luca , i też zauważyłem taką tendencje. Że serwery są chętnie odwiedzane jak każda ze stron ma nie więcej jak 60 pingu - bo to 2 granica.

Swoją drogą podałbyś wreszcie dane serwera i jakie ma łącze...
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 21, 2010, 08:28:54 »
    Swoją drogą podałbyś wreszcie dane serwera i jakie ma łącze...

Nie wydaje mi się, żeby te informacje były kluczowe by podawać je publicznie.
    Szczególnie, że kieruje Tobą jedynie czysta ciekawość, a wszyscy od podstawówki są uczeni do czego to jest pierwszy stopień.

Klany które od nas wykupują serwer bądź mają taki zamiar, mogę poinformować, że ja oraz drugi administrator serwera (który nie jest powiązany z Warbandem) jesteśmy studentami ostatnich lat informatyki, nie polonistki. Wiemy jak administrować taką skrzynką z procesorami i pamięcią ram, żebyście Wy mogli martwić się tylko i wyłącznie o dobrą zabawę na naszych serwerach i wygrywanie kolejnych potyczek.

Przy okazji napomnę, że cieszy mnie coraz większa liczba graczy, które postanowiła przetestować WFAS i namawiam do regularnej gry na naszym serwerze z tym modem.

P.S Osoby grające na serwerach publicznych katapulta.net w godzinach 9 z minutami, przepraszam za ew 'lagi sprzętowe' była prowadzona pewna symulacja, tak jak sprawdziłem czy puste są serwery HITMEN i CG tak nie zerknąłem na serwery publiczne :)

Pozdrawiam
    Inco
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2010, 09:55:17 wysłana przez inco »

Offline Voland_s

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 21, 2010, 10:26:43 »
    Ja mogę tylko powiedzieć, że wchodzę na Katapulty by odetchnąć po wysokich pingach i nie znajduje żądnych lagów czy niedogodności.

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 21, 2010, 11:41:25 »
    niestety servery sa puste ping naprawde jest niski

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 21, 2010, 13:49:36 »

To dziwne bo ja na waszym mam niesamowite lagi:) Pingi 80 czy 90 nie są najprzyjemniejsze:) Ale to już inna kwestia i nie dotyczy serwerów katapulty.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 21, 2010, 14:19:28 »
    Hehhe dla mnie ping 80 czy 90 to absolutna perełka z moim netem:D Ja jak szukam gdziekolwiek serwera to patrze żeby poniże 200 było:D

Offline IPL_Lord_Legionista

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    • ..Z nazwą tego klanu ciągle w sercu żyję..(IPL) .
      • IPL
    « Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 25, 2011, 03:38:19 »
    Polecam bardzo goraco te serwery uwazam ze powinismy bardzo goraco spierac polskie serwery bo np znudzila sie gra na 22 gdzie non stop mam lagi ponieważ system jest przeciążony dzisiaj wbilismy na katapulte w licznym gronie IPL i powiem wam ze bylismy
    bardzo zadowoleni z pingów około 30 do 50  ja oczywiście na polskich mam kolo 100 i super działały :P
    Wiec panowie gorąco polecam serwery inco pozdrawiam serdecznie Lord Legionista
    Z biało-czerwoną flagą zawsze gotowy do walki My pod sztandarem prawdy, nasz kolor skóry jest biały To my, ci radykalni, ci najgorsi z najgorszych,IPL-owcy

Offline Sosna

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 25, 2011, 21:17:13 »
    Tak naprawdę ping głównie zależy od dostawcy internetu np. ja mam neta od neostrady 1/mb i teraz mam pingi w granicach na polskich serwerach około 80 (łącze ustawione na interleaved)  czyli niestety z przeplotem gdy łaskawie konsultant zmienia łącze na fast (w moim przypadku zmieniają) to mam ping w tedy około 30 dzięki temu, iż na centrali niema przeplotu  P tylko niestety ta centrala automatycznie co jakiś czas zmienia na słabsze łącze (interleaved) i to jest jedyny minus neostrady.
    PS. Jak chcecie mieć małe pingi to dostawce poproście, żeby zmienił linie  na FAST, kupcie router za około 200 zł.

Offline IPL_Lord_Legionista

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    • ..Z nazwą tego klanu ciągle w sercu żyję..(IPL) .
      • IPL
    « Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 25, 2011, 21:31:02 »
    sosna na katapulcie naprawdę sa świetne pingi :) ponieważ na codzie n mieszkam zagranica i mam wysokie pingi kolo 160 a na katapulcie mam 100 :)
    Z biało-czerwoną flagą zawsze gotowy do walki My pod sztandarem prawdy, nasz kolor skóry jest biały To my, ci radykalni, ci najgorsi z najgorszych,IPL-owcy

Offline Sosna

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 25, 2011, 21:53:25 »
    Ja wiem, że są ładne pingi mam na katapulcie 50 i jest super ale jak chcecie mieć na normalnych mniejsze to zróbcie to co wyżej napisałem łącze (linie) poproście, żeby zmienili wam na fast i będą o połowę mniejsze pingi i też zależą od odległości od centrali P

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 25, 2011, 21:55:37 »
    Nieważne co uzgodnisz z centralą, jeśli to będzie dupny sewer w Chinach i tak będziesz miał żałosne pingi..Od serwera bardzo dużo zależy- a nie da sie ukryć że w PL te z Katapulty są bezkonkurencyjne..